קחו לכם קערת בשר קוריאני זריזה, תוסיפו לה ירקות, שימו אותה על צלחת אורז וקיבלתם ארוחה שלמה במהירות הבזק. אגב, אותו מתכון עם טופו, עובד נהדר.
מילה לפני: החוכמה להשתמש בירקות שמקבלים מכת חום ומתרככים מהר.
"בולונז" קוריאני זריז
מצרכים:
- 500 גרם בשר טחון
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 2 כפיות שמן שומשום
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי
- 1 כפית ג'ינג'ר כתוש או 1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר
- 1 כף שמן קנולה
- 2-3 שיני שום כתושות
- 1/4 כפית זרעי שומשום
לירקות:
- פטריות מסוגים שונים - שימאג'י, שמפיניון, או איזה שאוהבים
- אפונת שלג חתוכה גס
- אפשר להוסיף: פלפל אדום חתוך לרצועות גזר חתוך למקלות דקים, פרחי ברוקולי
להגשה:
- בצל ירוק, חתוך לעיגולים
- שומשום
- פלפל צ'ילי אדום, חתוף לעיגולים דקים (רשות)
אופן ההכנה:
- בקערה בינונית מערבבים היטב את הסוכר החום, רוטב הסויה, שמן שומשום, שבבי צ'ילי וג'ינג'ר. מניחים בצד.
- בסיר גדול ושטוח, על חום בינוני גבוה, מחממים כף שמן קנולה. מוסיפים את השום ומערבבים קלות. כעבור דקה מוסיפים את הבשר. מטגנים את הבשר עד שמחליף צבע, בערך 3-5 דקות, אם יש גושים גדולים מפוררים אותם. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב.
- מזיזים את הבשר לצד, מוסיפים את הפטריות, מטגנים אותן קלות. כעבור דקה-שתיים, מוסיפים את אפונת השלג, ושוב - נותנים לאפונה להיצלות דקה-שתיים. אחרי שהירקות קיבלו צריבה ראשונית והתרככו מעט מערבבים את הירקות עם הבשר ונותנים עוד כשתי דקות לתבשיל לקבל צבע וטעם. טועמים ומשפרים טעמים.
- מוסיפים בצל ירוק קצוץ, מפזרים זרעי שומשום ואם רוצים קצת פלפל צ'ילי טרי ומגישים לצד אורז לבן.

