ניצחנו את שבועות. צילום: ליאת נעמי שירית

מנצחת את שבועות בעיניים עצומות: לזניית פטריות וקרם פרש במחבת

שכחו מהלזניה האיטלקית המסורתית • ליאת נעמי שירית, שוברת את המוסכמות וגם את דפי הלזניה - זורקת הכל למחבת, והתוצאה? מסחררת

שבועות הולך ומתקרב ואנחנו ממשיכים כדרכנו בקודש, לחלל את המטבח האיטלקי, אני מוכרחה להודות שהדבר מסב לי עונג סמוי. נתקלתי ברשת בריל שמציג איטלקים מזועזעים ששוברים להם את האטריה, די משעשע. ברור לי לחלוטין שאני נתפסת כבורה גמורה בדרכים איטלקיות, וזה בסדר. כל מה שאני יודעת שזה עובד וזה טעים. וזה - ממש טעים לי.

כל המתכונים הכי טובים לשבועות

אז כמה איטלקים יכעסו, צילום: ליאת נעמי שירית

במתכון הזה אנחנו משתמשים בקרם פרש, זה קרם עדין שמזכיר שמנת חמוצה אבל סמיך ממנה, טעמו שמנתי עם ארומה חמצמצה. הוא טוב לשימוש במנות אחרונות, להקרמה ולהעשרת מרקים. אם אין לכם גבינת קרם פרש, קחו יחס שווה של שמנת מתוקה להקצפה עם שמנת חמוצה. ערבבו טוב ותנו לתערובת לעמוד בטמפרטורת החדר כמה שעות, או, שתערבבו מיכל שמנת מתוקה עם 2 כפות יוגורט, כסו והניחו בטמפרטורת החדר 24-8 שעות (בקיץ פחות, בחורף יותר) עד שהשמנת מסמיכה ומקבלת טעם חמצמץ עדין. אם אין לכם את הזמן, עוד סוד שקיבלתי ועוד לא ניסיתי להכנת קרם פרש, זה לקחת שמנת חמוצה, להוסיף לה קצת חלב חם ולטרוף היטב.

שוברים את החוקים, צילום: ליאת נעמי שירית

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • השתמשו במחבת מספיק גדולה ומספיק עמוקה שתוכל להכיל את הלזניה ואת הרוטב מבלי שהכל ישפריץ ויגלוש.
  • במתכון נשתמש בקרם פרש, תגללו למעלה אם אתם מעוניינים בתחליפים.
  • קחו בחשבון שהפסטה ממשיכה לשתות את הרוטב גם אחרי שהמחבת יורדת מהכיריים.
לזניית פטריות משגעת במחבת, צילום: ליאת נעמי שירית

לזניה מחבת עם פטריות

מצרכים:

  • 2+3 כפות שמן זית
  • 350-400 גרם פטריות, מסוגים שונים
  • 1 וחצי כפיות מלח + לפי הצורך
  • 2 כפות עלי טימין
  • 1 כרישה שטופה וקצוצה
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • 2 כפות קמח
  • 2 ושלושת רבעי (3/4) כוסות חלב
  • פלפל שחור גרוס
  • גרידת לימון מחצי לימון
  • 1/3 כוס קרם פרש
  • 200-250 עלי לזניה שבורים (לא מבושלים)
  • 100-120 גרם מוצרלה מגורדת
  • להגשה: עלי טימין טריים, גרידת לימון, פרמזן מגורר

אופן ההכנה:

  1. במחבת גדולה ועמוקה חסינת חום, על חום בינוני-גבוה מחממים 3 כפות שמן.
  2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים אותן מבלי לגעת בהן כמה דקות עד שהן משחימות. מתבלים במעט מלח וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות, תוך ניעור המחבת מידי פעם. מוציאים את הפטריות מהמחבת לצלחת סמוכה ומוסיפים להן מעט עלי טימין.
  3. מנמיכים את החום לבינוני-נמוך ומחממים שתי כפות שמן.
  4. מוסיפים את הכרישה ומטגנים 2-3 דקות עד שהיא מתרככת. מוסיפים את השום כתוש ומערבבים.
  5. כעבור דקה, מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ומטגנים עוד דקה או שתיים. מוסיפים את החלב, פלפל שחור ומלח לפי הטעם, כוס מים וגרידת לימון.
  6. מערבבים היטב כך שהקמח ייטמע בנוזלים ומגבירים את החום לבינוני. מבשלים את הרוטב עד שהוא מגיע לרתיחה עדינה.
  7. מורידים את החום לנמוך ומוסיפים את הקרם פרש. מערבבים בעזרת מטרפה עד שהרוטב הופך להיות אחיד.
  8. עכשיו לחלק הכיפי: לוקחים את חצי מכמות אטריות הלזניה ומטביעים אותן בתוך הרוטב, מוסיפים פנימה חצי מכמות הפטריות. ושוב - שמים את החצי האחר של האטריות ואת יתר הפטריות - למעט מספר פטריות שמשאירים בחוץ לשלב הבא.
  9. מכסים את המחבת במכסה ונותנים ללזניה להתבשל 15 דקות, אנחנו עדיין על חום נמוך.
  10. כעבור 15 דקות, מסירים את המכסה ובעדינות מערבבים את הפסטה עם מרית סיליקון. מבשלים ללא מכסה עוד 5-6 דקות. אם מרגישים שחסרים נוזלים - מוסיפים כמה כפות מים למחבת. הרוטב צריך להיות ברתיחה עדינה. מסירים את המחבת מהכיריים.
  11. מכוונים את התנור למצב של גריל. מוסיפים מעל לתבשיל את המוצרלה המגורדת ואת שארית הפטריות ומכניסים את המחבת לתנור. כשהגבינה מקבלת צבע מהגריל מוציאים את המחבת מהתנור.
  12. מפזרים עלי טימין, גרידת לימון ופרמזן לתפארת. נותנים לתבשיל לנוח 10 דקות, עוד קצת פלפל שחור גרוס ומגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...