הכי קלות, הכי טעימות: מתכון לפיתות ביתיות

מימי נאמן שייך מתכונאית ומבעלי רשת מאפה נאמן עם מתכון לפיתות שמנמנות ואווריריות שאפשר בקלות להכין בבית, במחבת או בתנור

פיתות ביתיות. צילום: מאפה נאמן סטודיו

אין כמו יום העצמאות - הדגלים, השמש, המשפחה, וכמובן – המנגל! עשן טוב באוויר, שיפודים על האש, סלטים בשפע, והכי חשוב – פיתות טריות ש"סוגרות את הפינה". כי אין חג ישראלי בלי היד שמושיטה פיתה רכה לשווארמה מאולתרת או לקבב עסיסי. המנגל מאחד, הפיתה עוטפת, וזה כל הקסם

מימי נאמן שייך מתכונאית ומבעלי רשת מאפה נאמן עם מתכון לפיתות קלילות וטעימות שאפשר להכין בבית במחבת או בתנור.

הדבר האמיתי, צילום: מאפה נאמן סטודיו

פיתות ביתיות

מצרכים (לכ-8 פיתות):

  • 500 גרם קמח (3.5 כוסות)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1.5 כוסות מים פושרים (כ־360 מ"ל)
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים את המים והשמן ולשים היטב כ-8 דקות עד שהבצק רך וגמיש.
  2. מכסים ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל נפח.
  3. מחלקים ל־8 כדורים, מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 ס"מ.
  4. אופים באחת משתי הדרכים:
    מחבת: מחממים מחבת יבשה על חום בינוני-גבוה, צולים כל פיתה דקה-שתיים מכל צד עד שתופחת ומקבלת כתמים זהובים.
    תנור: מחממים תנור ל-250 מעלות עם תבנית הפוכה. אופים את הפיתות 4–5 דקות עד שתופחות ומקבלות צבע.
  5. מכסים את הפיתות במגבת מיד לאחר האפייה לשמירה על הרכות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר