אז אחרי שטיפלנו בנושא הסלטים הכי טובים ל"על האש", אפשר לעבור למנה העיקרית.
כמה דגשים:
- שיפודי מתכת עושים את ההבדל. הם שגורמים לחום להיכנס פנימה, אל תוך הקציצה
- חשוב להשתמש בבשר טרי ולא לפחד מהרבה שומן.
קבב
המרכיבים:
- 1 ק"ג בשר טחון, טלה מעורב עם עגל
- 2 פלפלי שושקה אדומים מתוקים
- 2 בצלים לבנים
- 2 כפות סומק אדום
- 1/2 כפית מלח
- מעט פלפל
אופן ההכנה:
- על גריל צולים את הפלפלים והבצלים עד להשחמה, מקלפים וקוצצים דק־דק.
- בקערה מערבבים את כל המרכיבים - הבשר, הירקות והתבלינים - לתערובת אחידה. רצוי לתת לתערובת לנוח במקרר לפחות חצי שעה לפני יצירת הקציצות.
- מקבבים את התערובת על שיפודי ברזל. רצוי לבצע את הפעולה יום לפני כן ולהשאיר את הקבבים במקרר למשך הלילה.
- צולים את השיפודים על המנגל, למידת העשייה הרצויה.