סלטים שאהבים על האש | צילום: אסף קרלה

יותר חשוב מהבשר: 6 מתכוני סלטים שמנצחים כל מנגל

לפניכם מבחר סלטים שאי אפשר לעמוד בפניהם, ממש כמו שאמא שלי הייתה מכינה ביום העצמאות כשאני הייתי ילד

יום העצמאות השנה מסמל שמחה עצובה. יש בלב צביטה ענקית על מה שקורה לנו, על הכעס שלנו זה כלפי זה, על המועקות והלחצים הרבים שאנחנו מתמודדים איתם, כל אחד בדרכו. אני בטוח שכל אחד במדינה חש כעת, בערב יום הולדתה של המדינה, כאב, תסכול וצורך עז לעצור, להתחיל מחדש ושוב לנשום.

ועדיין, חשוב לי להדגיש: אני גאה במדינה שלי, שמח בשמחת משפחותיהם של החטופים ששוחררו משבי חמאס וגאה בחיילינו, שנלחמים בכל הגזרות, ובהם לא מעט שעזבו הכל, חזרו לארץ והתנדבו לשרת בצה"ל. וגם לנו, אגב, מגיעה תודה קטנה, על כך שאנחנו ממשיכים לקיים את המדינה ולקדם אותה.

יום העצמאות, צילום: אסף קרלה

החיבור בין יום הזיכרון ליום העצמאות וכל מה שקורה עכשיו, קשה לי מאוד. כילד, יום העצמאות היה בשבילי חג החופש - לא צריך להתלבש חגיגי, אין ניקיונות, אין כמעט מטלות, החופש באוויר. בערב יצאנו לבמות המופעים וחזרנו לפנות בוקר. לפעמים אפילו נשארתי לישון אצל חבר וחזרתי רק למחרת, ישירות ל"על האש" אצלנו בבית. אמא שלי היתה מכינה מגוון רחב של סלטים - חצילים, מנגולד, גזר - שכן הסלטים חשובים יותר מה"על האש" עצמו. בזמנו, כולם התמלאו ממגוון הסלטים, אבל אני נשנשתי את הבשר ישירות מהרשת הלוהטת.

אני מאחל לכולנו חג עצמאות שמח. שתהיה לנו שנה של שלום, רוגע וביטחון, ושנזכור תמיד את הערכים שמחזיקים אותנו - אהבה לזולת, אחווה וביחד. שתמשיך לנו הדרך המשותפת, מלאת תקווה וצמיחה לעתיד טוב יותר.

אחרי שתסיימו עם הסלטים נעבור למתכון לקבב המושלם

סלט משוויה, צילום: אסף קרלה

סלט משוויה

המרכיבים:

  • 5 עגבניות
  • 2 בצלים לבנים
  • 5 פלפלים אדומים מתוקים
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 3 שיני שום
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. מדליקים את המנגל וצולים את העגבניות, את הבצלים ואת הפלפלים, כולל הפלפל הירוק החריף, עד להשחמה.
  2. מקלפים את הפלפלים ומרוקנים מגרעינים (מומלץ להכניס אותם קודם לשקית סגורה לכמה דקות. האדים מפרידים בין הקליפה של הפלפל לבשר, וכך קל לקלף את הקליפה).
  3. קוצצים גס (חשוב - גס!) את כל הירקות, מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב, ומגישים.
סלט טאבולה, פיסטוקים ורימונים מיובשים, צילום: אסף קרלה

סלט טאבולה, פיסטוקים ורימונים מיובשים

המרכיבים:

  • חופן פטרוזיליה קצוץ דק
  • חופן פיסטוק קלוי
  • חופן גרעיני רימון מיובשים (אם אין, להשתמש בגרעיני רימון טריים)
  • 3 כפות בורגול דק שהושרה שעה במים קרים
  • מיץ מ־1/2 לימון
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית שטוחה פלפל לבן
  • 5-6 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים יחד את כל המרכיבים, ומגישים.
סלט גזר, צילום: אסף קרלה

סלט גזר

המרכיבים:

  • 10 גזרים מקולפים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל חריף קצוץ
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח, פלפל
  • מיץ מ־1/2 לימון
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. עוטפים את הגזרים בנייר כסף, כך שיהיו אטומים, ומכניסים לתנור בחום של 220 מעלות ל־40 דקות, עד לריכוך (לרוב מבשלים את הגזר במים, אבל כשמבשלים אותו המתיקות והטעם מורגשים פחות. בצלייה, הטעמים נספגים בגזר).
  2. פורסים את הגזרים לפרוסות.
  3. במחבת מטגנים את השום ואת הפלפל עד להזהבה.
  4. מנמיכים את האש, מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן כ־5 דקות, כדי שהטעמים של התבלינים ייפתחו.
  5. מורידים מהאש, מוסיפים את הגזר ומיץ הלימון, ומערבבים.
  6. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים.
סלט זעלוק, צילום: אסף קרלה

סלט ז'עלוק (ירקות שרופים)

המרכיבים:

  • 3 פלפלים (צבעוניים או שושקה אדום)
  • 2 חצילים
  • 2 עגבניות
  • 1-2 פלפלים חריפים
  • 1 בצל
  • שום
  • שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. על הגריל או על הגז שורפים היטב את כל הירקות, ומקלפים (אפשר להשאיר שאריות מהקליפה, זה מוסיף טעם).
  2. קוצצים היטב את כל הירקות הקלופים.
  3. במחבת מטגנים את השום בשמן זית עד שהוא מזהיב, ושופכים על הירקות הקלויים.
  4. מתבלים במלח ובפלפל, ומגישים.
סלט מטבוחה, צילום: אסף קרלה

סלט מטבוחה

המרכיבים:

  • 1/2 כוס פפריקה
  • 1/2 כוס שמן קנולה + 2 כפות לטיגון
  • 10 שיני שום פרוסות
  • 2-3 פלפלים חריפים קלויים ומקולפים
  • 10 עגבניות מקולפות (חורצים בעדינות בקצה העגבנייה "פלוס" באמצעות סכין ומכניסים לכמה שניות למים רותחים. הקליפה תרד בקלות)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את הפפריקה עם 1/2 כוס השמן ומניחים בצד.
  2. בסיר מטגנים את השום עם הפלפלים הקלויים, עד שהשום מזהיב.
  3. חותכים גס את העגבניות הקלופות ומוסיפים למחבת.
  4. מנמיכים את האש ונותנים לסיר להתבשל לפחות שעה, עד שהנוזלים מצטמצמים לפחות ב־2/3.
  5. כשהמטבוחה ממש ריבתית מוסיפים את התבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל כ־20 דקות נוספות.
סלט מנגולד מרוקאי, צילום: אסף קרלה

סלט מנגולד מרוקאי

המרכיבים:

  • 1 זר מנגולד טרי שטוף וחתוך לרצועות
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן פרוס לרצועות דקות
  • 6 שיני שום פרוסות
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף אריסה 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הגבעול הלבן של המנגולד.
  2. מטגנים בשמן הזית את הבצל, את השום ואת גבעול המנגולד הקצוץ עד לריכוך. מוסיפים את התבלינים ואת האריסה.
  3. מוסיפים את עלי המנגולד ומבשלים עוד כ־5-8 דקות.
Load more...