רוצים חיים קלים בפסח? העוף הזה הוא בשבילכם

פסח זאת הפקה, אז קחו מתכון קל ומספק לעוף שחום ועסיסי עם פלחי תפוזי ובצלים

עוף בתפוזים. צילום: ליאת נעמי שירית

מעכשיו ועד סוף פסח אני מבטיחה לכם רק מתכונים קלים. כל שאר ההרפתקאות - בשאר השנה. פסח זה הפקה, אורחים, שולחנות מעוצבים, פרחים, הזמנות באטליז - הפקה. אז נאזן את זה עם אוכל צבעוני, טעים וקל להכנה.

כמה מילים לפני שמתחילים: הקפידו על צלייה ותגיעו לצבע יפה ושחום. כשהעיניים אוכלות גם הבטן אוכלת.

שחום ועסיסי, צילום: ליאת נעמי שירית


עוף עם תפוזים בקליפה

מצרכים:

  • 2-3 כפות שמן + 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית + 1 וחצי כפיות מלח
  • 1 כפית + 1/2 כפית פלפל שחור
  • 5 חתיכות ירכיים או כרעיים של עוף
  • 3 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
  • 2 תפוזים קטנים בעלי קליפה דקה חתוכים לרבעים
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 וחצי כוסטת יין לבן יבש
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס ציר עוף או מים
  • 2-3 שיני שום קצוצות דק
  • 4 כפות חמאה צמחית או שמן
  • 1 כף סוכר
  • 3-4 גבעולי תימין


אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה גדולה מערבבים 2-3 כפות שמן עם כפית מלח וכפית פלפל שחור.
  3. מנגבים ומייבשים היטב את העוף, מוסיפים אותו לקערת התבלינים, ומערבבים היטב כך שהעוף יהיה מצופה מכל צדדיו. מניחים בצד.
  4. בסיר כבד גדול ושטוח, על חום בינוני-גבוה, מחממים 1/4 כוס שמן. צולים היטב את רבעי התפוזים משני הצדדים, עד שמגיעים לצבע יפה, מוציאים ומניחים בצד על צלחת.
  5. מוסיפים לאותו סיר את רבעי הבצל הסגול וצולים גם אותם, מוציאים ומניחים בצלחת בצד.
  6. מוסיפים לסיר את העוף כשהעור כלפי מטה וצולים עד שמגיעים לצבע יפה, 7-9 דקות בערך. הופכים את חתיכות העוף וצולים גם את הצד השני למשך 2-3 דקות. מוציאים ושמים על צלחת סמוכה בצד.
  7.  מוסיפים לסיר את הקורנפלור ומערבבים היטב (מגרדים את התחתית, שם כל הטעם) ומוסיפים בהדרגה את היין הלבן, מיץ התפוזים וציר העוף.
  8. מוסיפים את השום, חמאה צמחית (או שמן), סוכר, מלח ופלפל שחור, מערבבים היטב כך שלא יישארו גושים, מביאים לרתיחה עדינה.
  9. מנמיכים את החום לבינוני-נמוך ונותנים לנוזלים להצטמצם, 6-8 דקות או עד שהרוטב מסמיך. טועמים את הרוטב ומשפרים טעמים.
  10. מסירים את הסיר מהכיריים ומסדרים בתוך הסיר את עוף כשהעור כלפי מעלה, את התפוזים והבצל הסגול. הרוטב צריך להגיע עד חצי מגובה העוף, מוסיפים את ענפי הטימין לסיר. מכסים במכסה ומכניסים לתנור למשך שעה.
  11. כעבור שעה מסירים את המכסה מעבירים את התנור למצב של גריל למשך 15-20 דקות או עד שהעוף מקבל צבע יפה. מדי פעם שופכים קצת מהרוטב על חתיכות העוף.

כל המתכונים לפסח מחכים לכם כאן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר