המקור למרק הזה הוא במרוקו ומן הסתם לכל משפחה יש גרסה משלה למרק פול, שהיא נשבעת שהוא-הוא המקורי. ליהודים יש גרסה אחת, לערבים אחרת ויש גם יציאה עם תוספת של זעפרן. בהיותי לא מרוקאית לקחתי חירות בכמה בחירות, כמו להוסיף שומר וקישואים. עוד נאמר לי, שבעדה נהוג להגיש את המרק למנה ראשונה.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- אפשר להפוך את המרק לבשרי עם תוספות של בשר כתף, מוח עצם או חתיכת עוף ואפשר לשמור על המרק על טהרת מרק ירקות.
- המרק מעולה יום אחרי הבישול.
- אפשר להשתמש בפולים טריים (לזכור לקלף את הפול מהתרמיל ומהקליפה) או קפואים מהמקפיא.
מרק פול מרוקאי
מצרכים:
- 3-4 כפות שמן
- 2 כרישות שטופות היטב פרוסות לפרוסות דקות
- 2 יחידות מח עצם (אופציה)
- 4-5 גבעולי סלרי קצוצים היטב
- 1 ראש שומר (אופציה) קצוץ לקוביות קטנות
- 1 גזר גדול קצוץ היטב
- 2 קישואים חתוכים לקוביות
- שקית וחצי של פול קלוף קפוא (שימו לב שהפול מקולף מהתרמיל והקליפה)
- 4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לרבעים
- חופן עלי כוסברה קצוצה היטב
- 10 כוסות ציר בשר או עוף או מים, לפי הצורך
- 1 כפית כורכום
- מלח
- פלפל שחור
- להגשה: כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
- בסיר גדול וכבד על חום בינוני-גבוה מטגנים את הכרישה. כעבור 2-3 דקות מוסיפים מוח עצם (אם רוצים). כעבור דקה, מוסיפים את הסלרי, הגזר והשומר ומערבבים היטב.
- מוסיפים את התבלינים: הכורכום, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, הקישואים והפולים ומערבבים היטב. כעבור דקה-שתיים, מוסיפים את ציר המרק או מים לכיסוי מלא של הירקות ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את החום לחום נמוך ומוסיפים חצי מכמות הכוסברה. מכסים את הסיר חלקית ונותנים למרק להתבשל בערך 40-45 דקות או עד שכל הירקות מתרככים.
- מסירים את המכסה ובעזרת מועך תפוחי אדמה, מועכים את הירקות בסיר למרקם גס, מערבבים היטב.
- מוסיפים את המחצית השנייה של הכוסברה ונותנים למרק עוד 15 דקות. טועמים ומשפרים טעמים.