קרן הלב הבריטית (British Heart Foundation) קובעת כי לחם מחמצת הוא בחירה טובה עבור חלק מהאנשים – אך יש סוג לחם אחר שכדאי לאכול באופן קבוע, כך פורסם באתר ה-Mirror הבריטי.
לחם המחמצת, עם תהליך ההתססה האיטי וה"שאור" הייחודי שלו, נחשב בעיני רבים ל"קרם דה לה קרם" של הלחמים. טעמו המלוח-חמצמץ והפריכות הבלתי-נשכחת שלו כשהוא נצלה - כבשו לבבות רבים.
עם זאת, לפי דברי קרן הלב הבריטית (BHF), יש סוג אחר של לחם שכדאי לבחור בו ביום-יום. בנוסף, המומחים שם מפריכים כמה מיתוסים נפוצים לגבי השפעת לחם המחמצת על בריאות המעיים.
ויקטוריה טיילור, תזונאית יועצת לקרן הלב הבריטית, הסבירה כי אף שלחם מחמצת יכול להיות בחירה טובה עבור חלק מהאנשים, דווקא לחם מחיטה מלאה צריך להיות הלחם הקבוע בתפריט שלנו.
לדבריה: "תהליך התסיסה של המחמצת גורם לכך שלחם מחמצת עשוי להיות בעל אינדקס גליקמי נמוך יותר בהשוואה ללחם רגיל - כלומר הוא גורם לעלייה איטית יותר ברמות הסוכר בדם, ולכן יכול להיות טוב יותר עבור אנשים עם סוכרת".
עם זאת, מאחר שלחם מחמצת עשוי לרוב מקמח לבן, הקרן ממליצה לבחור בלחם מחיטה מלאה בזכות תכולת הסיבים הגבוהה שלו.
ויקטוריה הוסיפה: "לחם מחיטה מלאה עשיר יותר בסיבים תזונתיים, שהם חלק חשוב מתזונה בריאה. מדי פעם אפשר לאכול לחם לבן, אבל האפשרות היומיומית הטובה יותר היא לחם מחיטה מלאה".
"חשוב גם לשים לב לתכולת המלח בלחם", היא מציינת, "לחם הוא אחד המקורות העיקריים למלח בתזונה שלנו, ולחמים שנאפים במאפיות נוטים להכיל יותר מלח מאשר לחמים שנמכרים בסופרמרקטים. למרות שלחם מחמצת ממאפייה עשוי להיראות בריא ו'טבעי' יותר, הוא עלול להיות מלוח יותר מהלחם הרגיל שאתם קונים בדרך כלל".
היא גם הבהירה שההשפעה של לחם מחמצת על בריאות המעיים מוגזמת לעיתים: "אכילת מזונות מותססים אחרים, כמו יוגורט או קימצ’י, שמכילים חיידקים חיים, נקשרה לבריאות מעיים טובה. אבל בלחם מחמצת - השמרים והחיידקים שמסייעים לתפיחה נהרסים בחום התנור במהלך האפייה".
בסופו של דבר, ההמלצה היא על איזון וגיוון בתזונה - אין צורך להימנע ממחמצת לחלוטין. בקרן הלב ממליצים לבחור בגרסה מלאה של לחם מחמצת או להכין לחם כזה בבית, כדי לשלוט בכמות המלח המוספת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
