הפתעת העונה: מצאנו לכם כמה סיבות ממש טובות לאכול פסיפלורה

היא טעימה, מרעננת, משתלבת כמעט בכל מנה ולא במקרה נחשבת לסופרפוד • רגע לפני שאתם שוכחים ממנה עד הקיץ הבא - מורן קילזי, דיאטנית ומנהלת תכניות תזונה בלקט ישראל, עם כל מה שכדאי לדעת על הפרי הקטן עם האופי הגדול

פספילורה, לא רק טעימה. צילום: Getty Images

הפסיפלורה היא פרי קיץ טרופי, חמוץ‑מתוק, עם נוכחות מובהקת בצלחת. היא משתלבת בקינוחים, סלטים ואפילו במנות מלוחות, ויש לה גם לא מעט יתרונות בריאותיים, עד כדי כך שהיא נחשבת בעיני רבים לסופרפוד של ממש.

הפתעת העונה: מצאנו לכם כמה סיבות ממש טובות לאכול פסיפלורה

ידועים מעל 400 זנים של פסיפלורה, בישראל נפוצה בעיקר השעונית הסגולה, שהובאה לארץ מאוסטרליה בתחילת המאה ה-20, ותפוצתה בכל אזורי הארץ.

פרי התשוקה, צילום: PEXELS

לא צריך להיות שף או תזונאי כדי להעריך אותה, רק לדעת איך להשתמש בה ומתי, ובדיוק עכשיו, בשיא הקיץ, כשהיא מבשילה בתזמון מושלם, זהו זמן מצוין לשלב אותה באופן קבוע בתפריט אז אם עוד לא עשיתם זאת, הנה חמש סיבות מצוינות להתחיל.

עשויה לתרום לרוגע

לא רק הפרי - גם עלי הפסיפלורה משמשים ברפואה המסורתית כצמח מרפא, ויש מחקרים שמצאו בתמציות מהעלים, רכיבים שעשויים לתרום לאיזון מערכת העצבים ולשינה טובה יותר. הפרי עצמו פחות נחקר בהקשר זה, אבל כל ביס מרגיש כמו פסק זמן נעים.

מלאה בערכים תזונתיים, צילום: Getty Images

עשירה בערכים תזונתיים

הפסיפלורה עשירה במיוחד ברכיבים תזונתיים חשובים:

ויטמין C - נוגד חמצון חשוב שמסייע בפעילות תקינה של מערכת החיסון, משתתף בייצור קולגן החיוני לעור, לרקמות חיבור ולבריאות כלי הדם.

ויטמין A (בעיקר בצורת בטא-קרוטן) - מסייע לשמירה על הראייה, לעור תקין ולתפקוד מערכת החיסון.

פוליפנולים - קבוצת נוגדי חמצון טבעיים שמסייעים להאטת תהליכי הזדקנות תאים ולהגנה מפני מחלות לב.

סיבים תזונתיים - מסייעים בפעילות העיכול, תורמים לאיזון רמות הסוכר בדם ולתחושת שובע ממושכת.

לשלב את הפסיפלורה בתפריט לא יהווה רק תוספת של טעם, אלא בחירה בריאותית חכמה.

חיזוק טבעי ללב ולשרירים

מעבר לטעם ולוויטמינים, הפסיפלורה מכילה גם מינרלים חיוניים כמו אשלגן, מינרל שתורם לאיזון לחץ דם ולתפקוד שריר הלב, ומגנזיום, שחשוב להרפיית שרירים ולאיזון סוכר. לא בכמויות יוצאות דופן, אך בהחלט חלק חשוב מתזונה מגוונת וטבעית.

משתלבת נהדר בסלטים, צילום: PEXELS

שחקנית מפתיעה במטבח

פסיפלורה מתאימה גם למתוק וגם למלוח, וזה מה שהופך אותה לשחקנית מפתיעה במטבח. שייק פסיפלורה ובננה? ברור. סלט חסה עם ויניגרט פסיפלורה? לגמרי. עוף ברוטב פסיפלורה וג’ינג’ר? תשאלו כל שף. השילוב בין החמיצות המרעננת למרקם הגרעיני הפך אותה לחומר גלם נחשק עם אישיות.

מתאימה גם לתפריט מאוזן

עם כ־17-20 קלוריות לפרי ואינדקס גליקמי נמוך, הפסיפלורה משתלבת מצוין בתפריטים לאיזון סוכר, הרזיה או תזונת ספורט. בשונה מפירות אחרים, היא נותנת טעם חזק ומרקם מספק גם בכמות קטנה יחסית, אידיאלי למי שמחפש תזונה חכמה וטעימה.

הפסיפלורה אולי נראית פשוטה, אבל היא מסוג המאכלים שמביאים הרבה יותר ממה שנראה מבחוץ. היא מזינה, קלה לשילוב, טעימה בצורה לא שגרתית, וכל כפית ממנה מרגישה כמו פינוק.

הכותבת מורן קילזי, דיאטנית ומנהלת תכניות תזונה בלקט ישראל

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר