אחי, מה הקטע עם הכרובית? מדור "פה גדול" עם עז תלם

מדור "פה גדול" - אורח: עז תלם. איור: גלעד דיסטלמן

המדור שמחטט בהרגלים הקולינריים של המשפיענים מארח את בלוגר האוכל והמתכונאי, שחושף, בין היתר, מה המנה שהוא הכין ומצטער עליה עד היום וגם "גילטי פלז'ר" אפל במיוחד

אתם עוקבים אחריהן ואחריהם ברשתות החברתיות בלי הפסקה, מבלים בהופעות שלהם, קונים קולקציות אופנה שלהן, מחקים ומכינים מתכונים שיצרו, או, לגמרי בצדק, סתם נהנים לספק את יצר המציצנות אחר אורח החיים המסקרן והצבעוני שלהם. אבל מה עם האוכל?

בדיוק על המשבצת הזאת נכנס מדור "פה גדול", המדור ששואל את הבלוגרים והמפורסמים את כל השאלות הקלות והכבדות על ההרגליים הקולינריים שלהם. מה הם לא יאכלו בחיים, איפה יהיו מוכנים לאכול כל החיים ואיזה ירק בחיים לא ייכנס אליהם הביתה.

אחרי שנחשפנו במדור הראשון להערצת הג'אנק פוד של גל זהבי, החלטתי לקחת אתכם הפעם לעולם בריא יותר, כזה שמלא בעיקר בכרובית בשלל גרסאות.

עז תלם, אין מצב שהשם הזה לא אומר לכם כלום. אם אתם מהאלה שמכינים מתכונים של בלוגרים מהאינטרנט הסיכוי שלא יצא לכם להכין מתכון שלו הוא אפסי. הוא עושה את זה נכון, נקי ובעיקר מרשים.

הוא נשוי +1, יש לו בלוג אוכל מצליח בשם " The Kitchen Coach" וספר שכל כולו עוסק בירק האהוב עליו – כרובית. כן, גם אני יודע שהפריצה שלו הייתה בכלל בעונה הראשונה של היפה והחנון, אבל באנו לחטט לו בחיים הקולינריים, אז בואו נתחיל לעשות את זה.

עז תלם, צילום: יעל בונפיס

ראשונות: הרומן שלי עם כרובית

נתחיל מהבייסיק, מה אתה הכי אוהב לאכול?
קובה של סבתא חנה וירקות. אני גדלתי על הקובה של סבתא חנה שלי, ולפני כמה שנים למדתי ממנה את המתכון, ומפה לשם זה הפך לאחד המתכונים הכי נצפים אצלי בבלוג. לפני משפר שבועות הכנתי קובה עם הילד שלי (בן 3.5) שניסה לתרגל בעצמו את אמנות הגלגול, ואין דבר יותר משמח להעביר הלאה את הטעמים והמסורת עליהם גדלת.

וגם ירקות, ברור. כי אני מרגיש שתמיד יהיה לי משהו חדש לנסות וליצור מהם. בשנים האחרונות העולם מבין שאם פעם הירקות היו רק סלט או תוספת, היום הם לגמרי יכולים להיות העניין העיקרי.

ובוא נסגור את הסיפור אחת ולתמיד, מה הקטע שלך עם כרובית?
תשמע, מדובר ללא ספק במלכת הירקות, הירק הכי רב גוני ושימושי שיש. אפילו שכתבתי עליה ספר שלם (שתורגם לאנגלית וספרדית ונמכר ברחבי העולם), אני עדיין מרגיש שיש לי עוד לגלות בכל מה שקשור לשימושים בה. באמת שאני לא מצליח לחשוב על ירק שיכול לתפוס כל כך הרבה צורות

תראה כמה דוגמאות: פתיתים מאודים או מטוגנים, קרם או פירה. היא יכולה לתפוס רטבים כמו נתחי עוף/כנפיים, וזה רק מהתפרחות - גם העלים, הגבעולים והגזע שלה שימושיים ונהדרים.

וממה שתאכל כל החיים (כנראה) למה שהחיים לא תסכים לאכול?
חזיר. אני מגיע מבית מסורתי וכהחלטה העמדתי גבול מאוד ברור (כולל נסיעות לחו"ל) שממנו אני נמנע.

מה היית מוכן לאכול כל יום עד סוף ימיך (חוץ מכרובית)?
עדשים. חוץ מירקות בכלל וקובה שכבר דיברנו עליהם מקודם, גם לעדשים יש פינה חמה אצלי בלב, בזכות העובדה שמדובר בסוג קטנית מזין, עשיר, נגיש שיודע לעשות כל מה שקטניות מצליחו (ממרח חומוס, פלאפל, קציצות שונות ועוד).

משהו שאתה מת לנסות ולא ניסית?
זה לא בדיוק קשור לאוכל, אולי בעקיפין. אני מתכנן כבר הרבה זמן להיכנס לטיקטוק. עכשיו חושב על מה יש לי לחדש ולהביא לפלטפורמה

יש לך נמסיס קולינרי או תופעה קולינרית שמפריעה לך? אתה לא נראה טיפוס שמתעצבן בקלות
המילה "לסגור" בהקשר של בשר. זה ממש מרגיז אותי שקולגות מהשורה הראשונה עדיין משתמשים במונח הארכאי, מטעה, לא מדויק ולא נכון הזה. במהלך הטיגון או צלייה הנוזלים לעולם לא "נסגרים" בפנים, אלא תמיד בורחים החוצה כתוצאה מהחום והבישול. המונח המדויק הוא לצרוב.

הכרוביות של עז תלם, צילום: אסף אמברם

עיקריות: נקרע בין פיצה להמבורגר

המטבח האהוב עליך?
זה עניין של חשק ותקופה. בבית אני מבשל הכל מהכל ומה שהכי מרגש אותי זה מתכונים עיראקיים של סבתא.

באילו מסעדות אתה הכי אוהב לשבת?
רוברטה וינצ'י בפרדס חנה-כרכור מצוינת, מנות יצירתיות, נדיבות ומשמחות מאוד

נאם – אוכל תאילנדי מדויק להפליא וטעים מאוד

הים הסיני - מסעדה סינית שמנהלים סינים בשביל סינים שגרים בארץ. אוכל לוהט ומעניין

יש לך שף נערץ?
אפילו שנכנסתי לבישול בעיקר בזכות גורדון רמזי, הפעם חייב לפרגן לג'יימי אוליבר. העבודה שהוא עושה בשנים האחרונות עם ירקות והנגשה של בישול ביתי היא פשוט השראה אמיתית.

מה אוכלים אצלך בארוחת שישי?
קובה, קציצות, אורז או שניצלים עם ירקות בתנור. אין כמו בייסיק.

אוכל מהיר או מסעדות?
בהרבה מקרים אני אעדיף לאכול פלאפל, שווארמה או פיצה מוצלחים מאשר לשבת במסעדה. כמובן מדובר בשתי חוויות שונות, אך בהרבה מקרים המסעדות מרגישות לי יקרות מדי.

פיצה או המבורגר?
דילמה! אוהב את שניהם. חייב לבחור?

כן
בת'כלס אנחנו אוכלים יותר פיצות בבית, אז כנראה זה

ספר הכרובית של עז תלם, צילום: אסף אמברם

קינוח: לא בקטע של מתכונים

הגילטי פלז'ר שלך
גבינה צהובה במיקרוגל עם קטשופ. ובקינוחים – קרמשניט ועוגות גבינה.

כשאתה לא ממציא מתכונים בעצמך בשל מי אתה משתמש
האמת שאני לא מבשל צמוד למתכונים. כלומר, מספיק לי לקלוט את הרעיון ומבט זריז במתכון כדי להיכנס למטבח.

המתכון שאתה הכי חולם להכין ולצלם?
אין לי ממש רעיונות במגירה. כלומר, כשעולה רעיון מוצלח אני פשוט מבצע אותו, שולח אותו הלאה לרשת ומאחל לו הצלחה.

יעד קולינרי שאתה חייב לטוס אליו?
אני בטוח שאני מאוד אהנה בסין וגם ביפן וחייב להגיע לשם. בתאילנד טיילתי חודש ואני מאוד מתגעגע.

מה הדבר שהכי הצטערת שאכלת?
כשרק התחלתי לבשל ניסיתי להכין סביצ'ה מדג שבדיעבד לא היה טרי מספיק שהפך לי את הבטן.

בית קפה אהוב?
לפני כמה זמן אני ואישתי הגענו לראשונה לעגלת קפה מקסימה במושב צופית שנקראת שושה, יש שם קפה טוב, כריכים ומאפים ואוכלים בחורשה מקסימה ופתוחה, מקום מומלץ ונעים כשמזג האוויר מאפשר זאת.

קובה עם שום ונענע, צילום: עז תלם

תפריט בר: היין הכי טוב שאתם לא מכירים

אלכוהול שאף פעם לא תסרב לו?
יינות פורט. זה סוג יין שפחות מוכר בישראל והוא פשוט נהדר בעיני, מדובר ביינות מחוזקים - כאלו שהוסיפו להם אלכוהול כדי לשמר את המתיקות הטבעית ולהאריך את חיי המדף שלהם, ואני לא רואה תרחיש שבו אני מסרב לפורט טוב.

סוג יין מועדף?
מאוד אוהב יינות סוביניון בלאן, יינות לבנים תמימים לכאורה ובמקביל עשירים, מאוד מעניינים ויכולים להפתיע בטעמים ובניחוחות שלהם. בגזרת האדומים אני אוהב כאלו יחסית קלילים, סטייל שיראז או סירה - כאלו שיש להם המון טעם ומתאימים למגוון מנות אבל לא מכבידים על החך.

בר אהוב
פחות טיפוס של ברים, יותר אוהב פאבים ומקומות של בירה.

סלט כרובית עשבים ורימונים של עז תלם, צילום: אסף אמברם

בלקחת: רק שיהיה עסיסי

אוכל רחוב שאתה הכי אוהב?
שווארמה ופלאפל, אני שם אותם בתשובה ביחד יחד כי יותר ממה שאני אוהב את המנות עצמן, אני אוהב את העובדה שאני יכול לבחור בין המון סלטים ותוספות ולהעמיס גם טחינה שהכל יהיה עסיסי.

משלוחים - כן או לא?
תדירות המשלוחים אצלנו בבית נדירה מאוד, אולי פעם בחודשיים. כמעט כל הזמן אני או אשתי מכינים אוכל טרי.

מוכן לעמוד בתור בשביל אוכל?
אם הכוונה להמתין בתור בשביל הלהיט התורן, אז זה מעולם לא קרה. אם יש תור במקום שאני רוצה לאכול/ להזמין ממנו כמובן שאמתין בסבלנות.

Load more...