"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
זה מה שהשפים המובילים מבשלים כשהם רוצים לפנק את בנות הזוג
לכל זוג יש את המנה שלו • לכבוד ט"ו באב ביקשנו מכמה מהשפים המובילים בישראל לגלות איזו מנה תמיד מנצחת בבית, ומה עומד מאחוריה • כך נראות הארוחות הרומנטיות של השפים מחוץ למסעדה
מושיק ושירן רוט

זה מה שהשפים המובילים מבשלים כשהם רוצים לפנק את בנות הזוג

לכל זוג יש את המנה שלו • לכבוד ט"ו באב ביקשנו מכמה מהשפים המובילים בישראל לגלות איזו מנה תמיד מנצחת בבית, ומה עומד מאחוריה • כך נראות הארוחות הרומנטיות של השפים מחוץ למסעדה

מערכת אוכל היום
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מושיק רוט, מסעדת&MOSHIK| הדג של שירן

עבור שירן, אשתו של השףמושיק רוט, אין בכלל התלבטות מהי המנה שהיא הכי אוהבת שבעלה מכין לה. מבחינתה, זה תמיד יהיה הדג שלו - לא משנה באיזו גרסה או עם אילו חומרי גלם הוא מוגש.

שירן רוט: "המנה המושלמת מבחינתי שמושיק מכין לי בבית היא הדג המושלם בעולם. הוא תמיד במידת עשייה מדויקת, נמס בפה ומאוזן בטעמים בצורה מושלמת. לא משנה באיזו גרסה הוא יבחר להכין אותו, בשבילי הוא תמיד יהיה הדג הכי טעים בעולם וגם הילדים שלנו חושבים ככה. ואם אני חוזרת להתחלה, הדג הראשון שמושיק הכין לי במסעדה היה ברוטב בר בלאן עם קוויאר. זו הייתה פשוט שלמות".

רז רהב, צילום: חיים יוסף

רז רהב, קבוצתOCD| טוסטים

עבור השףרז רהב, טוסט הוא הרבה יותר מסתם ארוחה מהירה. בבית שלהם זה המאכל שמכינים הכי הרבה, כזה שתמיד בא בטוב, בין אם לארוחת ערב, לנשנוש או סתם כשמתחשק משהו טעים. האהבה המשותפת לטוסטים אפילו גרמה לו להפתיע את בת זוגו ביום האהבה עם טוסטר חדש.

רז רהב: "אנחנו אוכלים בבית המון טוסטים. זה לגמרי המאכל שלנו. אפילו ליום האהבה קניתי לה טוסטר חדש. הטוסט האידיאלי מבחינתי הוא כזה עם לחם מחמצת טוב ועבה יחסית. גבינה צהובה קצת חריפה, זיתים וחריף. לפעמים דווקא הדברים הכי פשוטים הם אלה שהופכים לרגעים הכי כיפיים שלנו ביחד".

אוראל קמחי, צילום: חיים יוסף

אוראל קמחי, פופינה | טרטר ירקות שורש

כשהדר, אשתו של השףאוראל קמחי, הייתה בהיריון עם בנם הבכור תמיר, היא התגעגעה במיוחד לטרטר דג נא - מנה שאהבה, אך לא יכלה לאכול במהלך ההיריון.
אחרי לא מעט מחשבה, אוראל החליט ליצור עבורה אלטרנטיבה מקורית: טרטר ירקות שורש, המבוסס על מגוון ירקות שורש העוברים טכניקות בישול שונות. מה שהתחיל כמחווה אישית לאשתו הפך עם השנים לאחת ממנות הדגל של מסעדת פופינה.

אוראל קמחי: "לפני 11 שנים, כשהדר אשתי הייתה בהיריון עם תמיר, הבכור שלנו, היא ממש התגעגעה לאכול טרטר דג נא. אחרי הרבה מחשבות הכנתי לה במסעדה מנה של ירקות שורש בכמה טכניקות בישול שונות וככה נולדה מנת טרטר ירקות השורש, שנמצאת בתפריט של פופינה עד היום".

אביב משה,

אביב משה, בלה | טרמיסו

מאיהואביב משהמאוד אוהבים מתוקים, ואם יש קינוח שמבחינתם תמיד מנצח זה טירמיסו.

אביב משה: "יש בטירמיסו את כל מה שאנחנו אוהבים באיזון מדוייק, אולי בגלל זה אני כל כך אוהב להכין אותו למאיה. כמו בזוגיות טובה, גם בטירמיסו הכול עניין של איזון, בין עדינות לעומק, בין דיוק לפשטות. בסוף, זה קינוח שתמיד גורם לנו לחייך, ולא משנה כמה פעמים נאכל אותו. אוכל טוב תמיד מתחיל בחומרי גלם מצוינים, אבל הוא הופך לבלתי נשכח כשמכינים אותו למישהו שאוהבים".

מיקי שמו, צילום: יחסי ציבור

מיקי שמו, קונדיטורית שמו | שטרודל וינאי

עבור השףמיקי שמו, ט"ו באב הוא הזדמנות לעצור לרגע ולפנק את אשתו מירב בקינוח שהיא הכי אוהבת. מאחר שמירב אוהבת במיוחד קינוחים עם תפוחים, מיקי מכין לה בכל שנה שטרודל וינאי, אותו הוא מגיש חם לצד גלידת וניל ביתית. מבחינתו, השילוב בין השטרודל הפריך לגלידה הקרמית הוא הדרך המושלמת לחגוג את יום האהבה.

מיקי שמו: "מירב תמיד תעדיף קינוחים עם תפוחים, ולכן בכל ט"ו באב אני אוהב להכין לה שטרודל וינאי. אני מגיש אותו חם לצד גלידת וניל ביתית המבוססת על קרם אנגלז עשיר ומקלות וניל איכותיים. השילוב בין השטרודל החם לגלידה הקרה יוצר מבחינתי את הביס המושלם, וזה בדיוק מסוג הקינוחים שהכי כיף לחלוק עם מי שאוהבים".

טומאס יול, צילום: ג'ולי ויין

טומאס יול | לובסטר שמחזיר לדייט הראשון

לכל זוג יש את המנה שמחזירה אותו לרגע שבו הכול התחיל. עבור השף טומאס יול ואשתו מאי, זו דווקא מנת לובסטר, שמזכירה להם את הדייט הראשון הרשמי שלהם בלונדון.

בדייט הראשון שלהם לקח טומאס את מאי למסעדת דגים קטנה במרילבון שבלונדון. מאי הזמינה לובסטר, אבל מהר מאוד גילתה שההתמודדות עם כלי האכילה הייעודיים פחות הולכת לפי התוכנית. בניסיון לפתוח את הלובסטר, הוא פשוט עף לצלחת של השולחן ליד. טומאס, במקום להילחץ, חייך ואמר לה "Tuck in". מאי הפשילה שרוולים, ויתרה על הסכו"ם והמשיכה לאכול עם הידיים. מאז, בכל פעם שהם אוכלים לובסטר, הם חוזרים לאותו ערב שבו הפכו באופן רשמי לזוג.

מאי יול: "לובסטר תמיד יזכיר לי את הדייט הראשון שלנו. זה היה אחד הרגעים הכי מצחיקים והכי טבעיים שהיו לנו יחד, ומבחינתי הוא מסמל בדיוק את מה שהקשר שלנו הוא עד היום".

אסף גבאי, צילום: אנטולי מיכאלו

אסף גבאי, שה ויוי | סרטנים כחולים

עבור השף אסף גבאי, יש מנה אחת שמזוהה יותר מכל עם אשתו - סרטנים כחולים טריים. לאורך השנים הוא מכין לה אותם שוב ושוב, בכל פעם בגרסה מעט אחרת, אבל יש מנה אחת שהיא תמיד מבקשת: סרטנים כחולים מטוגנים בשפע של חמאת טרגון ושום. זו לא מנה שאוכלים עם סכין ומזלג, אלא עם הידיים, מתלכלכים, שוברים את השריון ונהנים מכל רגע. עבור בני הזוג, זו כבר מזמן לא רק מנה, אלא טקס קטן שחוזר על עצמו.

אסף גבאי: "אין דבר שאשתי אוהבת יותר מסרטנים כחולים טריים שאני מכין לה. ניסיתי כבר אינספור גרסאות, אבל בסוף היא תמיד חוזרת לסרטנים המטוגנים עם המון חמאת טרגון ושום. זו מנה שאוכלים רק עם הידיים, מתלכלכים בטירוף ולא מעניין אף אחד איך זה נראה. אלה הרגעים שאני הכי אוהב, אוכל טוב, בלי גינונים, רק ליהנות ביחד".

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...