"סך הכל אתה יודע להכין אוכל טעים", אני זורקת בצחוק לשף שרון כהן, כשהוא יוצא לרגע קט מהמטבח, במהלך ארוחת הצהריים הנפלאה שאכלנו לאחרונה בשילה החדשה שלו. "לדעת לעשות אוכל טעים זה לא מספיק", הוא דווקא משיב ברצינות: "אתה צריך גם את הפסיליטיז המתאימים".
וגם את זה בהחלט יש כאן. אחרי 20 שנות פעילות והפיכתה למוסד תל אביבי, ברחוב בן יהודה, העתיק כהן את מיקומה של שילה, בסוף חודש ינואר האחרון, ללב העיר - רחוב מונטיפיורי המבוקש. המטבח החדש של שילה הוא חלומו של כל שף, ובכלל נדמה שהמסעדה, שנחשבת כבר שנים לאחת המסעדות הכי טובות בארץ, אם לא הטובה שבהן, סוף סוף קיבלה את המבנה הראוי לה.
המטבח המרווח, המסעדה המעוצבת למשעי, המרפסת שתיפתח בהמשך והחדר הפרטי המרשים. כהן, למרות התדמית הכועסת שאולי משתקפת ברשתות החברתיות, מבסוט. הוא מסתובב בין השולחנות המרוצים, מקבל את אהבת הקהל שמצביע ברגליו, בפיו וכן, גם בכיסו.
אחרי כחודשיים של עבודה בערבים בלבד, מאז תום חג הפסח, החלה שילה להיפתח גם בימים שני - חמישי בשעות הצהריים ולהציע ארוחות עסקיות.
בואו נשים את זה על השולחן - גם בעסקית, זול זה לא. שילה מעולם לא התיימרה להיות מסעדה זולה, ובתקופה שבה גם לצאת לבית קפה הפך לבילוי יקר מדי, מן הסתם, גם כאן זה המצב. רק שבשונה מהרבה מקומות אחרים, כאן תוכלו לפחות לקבל תמורה מלאה והולמת לכסף שלכם, כזאת שתגרום לכם לסיים ארוחה כאן, לפתוח יומן ולחפש תירוץ להגיע לכאן שוב.
תפריט העסקיות מציע מבחר לא מבוטל של מנות עיקריות, הנעות בין 128 שקלים ל-228 שקלים. במחיר הזה גם ניתן לבחור מנה ראשונה (חלק מהמנות הראשונות ידרשו מכם תוספת), לצדן מגיע לחם מחמצת נהדר (כלול במחיר) שנאפה במקום. אפשר כמובן להוסיף מנות גם מתפריט הערב המפתה, אם כי אתם בהחלט יכולים לצאת מסופקים גם אם תידבקו בתפריט העסקיות בלבד.
בחרנו למנה ראשונה קרפצ'יו דג ים אסיאתי (תוספת של 18 שקלים למחיר העסקית), וטרטר טונה אדומה עטוף בקולרבי מוחמץ, רוטב פונזו, קלמנטינות ודבש ווסאבי (תוספת של 18 שקלים למחיר העסקית). הקרפצ'יו, ברוטב קלאסי נטול התחכמויות של סויה, לימון ושמן שומשום, היה כל מה שאפשר לבקש - טרי, מרענן, עדין. יופי של ביס פתיחה על לחם המחמצת שכבר דיברנו בשבחו.
טרטר הטונה הייתה המנה המתוחכמת יותר מבין השתיים, ראשית בצורת ההגשה שלה - שלושה דפי קולרבי דקים עוטפים את טרטר הדג, ששוב הצטיין בטריות ובטעם נהדר, בתוך הרוטב ההדרי המשגע שהחמיא לו. כיף של מנה.
עוד דגמנו סלט חסות עם גבינת צאן וענבים בויניגרט שמפניה ושקדים (אם תבחרו בו במסגרת העסקית - ללא תוספת) - סלט גדול ועשיר, חסות פריכות וטריות, עושר של מרקמים, עם רוטב עדין שמחמיא לחומרי הגלם ולא משתלט. וכן טרטר דג וחציל צלוי עם טחינת שקדים, צ'ילי אדום ועלים עונתיים. זאת מנה שהולכת עם השף כהן כבר הרבה שנים, עוד משילה הקודמת, והוא כנראה אחד היחידים בארץ שיכול להגיש דג נא עם חציל וטחינה, ושזאת עדיין תהיה מנה כל כך עדינה ומענגת בטעמיה.
למנה עיקרית רצינו לנסות דווקא מנה בשרית אחת; בחרנו בפורקרטה טלה (168 שקלים), המגיע פרוס לצד עיגולי לחוח רכים (הפנקייק התימני, אם תרצו), יוגורט ועלים ארומטיים, ומאפשר להרכיב לעצמכם ביס של החלומות. איזו מנה משגעת - קריצה אסיאתית עם נגיעה ים תיכונית, בשר שומני ועסיסי. מהמנות העיקריות היותר מהנות שנתקלנו בהן לאחרונה.
העיקרית הנוספת הייתה פילה דג ים (198 שקלים) שניתן להזמין לצד לקט ירקות על הפלאנצ'ה או על פסטה בציר דגים ועשבים. הבחירה הייתה קלה עבורנו. למרות שהיא רחוקה מלהיות מסעדה איטלקית, שילה תמיד הצטיינה בפסטה טעימה ואיכותית. גם הפעם. הפסטה הייתה במידת העשייה הנכונה, עשירה ברוטב שעטף אותה, והדג היה נהדר, עשיר ובשרני, צלוי טוב, והם פשוט עבדו טוב יחד. מנה לחזור אליה.
מתוך תפריט הקינוחים המפתה באופן מיוחד, הנעשים כולם במקום על ידי מחלקת הקונדיטוריה המשובחת, הפור נפל על קרם ברולה קריבי (56 שקלים). הקינוח השמנתי האייקוני מקבל כאן טוויסט עם קראמבל פייטה, גלידת קוקוס ופירות טרופיים. פינה קולדה בקינוח, או בקיצור - כל מה שאפשר לבקש לסיים איתו ארוחה בחודשי הקיץ החמים. ליווינו את הארוחה עם כוס יין לבן (יין הבית) ועם קוקטייל שפריץ קליל וכיפי.
עם יד על הלב, כמה ארוחות בינוניות אכלתם בשנתיים האחרונות בלא הרבה פחות כסף? בשילה לפחות למשך שעתיים תרגישו במימד אחר, בהפסקה מהשגרה השוחקת, תרגישו חגיגיות (עם סיבה או בלי), שכבר כמעט ונעלמה מהנוף הקולינרי כאן, ובעיקר תקבלו חוויה שהיא הרבה מעבר לארוחה. טוב שהיא כאן.
שילה
מונטיפיורי 9, תל אביב
ראשון - שבת: 18:00-00:00, שני - חמישי: 12:00-15:00
