מסביב לעולם בעיר אחת: אשדוד כפי שמעולם לא טעמתם אותה

בשקט בשקט התהוותה בשנים האחרונות באשדוד סצנה קולינרית מטריפה, שלא נופלת מאף עיר גדולה, קבלו 10 המלצות מעולות, שייקחו אתכם למסע חובק יבשות וארצות בלי להתחתים דרכון

טריו, הגיאורגית של אשדוד. צילום: שירן כהן שי

נכון, השמיים כבר פתוחים ואפשר לטוס חופשי ללא מעט מקומות, אבל בין קולות המלחמה ברקע, שהופכים את השהות של ישראלים בחלק מערי העולם לקצת מרתיעה ופחות נעימה, ובין עליות המחירים של ובכן... הכל, טיסה לחופשה היא כבר לא דבר קליל כפי שהיה לפי מספר שנים, ורבים ישקלו פעם ופעמיים כל נסיעה.

אז מה תגידו אם נספר לכם שבמרחק של כחצי שעה עד ארבעים דקות נסיעה ממרכז העיר, תוכלו למצוא עיר אחת, שמאגדת בתוכה פנינים קולינריות משלל ערי עולם, ושבקלות ניתן לתפור בה יום ואפילו יומיים של גרגרנות בניחוח חו״ל, וכל זה בלי לשלם כרטיס טיסה, ביטוח או עלויות מזוודה?

אנחנו מדברים כמובן על אשדוד, עם הסצנה הקולינרית המשגעת שהתפתחה בה בשנים האחרונות, ושאת כמות המקומות הטובים והטעימים שנפתחו בה לא נצליח לכסות בכתבה אחת, אבל בהחלט נוכל לפרוט לכם כאן את המקומות בה שהכי מדיפים ניחוח ערים אירופאיות אלגנטיות, חופים שטופי שמש ועתירי תבלינים, ושחיתות אמריקנית בצבעי (אדום) כחול לבן.

פארינו, הפיצריה הנאפוליטנית של יאן הרוש, צילום: שירן כהן שי

הפיאצה הנאפוליטנית

ראשית, אומנם כבר הקדשנו כתבה שלמה לטירמיסוטריה החדשה שלו, אבל אף אייטם אשדודי בניחוחות חו״ל לא יהיה שלם מבלי שנדבר על הפיאצה הנאפוליטנית שהקים יאן הרוש במרכז מסחרי מנומנם במרכז העיר. אימפריה שהחלה עם דוכן קטן שמגיש פיצה נפוליטנית, שתוך מספר שנים בודדות הפך למתחם תלת ראשי המכיל בתוכו את: ״פארינו״ – פיצרייה נפוליטנית משובחת, עשויה כהלכתה, לפי כל הכללים הנוקשים, בלי שום קיצורי דרך ועם המון תעוזה ויצירתיות; ״פת״ – מעדנייה וקפה המגישה מנות בוקר מושחתות על טהרת הפוקצ׳ות, כריכים עמוסי גבינות, ירקות ושאר תוצרים נהדרים המוכנים במקום, פוקצ׳ה אוורירית עם חמאה מתובלת וריבת פלפלים חריפים ועגבניות היסטרית, ואת כל החשודים המיידים של הפסטיצ׳רי הנפוליטני: ספוליטאלה, מריטוצו, קורנטו ועוד, לצד אספרסו וקפה קרמה או למי שבאמת רוצה להרגיש בנופש, כוס יין טובה;

לא לוותר על קינוח בטירמיסוטריה, צילום: שירן כהן שי

ולקינוח – את ה״טירמיסוטריה״ המדוברת, בה ניתן למצוא טירמיסו בשלל גדלים לצד ג׳לטו איטלקי בעבודת יד ובטעמים מתחלפים לפי חומרי הגלם והחשקים של יאן.

עם כזה טריו משובח, אין בכלל ספק שנאפולי זה כאן. רק חסרה במרכז המתחם מזרקת משאלות כדי לחתום את העניין. הרוש, לטיפולך.

פארינו – האשל 9, אשדוד
ראשון-חמישי 17:00-22:30, שבת 21:30-23:00 (או עד שהבצק נגמר, מומלץ להתעדכן באינסטגרם);
פת – האשל 11, אשדוד
ראשון-חמישי 8:30-15:00, 18:00-23:00, שישי 8:30-13:30;
טירמיסוטריה – האשל 11, אשדוד
ראשון-חמישי 11:00-22:00, שישי 10:00-13:00
כשר

ברבריני, חוויה של ביסטרו אירופאי, צילום: שירן כהן שי

ברבריני

אם באירופה עסקינן, מסעדת ״ברבריני״ היא אסופה של כל מה שטוב במטבחי הביסטרו של ערי אירופה השונות: מצלחות נשנוש קטנות, שמזכירות פתיחת שולחן של טברנה יוונית, דרך מנות טאפאס בסגנון ספרדי, וכלה בצלחות פסטה משובחות אה-לה איטליה. בישיבה בפנים או בהסבה לשולחנות שטופי השמש שבחוץ באוויר הפתוח עם ניחוחות וריח הים שנושבים מהחוף הסמוך, עם תפריט אלכוהול רחב שגם כאן נותן יצוג כמעט לכל אירופה, וקוקטיילים קלילים וטובים,  זאת פשוט נקודת חמד לכל מי שרוצה להרגיש רגע שהוא בברייק אירופאי ממרוץ החיים השוחק – לאכול ולשתות משהו טוב, לשאוף אוויר ים מלוח מלוא הריאות, ורק אז לחזור למציאות ולהכרה שאנחנו כאן ולא שם.

ברבריני
רוגוזין 74, אשדוד
ראשון-חמישי 9:30-23:30, שישי 9:00-16:30, שבת 9:00-24:00

טריו, כל סוגי הכיסונים הגיאורגים, צילום: שירן כהן שי

טריו

צ׳וצ׳חלות, חצ׳פורי וחינקלי הם רק חלק מסימני ההיכר הכל כך מובהקים של גיאורגיה, וכאן, באחת המסעדות הוותיקות בעיר, תמצאו אותם לצד ארסנל שלם של מנות מהמטבח העשיר הזה. סלטים, מרקים, כל סוגי הכיסונים הגיאורגיים: המאודים, המטוגנים או השלוקים, תבשילים מהבילים, וכל סוגי החצ׳פורי והמאפים עתירי הפחמימות ומפוצצי הגבינות, שחלמתם עליהם וגם כאלה, שעליהם אפילו לא העזתם לחלום. כל זה לצד מוזיקה שמחה, אווירת משפחתית ונעימה (אפילו פתחו במקום משחקייה כדי שאתם תוכלו לזלול בנחת בזמן שהילדים מעסיקים את עצמם), אלכוהול טוב ואירוח כמו שרק הגיאורגיים יודעים, וקיבלתם מתכון מנצח לצהריים או ערב משפחתיים הכי קרובים לגאורגיה שרק אפשר.

טריו
חוף הקשתות, שד׳ משה דיין 9, אשדוד
ראשון-שבת 9:00-23:00

רונג'אן, תאילנדי אותנטי, צילום: יוסי זליגר

רונג׳אן

גם על רונג׳אן כתבנו כאן ממש לא מזמן, בשל פטירתו העצובה והמפתיעה של אבי אבטה, הבעלים, והעובדה שחרף הכאב העמוק והאובדן החליטה רונג׳אן אישתו, שגם אמונה על המטבח ועל כל המנות הצבעוניות והבועטות שיוצאות ממנו, להמשיך ולהפעיל את המסעדה לשמחת כל הלקוחות הנאמנים של המקום ב-12 השנים האחרונות. מדובר באחת ממסעדות הפועלים התאילנדיות הראשונות בארץ, ובאחת הטובות בז׳אנר. מנות אותנטיות, בועטות ולא מתחנפות, מהקלאסיקות שכל הישראלים אוהבים ומכירים כמו סום טאם, פאד תאי, עוף בקשיו, קארי, פרגיות בסאטה, ספרינג רול, סטייקי רייס מנגו ועוד, לצד מנות מוכרות פחות שעליהן גדלה רונג׳אן כל ילדותה, ואותן היא מביאה כאן בביצועים מופתיים ומכניסה אט-אט לתודעה הישראלית המתרחבת. לא משנה אם תנטו לצד המוכר או המוכר פחות, כל מנה שתוזמן כאן תהייה הרפתקה של טעמים, צבעים וחוויה כוללת לכל החושים, בדיוק כפי שניתן לצפות מהמטבח הזה כאשר הוא עשוי כהלכה, וכאן, הוא בהחלט כזה.

רונג׳אן
מקס נורדאו 24, אשדוד
ראשון-חמישי 12:00-22:00, שישי 9:00-17:00

טורו, אופציה אסיאתית נהדרת, צילום: שירן כהן שי

Toro

עוד אופציה אסיאתית נהדרת למי שמעדיף את המזרח הרחוק שלו קצת פחות לוהט ושורף ויותר עתיר אוממי. בטורו מציעים תפריט פאן אסיאתי רחב: מרולים של סושי עמוס תוספות ורטבים, דרך אצבעות ניגירי מהוקצעות ומהודקות, מנות טרטר וסביצ׳ה, אגרולים, מוקפצים, ועוד שלל להיטים מהמטבח האסיאתי-אמריקני – כולם עשויים בהקפדה יתרה ומוגשים בכל הפאר והצלצולים כמתבקש בז׳אנר, לצד קוקטיילים יצירתיים במיוחד שנרקחים כאן במקום ועיצוב מרשים ומושקע במיוחד, שיחד משלימים את החוויה התיירותית משהו. חוויה שתיקח אתכם רחוק רחוק מהפסאז׳ האשדודי המנומנם בתוכו מתחבאת המסעדה, ותזרוק אתכם (מחשבתית לפחות) אל תוך השאון הצבעוני של צ׳ינה טאון.

Toro
צה״ל 5, אשדוד
ראשון-חמישי 11:30-23:00, שבת 21:00-24:00
כשר

זה, וייב של דרום ארה"ב, צילום: שירן כהן שי

זה

אם ביקרתם בעבר בכל אחת מערי דרום ארה״ב החמות, בוודאי נתקלתם בדוכני אוכל רחוב המגישים מנות ברביקיו, לצד לחם תירס עשיר ומהביל, מוחמצים מתובלים, מטוגנים מושחתים ותועפות גבינה מותכת ונוטפת. זה בדיוק הוייב שקיבלנו למראה התפריט המחודש של ״זה״, שעשתה לאחרונה מתיחת פנים ועיבתה מאוד את התפריט שלה, מה שלקח אותה צעד-שניים קדימה ממזללה למסעדה של ממש. עם מנות עתירות שחיתות כגון צ׳יפס אסאדו, לחם תירס לצד שמאלץ ברווז, דרטי׳ פלז׳ר – אסאדו מעושן בראב מתקתק עם קונפי בצל, תועפות גבינה ורוטב אנימל, ועוד, שממש קורצות, שלא נאמר זועקות למטבחים הדרומים של ארה״ב. יעד מושלם וטעים בצורה יוצאת מגדר הרגיל למי שלא מפחד מאצבעות שמנוניות וכולסטרול גבוה, או ממבטא אמריקני כבד.

זה
מפקורה 1, אשדוד
ראשון-שבת 13:00-23:00

Fat guy, מזללת סמאש בורגר מוקפדת, צילום: שירן כהן שי

Fat guy

מהמטבחים החמים והרועשים של דרום ארה״ב היישר למקום מושחת לא פחות שהוא רפליקה אשדודית מלאת סטייל וכבוד לדיינרים אמריקאים באשר הם. הכירו את פאט גיא, מזללת סמאש בורגר מוקפדת ומלאת חן, שלצד קציצה עסיסית ונהדרת בלחמנייה אוורירית ונמסה בפה עם בצל מטוגן, חסה לאליק, רוטב הבית הסודי המוצלח ו״גבינת גאודה״ טבעונית, מגישה גם מנות שחיתות כמו קריספי צ׳יקן, כנפיים וחלקי עוף בטיגון כפול עם מעטפת פציחה וממכרת ובשלל רטבים, שעם יד על הלב יכולים בכיף לעשות שיעור לכל רשתות הפרייד צ׳יקן האמריקני באשר הן, נקניקיית ביירן בלחמנייה שמנמנה עם כל התוספות המתבקשות, צ׳יפס נהדר ועוד מנות פאסט פוד כהילכתן. כל הטוב הזה לצד כוס בירה איכותית, מהמבחר המפתיע שנמזג במקום, סביב שולחנות המתכת המצוחצחים בינות הנאונים הצבעוניים והמהבהבים, ממש מרגיש כאילו קפצתם לתוך סרט אמריקני סטייל שנות ה90. וכל זה, כשר בד״צ, ולא, לא מרגישים את זה באוכל. מסתבר שהשחיתות לא בודקת תעודות.

אגב, אם נשאר לכם מקום אז אל תוותרו על קינוח השוקופאי שמגישים כאן – כל מה שטוב בשוקופאי של הרשתות, מינוס המתיקות המוגזמת בואכה צרבת. כמה פשוט ככה טעים.

Fat guy
כנרת 51, אשדוד
ראשון-חמישי 11:00-22:30, שישי 8:45-17:00, שבת 20:00-23:30
כשר בד"צ

ז'נו בעיר, צילום: אינסטגרם

ז'נו בעיר

למי שאוהב בחופשה שלו דוקא לשבת באיזה חוף נמל, לשתות אוזו או ערק ולנשנש דגים מטוגנים בזמן שהוא צופה על הסירות העוגנות, נמליץ בחום לקפוץ ל״ז'נו בעיר״ מבית חנות הדגים ששמה שוחה לפניה בכל רחבי הארץ ״ז'נו דגים״. זאת לא מסעדה פרופר, כי אם מעדניה וחנות דגים משודרגת עם מקומות ישיבה, ותפריט עשיר על טהרת הסחורה הטרייה שמגיעה לכאן כל בוקר הישר מהנמל הסמוך. תמצאו כאן שלל מנות דגים נאות, מטוגנות או מבושלות בתבלינים, סגנונות וטעמים שונים ומשתנים, לצד ספיישלים מיוחדים לפי שלל היום או מצב הרוח של העומדים על עמדת הפילוט או הפלנצ׳ה. תוסיפו לזה את ריח ואוויר הגלים, את נקישות קוביות השש-בש של הפרלמנטים היושבים במקום וכוס אלכוהול, ותקבלו חופשה ים תיכונית מתוקתקת. ואם אתם כבר כאן, אחרי שסיימתם לזלול וללגום, קחו כמה דקות לסיבוב בין מדפי החנות העמוסים כל טוב ותלקטו לעצמכם כמה מטעמים להמשך וייב החופש גם במטבח הביתי. תודו לנו אח״כ.

ז'נו בעיר
מקס נורדאו 24, אשדוד
ראשון 8:00-18:00, שני-שלישי 8:00-19:00, רביעי 8:00-20:00, חמישי 8:00-21:00, שישי 8:00-15:00
כשר למהדרין

טו גייז, חגיגה של שיפודים, צילום: פייסבוק המסעדה

טו גייז

ועכשיו, רגע של רצינות, כי בסופו של דבר, עם כל הפנטזיות על ערי נמל רחוקות, בירות אירופאיות ושאר יעדים אקזוטיים, אין כמו בבית – עם כל הכאוס, הקושי, והאתגרים שמסביב. אז לא יכולנו שלא להניח כאן אופציה למקום שהוא כל כולו חווית קולינריה ישראלית כחול לבן. מדובר, איך לא, במסעדת בשר ושיפודים, מהוותיקות בעיר, שתפריט המנות הישר ולעניין שבה צורח ישראליות. שיפודי חלקי פנים, פרגיות, קבבים, מיקס בשרים, הודו או קציצות, בצלחת, בפיתה או בבגט, עם צ׳יפס וסלטים ליד או עם נגיעה חריף, חתיכת עגבניה וחתיכת בצל, המקום מפיץ ריחות של יום העצמאות לאורך כל השנה, ומפעיל את בלוטות הטעם עוד לפני שעוברים את פינת הרחוב. אז נכון, אין פה תחכום או חדשנות – רק עשייה עקבית, חומרי גלם טובים, עבודה קשה ואהבה למקצוע, אבל לפעמים, זה כל מה שצריך בשביל מנת אוכל טובה, שמזכירה לנו מאיפה הגענו ולאן אנו הולכים.

טו גייז
שבי ציון 2, אשדוד
ראשון-חמישי 10:00-22:30
כשר

לה גוטה פטיסירי, ביס מפריז, צילום: שירן כהן שי

לה גוטה פטיסרי

ורגע לפני סיום, לא יכולנו שלא לחזור לאווירה האירופאית ולהניח כאן המלצה על קינוח בניחוחות פריז ולה גוטה פטיסרי, או כפי שהם קוראים לעצמם (ובצדק), בית מאפה לקינוחי גורמה, הוא בדיוק המקום לעצור בו לביס פריזאי מתוק, שנייה לפני ששולפים את הראש מענני החלומות על חופשות רחוקות הישר למציאות שלנו. במקום תמצאו שלל מאפים צרפתים בעשייה קלאסית וקינוחי ויטרינה מרשימים לפי כל כללי הטקס והספר, שמייצרים כאן טרי בכל יום מחדש. הדקדקנות וההקפדה כאן מרשימים ובאים לידי ביטוי בכל אספקט בחנות, החל מהעיצוב המוקפד, דרך המדפים המבהיקים ועמוסי יצירות האומנות האכילות: קנאלה דה בורדו, שוסון או פום, טארט טאטאן, מילפויי, פארי ברסט, מקרונים, קרואסונים וכל שאר המאפים עתירי ניחוחות החמאה, הקרמל והווניל, כולם ממתינים לכם כאן כדי ללוות אתכם בדרככם החוצה מהעיר עתירת האפשרויות הזאת ולהשאיר לכם טעם מתוק בפה, וכמיהה לחזור שנית בקרוב.

לה גוטה
אבא הלל סילבר 11, אשדוד
ראשון-חמישי 8:00-18:00, שישי 8:00-14:00
כשר צהר

עוד המלצות שכדאי לכם לבדוק:

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר