בתור רחובותית גאה כבר מעל ל-14 שנה, שהתאהבה בעיר שלה ובסצנה הקולינרית המיוחדת שיש לנו כאן בעוצמה כזאת, שגם גרמה לי להתחיל להעביר סיורי אוכל בעיר, ולו רק בכדי שכולם יגלו יטעמו ויתאהבו כמוני, ממש שמחתי על ההזדמנות לכתוב את הכתבה הזאת, ולענות אחת ולתמיד, ובצורה הכי מפורטת שאפשר, על השאלה שאני נשאלת כל כך הרבה פעמים: ״יש מה לאכול ברחובות?״.
אז נתחיל מהדבר החשוב ביותר כשאדם פוקח את עיניו, והוא כמובן, הקפה, ולצידו איך לא, המאפה. אבל לא סתם קפה ומאפה. נכון שכשאנחנו מטיילים בערים אירופאיות בחו״ל תמיד נחפש את בתי הקפה והמאפיות המיוחדות? אלה עם הקסם, הניחוח והסטייל שיבהירו לנו היטב שאנחנו בחופשה אירופאית מפנקת? אז גם ברחובות יש כמה מקומות קסומים כאלה, שברגע אחד יגרמו לכם לחוש כאילו עליתם על מטוס ליעד אירופאי מפונפן. והבונוס הוא, שכולם נמצאים במרחק הליכה זה מזה, כך שאפילו אין צורך לבחור ואפשר לדגום את כולם בבוקר אחד.
עוד המלצות שכדאי להכיר:
View this post on Instagram
חנות קפה
כבר ב-2009, בימים בהם עולם הקפה המקצועי בארץ עוד היה בחיתוליו, עמדה ברחובות ״חנות קפה״, אותה פתחה דורית בן שלוש, רחובותית גאה וחובבת קפה נלהבת, שהחליטה להפוך את התחביב לייעוד של ממש, ולפתוח מקום שלא רק ימכור קפה, אלא גם ידברר אותו, במטרה להעביר את ההתלהבות (המדבקת יש לציין) שלה ואת הררי הידע אותם היא רכשה בתחום לאורך השנים, גם לקהל הלקוחות הנאמן שלה. המקום, כשמו כן הוא, אינו בית קפה – אין במקום כיסאות ישיבה או מאפים ליד הספל. מה שכן תמצאו כאן, זה מבחר מסחרר אפים של תערובות קפה אותן מרכיבה דורית במקום, לצד קפה חד זני משובח, שאותם ניתן ללגום בעמידה ליד הדלפק (בכל צורת שתייה מועדפת) או לרכוש להכנה בבית, כשבמקביל לטחינת הקפה לצורת השתייה האהובה עליכם, גם יציידו אתכם בכל הטיפים והידע להכנת כוס הקפה המושלמת בבית. בחנות ניתן לרכוש שלל אביזרי קפה מקצועיים, מטחנות, מכשירי פילטר, מקינטות, ועוד ממתקים לחובבי התחום. בנוסף, ניתן לבצע הזמנות דרך אתר החנות וישנם משלוחים לכל הארץ, אבל מאוד מומלץ להגיע אליהם פיזית (לפחות בפעם הראשונה) כדי לחוות את המקום עם כל החושים.
״חנות קפה"
אחד העם 4, רחובות
ראשון עד חמישי 9:00-19:00, שישי 9:00-13:30
ולמי שזקוק גם למאפה חמאתי ומושחת לצד הקפה שלו, אנחנו ממליצים בחום לסיים את טקס שתיית הקפה ב״חנות קפה״, לצאת ממנה ולצעוד כחמישה צעדים שמאלה, ולהגיע אל...
View this post on Instagram
פטיסרי
את הפינה המתוקה והקסומה הזאת שהיא אחת ממקורות הגאווה של העיר, פתח קובי צביאלי כבר ב-2005. לאחר שהחליט לעזוב את עולם ראיית החשבון, ולנסוע לעיר הקרואסונים והמאפים ללמוד קונדיטוריה, למד והשתלם במיטב הקונדיטוריות בפריז, וחזר לארץ עמוס ידע תשוקה ואהבה לתחום. מאז שנפתחה הקונדיטוריה ועד היום, ניתן לראות כמעט בכל יום תור שמשתרך בכניסה אליה, וההתלהבות של הקהל הוותיק וגם של קהל חדש שממשיך להגיע לאורך כל השנים הללו מוצדקת בהחלט. את ניחוחות החמאה, הווניל והקרמל, שנישאים לכל עבר אי אפשר לפספס. גם לא את מצעד המאפים הצבעוניים והמגרים, שיורדים מקומת הייצור לקומת החנות, וישירות אל ויטרינה עמוסה בכל תפארת המאפים והמגדנות הצרפתיים: קרואסונים, שוסון או פום, מילפויי, טארט טאטן, פריזייה, פארי ברסט, אקלרים, טארטלטים, בריושים, סנט אונורה, ועוד ועוד. הכל מיוצר טרי כל יום, הכל עבודת יד, וכמעט הכל מתחסל עד שעות הצהריים כך ששווה מאוד להגיע מוקדם או לבצע הזמנה טלפונית לפני ההגעה, או פשוט להגיע ולהתפלל שעדיין ישארו דברים טובים בויטרינה.
פטיסרי
אחד העם 4, רחובות
ראשון-חמישי 7:30-19:30, שישי 7:30-14:30
כשר
View this post on Instagram
ברונו שוקולד
מכירים את המשפט מהשיר ״ריח של שוקולד״ של הכבש ה16: ״בסוף רמת גן יש מקום מיוחד...״? אז אצלנו ברחובות, המשפט הולך קצת אחרת: ״באמצע רחוב יעקב, יש מקום מיוחד, בו ניתן להריח, לזלול ואף לשתות שוקולד״. למקום הזה קוראים ״ברונו שוקולד״ והקימו אותו יוליה ואנטון פרגר ב-2017. יוליה למדה את אמנות השוקלטרי, והתחילה כבר ב-2011 לייצר ממתקי שוקולד מרהיבים מהבית – ממתקים שעוררו כזאת התלהבות וביקוש, עד שמקום פיזי היה בלתי נמנע. מאז שניהם שם יום יום, כשאנטון מנהל את חזית החנות, ויוליה עומדת במטבחון הקטן בגב החנות ומייצרת תכשיטי שוקולד אכילים ומרהיבים: פרלינים, טבלאות, אצבעות ושאר ממתקי שוקולד, בנראות משגעת ושילובי טעמים לא שגרתיים, כאלה שכבר זכו בשלל פרסים באליפויות עולם מול גדולי השוקלטיירים; ולצידם עוד מבחר מסחרר של ממתקי קונפיסרי מדויקים - מרשמלו עננים בעבודת יד, פאט דה פריט (מרמלדות) ועוד. ואי אפשר שלא להזכיר את משקה השוקולד החם והסמיך שמגישים כאן, שאמנם מכונה ״שוקו הבית״ אבל המילה שוקו פשוט לא עושה עימו חסד. בקיצור, גן עדן לכל בעל שן מתוקה באשר הוא.
ברונו שוקולד
יעקב 17, רחובות
שני, רביעי-חמישי 9:00-18:00, שלישי 9:00-13:00, שישי 8:00-14:00
כשר
View this post on Instagram
מינוטו
ולחובבי קפה הספשלטי. בשנים האחרונות עומד לו בגאווה בית קלייה ספשלטי רחובותי בשם ״מינוטו״, אותו הקים ארז אלבז, מומחה וחוקר קפה נלהב, שמדבר על קפה עם אש בעיניים ומתייחס אל כל באץ׳ קלייה ואל כל כוס שהוא מכין במלוא ההקפדה והדיוק. ניתן להגיע ולהנות מכוס קפה איכותי, ולדגום את התערובות השונות, לצד מאפים משובחים שהוא מלקט מיצרנים קטנים בסביבה הקרובה (חלקם הגדול מופיעים כאן ברשימה) ולשוחח שעות על זני מקור, סוגי קלייה וסצנת הספשלטי בארץ. לצד בית הקלייה ישנה גם חנות בה ניתן לרכוש את תערובות הקפה שהם קולים במקום, מכונות קפה ושאר גאדג׳טים, וכלי הגשה יפים בעבודת יד.
מינוטו
אחד העם 22, רחובות
ראשון עד חמישי 9:30-18:30, שישי 9:00-14:00
בין אם אתם מאלה שאוכלים ארוחת בוקר עשירה כבר בשעות המוקדמות של היום, מעדיפים בראנץ׳ מושחת, או אולי אפילו מתחילים את הזלילה בכלל בשעות הצהריים, כמות האפשרויות שיש לעיר רחובות להציע מסחררת. ריכזנו לכם כמה מהמומלצים ביותר, שלפחות תדעו מאיפה להתחיל.
View this post on Instagram
הפינה
בית קפה שכונתי קטן, עם תועפות סטייל וגרוב, והכי חשוב, אוכל טעים ממש. קפה הפינה שכשמו, יושב בדיוק על פינת רחוב אחד העם ורחוב ויצמן (שני רחובות היסטוריים ובעלי משמעות רבה לעיר, אבל זה כבר לכתבה אחרת). המקום הוקם לפני קצת יותר משנה ע״י ניר רואי ואסף פייבוש, תושבי העיר, שאחרי שנים רבות בסצנת המסעדנות וחיי הלילה של תל אביב חיפשו לחזור הביתה, ולהקים כאן משהו בוייב של שם. לשם כך גייסו את ג׳ייק סיטוביץ (לשעבר השף של הדלידה בר), ויחד יצרו את המקום הזה, שתוך ימים ספורים מרגע פתיחתו, הפך לאחד המקומות החמים וההומים בעיר, זאת למרות שנפתח תוך כדי שהשלושה, שהוקפצו למילואים בעזה ב-8 באוקטובר 2023, בילו את כל חמשת החודשים הראשונים של הקמת, פתיחת ותפעול המקום על מדים, בעודם מתזזים מהשטח לקפה ובחזרה. הסיבה להצלחת המקום נעוצה בעיקר בשירות הנעים והמחויך ובאוכל המצוין. תמצאו כאן תפריט לא קטן הכולל מאפים מתוקים ומלוחים, עוגיות ועוגות, כמו הבאסקית הנהדרת שג׳ייק מכין במקום ושלא כדאי לוותר עליה, סלטים, מרקים ועוד. אבל גולת הכותרת היא הטוסטים והכריכים המושחתים שמוגשים כאן בבייגלים ירושלמיים ובריושים שג׳ייק אופה כאן כל בוקר, בקרואסונים או בלחמי מחמצת משובחים – החל מסלט ביצים עשיר ומפנק, דרך מקושקשת עננים עם אספרגוס צלוי והולנדייז, טונה צ׳דר, ועד כל כך הרבה וריאציות מעוררות תיאבון שבאמת קשה לבחור מתוכן. בימי שישי מוסיפים לכל המבחר הזה גם ספיישלים כיפיים ומשתנים כמו בריוש שקשוקה או כריך קציצות דגים, שאבא של נירו מגיע ומכין במיוחד. ולאורך כל שעות פעילות המקום אפשר גם ליהנות מיינות ישראלים נהדרים שנמצאים בתפריט.
הפינה
חיים ויצמן 6 רחובות
ראשון עד חמישי 8:00-17:00, שישי 7:30-14:00
כשר
View this post on Instagram
גוג׳ו
היום כבר ניתן לראות השפעות של המטבח האתיופי בתפריטים של לא מעט מסעדות, אבל עוד לפני שאוכל אתיופי נהייה דבר טרנדי ומדובר, ברחובות שכנו להם בתי עסק ומסעדות ביתיות נהדרות, כשהמצטיינת ביניהן היא מסעדת גוג׳ו – מסעדה משפחתית ששייכת לבוסנה ביינה, שאמונה על המטבח ומגישה כאן אוכל אתיופי ביתי בשיא תפארתו הפשוטה כבר מ-2014, כשאת המסעדה והפלור מנהלים בני משפחתה. בתפריט כאן לא תמצאו מנות מפונפנות או מתוחכמות, אלא אוכל אתיופי מסורתי, על טהרת התבשילים, מתובל, צבעוני, עשיר, מנחם וכל כך כל כך טעים, עשוי לתפארת ומוגש לצד ועל האינג׳רות הנהדרות שנעשות כאן במקום, טריות כל יום. מנות כמו שורו (חומוס אתיופי מתובל), גומן (עלי מנגולד, ירוקים ובצל), סילס (עגבניות ברוטב פיקנטי), סוכר דיניץ (בטטה ברוטב מתוק פיקנטי), קיי וואט (תבשיל ברוטב פיקנטי, בגרסת העדשים הטבעונית, או בגרסת הבקר), אליצה על שלל הוורסיות שלה (אפונה צהובה טבעוני, עדשים טבעוני, שוקי עוף, או בכלל קרעי אינג׳רה ובשר, כולם ברוטב כורכום ג׳ינג׳ר ועשבי תיבול), הן רק חלק קטן ממבחר המנות והתבשילים המהבילים ועתירי התבלינים שמוגשים כאן. מדובר במקום שהוא גן עדן לטבעונים אבל לא רק. למעשה בין אם מדובר בחבר׳ה צעירים, משפחות עם ילדים, זוגות מבוגרים, או פשוט אכלנים סקרנים, שאוהבים אוכל טעים ולא מחפשים דווקא את הבנאלי – גוג׳ו מתאימה לכולם, ובהתאמה לכך גם הקהל שתראו יושב סביב שולחנות המסעדה. ולמי שחושש מהאוכל החריף - אל פחד. נכון שמדובר במטבח שידוע ברמת החריפות הגבוהה שלו, אבל תופתעו לגלות שבתפריט ישנן גם מנות נפלאות שאינן חריפות כלל.
״גוג׳ו״
ישראל טלר 32, רחובות
ראשון-חמישי 12:00-22:00, שישי 11:30-15:00
כשר
View this post on Instagram
סזאר
מדובר בביסטרו שהוא מסעדת הבית של רבים בעיר כבר כמעט 20 שנה. עם חלל מרווח, עיצוב נעים, גישה משפחתית וחמה, ותפריט שמציע אופציות לכל סיטואציית רעב שהיא, החל מארוחת צהריים קלילה במהלך יום העבודה, דייט זוגי, או ארוחה משפחתית חגיגית ועשירה. עם מבחר משקאות רחב, בירות קראפט, יינות ישראליים ומנות דגל שיש המגיעים במיוחד בשבילן - כמו טרין הכבדים שלהם, ניוקי ים בחמאת עגבניות ופסטיס, השניצל הווינאי הענק שאהוב על ילדים ומבוגרים כאחד, והמבורגר הבית. באמת שמדובר בעינינו במקום שכל אחד יכול למצוא בו משהו טעים לזלול. אבל מעבר לפינה החמה בלב למקום הוותיק הזה. הסיבה הנוספת שבגללה אנחנו כותבים עליו כאן, היא שאחרי תקופה כל כך ארוכה בה זה היה מקום לארוחות צהריים וערב, הם עושים מתיחת פנים ועוברים למיקום חדש, ממש בהמשך פארק המדע (בו ישבו עד היום), לחלל חדש ומרווח אף יותר והכי חשוב - מוסיפים לצד הביסטרו גם את קפה סזאר שיציע אפשרויות לסגירת פינת הקפה והמאפה של שעות היום המוקדמות יותר. ואם לשפוט לפי הרמה עליה שמרו לכל אורך השנים, נדמה שבהחלט יש למה לחכות.
בימים אלה המסעדה סגורה לצורך המעבר ומיד לאחר החג תפתח במיקומה החדש.
״סזאר״
המדע 15, רחובות (כתובת מעודכנת)
שני-שבת 12:00-23:00 (שעות פעילות בית הקפה יפורסמו בהמשך)
View this post on Instagram
נינה ביאנכה
אמנם טכנית היא בדיוק מעבר לגבולות העיר, בקריית עקרון, אבל נינה ביאנכה היא לגמרי חלק מהסצנה הקולינרית שקורית כאן באזור, ומסעדה שאתם צריכים להכיר. מדובר במסעדת שף בהובלת שף ירין עמירה ובבעלות ליאור נעים, אחד ממגדלי הגפנים המוכרים בארץ, דבר שבהחלט בא לביטוי בתפריט היינות הישראלי הכשר והמשובח שמוזגים במקום. השף ירין יצר כאן תפריט שמתבסס על דגים ירקות ומוצרי חלב ומאפשר מגוון רחב מאוד של מנות, מצלחת חריפים בועטת, לצד פוקצ'ה מהבילה מהטאבון או קובנה עתירת חמאה, דרך פסטות עשירות ומנחמות, כמו ניוקי סלק ואגוזי לוז ברוטב חמאת מרווה, או טורטליני ערמונים ברוטב שמנת, מנות דגים נאים רעננות ולא שגרתיות כמו טרטר טונה עם איולי לימון כבוש ואריסה, או סשימי דג לבן בגספצ׳ו גזר והדרים, ומנות מתוחכמות ומהודקות כמו אנילוטי מסקרפונה בדרגת אל דנטה מדויקת בחמאת לימון ואורגנו נהדרת. פילה לברק ברוטב בויאבז עשיר לצד גראטן תפוחי אדמה וקולורבי צלוי לשלמות בטאבון. וכל זה עוד לפני שדיברנו על מבחר הראשונות, הסלטים, והפיצות המגוונות שמכינים כאן, או על חלל המסעדה המרווח והיפה. וכל זה במרחק של פחות מעשרים דקות ממרכז העיר בשעות העומס. פשוט כיף של מקום.
נינה ביאנכה
ברקת 1, קריית עקרון
ראשון-חמישי 12:00-23:30, שישי 8:30-13:30, מוצ״ש 20:30-23:30
כשר
View this post on Instagram
פבריקה
הידעתם שברחובות מסתתרת בגלוי פיצרייה נפוליטנית שכבר שנים רבות מדורגת בטופ של הפיצות בישראל? ולא על ידי מקור אחד כי אם ברוב גורף של תחרויות, מצעדים ומדדים. מדובר בפיצה פבריקה הנהדרת של אורן עמר, שמכין כאן פיצה לפי כל הכללים המחמירים שלמד בעצמו בסלרנו. מבצק מחמצת, עם רוטב עגבניות שמוכן טרי כל יום, גבינות שחלקן מיובאות הישר מארץ המגף כדי להישאר כמה שיותר נאמן למקור, ושלל תוספות וזיווגים מפתיעים ומיוחדים שמייצרים כאן פיצות שהן לא פחות מהצגה. החל מפיצת כרם התימנים, עם סמנה מעושנת, חילבה, מוצרלה, גבינת עזים, פיקורינו רומנו, בצל סגול, רוטב כוסברה, שמנת חמוצה ופלפל שאטה גרוס – פיצה שנשמעת אולי כמו הלחם מסוכן ומאוד לא נפוליטני, אבל מייצרת ביס פשוט פנומנלי. פיצה טונדה וורדה – עם רוטב פסטו, מוצרלה טרייה, בוראטה, פונדו צ'דר, פיסטוקים קלויים, שמן זית ומלח ים, ופיצת מדורה – מוצרלה טרייה, קוביות תפוח אדמה, קרם פרש, בצל ירוק, לימון סחוט, שמן זית ומלח ים, ששתיהן הן בין הגרסאות הפרשיות והמענגות ביותר שטעמנו לפיצות לבנות. יש גם את קווין בי, שאולי נשמעת יחסית פשוטה ליד כל השאר עם ״בסה״כ״ מוצרלה טרייה, גורגונזולה, פטה עזים/פיקורינו רומנו, פרמז'ן, שרי צהוב, אורגולה ושמן זית, אבל היא הפיצה שאליה אנחנו חוזרים בכל ביקור שלנו שם. ואם היה לכם איזשהו ספק בכך, גם הפיצות האדומות שמכינים כאן במקום נהדרות אחת אחת. למעשה, לא נראה לנו שהייתה כאן פיצה אחת שלא אהבנו. אם מוסיפים למשוואה את מנות הפתיחה המצוינות, כולל ברולה הבטטה המענג, ואת הדרינקים הפשוטים והמהנים שמגיעים לצד האוכל, קל מאוד להבין איך המקום הזה זכה לשם ולתהודה שהוא מקבל.
פבריקה
הרצל 203, רחובות
ראשון-חמישי 12:00-00:00, שבת 19:30-00:00.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
Tree Brasserie
בראסרי בוייב אירופאי שהוקם בלוקיישן בו שכן שנים רבות לפני כן קפה עץ התות המיתולוגי. מעבר לנראות הנעימה של המקום, שמשלבת חצר מקורה עם עץ תות ענקי ומרהיב במרכזה, שלעת ערב מתמלאת אורות מנצנצים ומוזיקה רכה המשרים אוירה קסומה. גם התפריט במקום מהוקצע לא פחות מהלוק, ומציע מחד מנות קלילות כמו סביצ׳ה, פולנטה, וקרפצ׳יו, ומאידך מנות גדולות יותר מעולמות הדגים הפסטה והפיצה וגם מנות בשר כולל המבורגר הבית המצוין. אבל עוד לפני תפריט האוכל, התפריט הכי מעניין כאן בחודשים האחרונים הוא תפריט הקוקטיילים, שעבר שדרוג משמעותי, ובהחלט ניתן לומר שנכון להיום מדובר באחד מתפריטי הקוקטיילים המוצלחים בעיר, עם דרינקים בסגנון קלאסי יותר שעשויים לעילא כמו ״clover club״ – תמהיל קליל פירותי ומאוזן של ג׳ין, ליקר סמבוק, פירות יער, ליים ואבקת פטל, או ״jasmin״ - ג׳ין, פסיפלורה, קמפרי וליים, לצד דרינקים יצירתיים ונועזים כמו ״mexicolada״ - ואן גוך אננס, מנגו, פסילפורה, אננס וליים עם כתר צבעוני של פירות, או ״pornstar martini״ - וודקה, וניל צרפתי, ליים, אננס, קרם פסיפלורה וסגירה במבעבע יבש, אלו רק חלק קטן מהמבחר שיש במקום. כך שמעבר לספוט מצויין לארוחה, זאת גם יופי של אופציה לערב של שתייה איכותית וטעימה.
Tree Brasserie
הרצל 194, רחובות
שבת-חמישי 12:00-00:00, שישי 11:30-23:30
ואם חשבתם לרגע שרחובות היא עיר שנרדמת ונסגרת עם רדת החשיכה, תחשבו שנית. גם בערב הסצנה כאן שוקקת במיוחד. אז בין אם אתם מחפשים בר יין קליל ונעים לסגור בו את היום, או מסעדה רצינית לארוחה חגיגית ומיוחדת, יש לנו המלצות שיבואו בול.
ואם בברי יין עסקינן, אז ברחובות יש לא אחד כי אם שני ברי יין מצוינים שבמקרה גם נמצאים בשני קצותיו של רחוב יעקב ההיסטורי (אבל שוב, זה כבר לכתבה אחרת).
View this post on Instagram
עמליה בר יין ישראלי
בר יין אינטימי וקוקטי, המציע תפריט יינות ישראלי מהודק, הכולל את כוכבי אפלסיון מטה יהודה לצד יקבים מוכרים יותר ופחות מכל רחבי הארץ, גדולים כקטנים. מנות שף נהדרות שמכין במקום שאול קויפמן (יוצא סנטה קתרינה), וביניהן פאן קון טומט, ניוקי על תבשיל תרד, דואה ורוטב בר בלאן, טורטליני במילוי לאבנה וזעתר ברוטב חמאת מרווה ועגבניות, קרם תירס לבן עליו מונחים אספרגוסים חלוטים ומעליהם תועפות פרמזן, הן רק חלק קטן מהמנות כאן, שמשלימות את חווית השתייה בצורה מיטבית, ושלצד מוזיקת מעליות מוצלחת במיוחד, תופרות כאן אפשרות לערב של שיחה טובה על כוס יין (או בקבוק), ארוחת ערב רומנטית, או פשוט ערב של כיף באוויר רחובות הנעים, אל מול נופי הבתים ההיסטוריים של המושבה. להרגיש רגע בפינת רחוב פריזאי, לאכול ולשתות כהלכה, ולחזור הביתה מבוסמים ורגועים (שזה לעצמו מצרך נדיר בימים אלה).
עמליה בר יין ישראלי
יעקב 13, רחובות
ראשון-חמישי 18:00-23:00, שבת 20:00-23:00
כשר
View this post on Instagram
Rey’s
את בר היין השני של העיר, קשה מאוד לפספס, מאחר שהוא יושב ממש אל מול בית העם ההיסטורי והעכשווי של העיר. מדובר בבר יין שהוא מקום של הרמות, פאן, מוזיקה בווליום גבוה ואווירה של השמחות (לא יעזור, פשוט אין לנו דרך טובה יותר לתאר את הוייב האנרגטי של המקום), אוכל ברים כייפי ומוקפד על טהרת הדגים והגבינות, יינות ישראליים מצוינים ובחודשים האחרונים גם בר קוקטיילים, שנבנה בתוך בר היין, ומציע לצד היינות הנהדרים שהם כוכבי המקום, גם דרינקים כיפיים. פעמיים בשבוע מגיע לכאן די ג׳יי, שמרים מסיבה, ולראות כאן אנשים רוקדים על השולחנות זה עניין שבשגרה. תוסיפו לזה את האנרגיות הבלתי נגמרות של רעות הבעלים, ואת הצ׳יסרים שהיא לא מפסיקה לחלק לשולחנות, ותבינו למה המקום הזה הוא אבן שואבת לבני העיר (ולא רק) שמחפשים להתאוורר מתלאות היום, לתפוס ראש טוב עם יין ואוכל טעים, ולרגע לשכוח מהמציאות.
Rey’s
יעקב 43, רחובות
שבת-חמישי 19:00-00:00
כשר (החל מאחרי חג הפסח)
View this post on Instagram
ספרה
אולי אחת המסעדות הכי מדוברות בעיר בשנים האחרונות, ספרה היא המסעדה שמציעה את אחת מחוויות הבילוי היוקרתיות (וכן גם היקרות) ביותר בעיר. המקום שנפתח לפני מספר שנים בין הפרדסים העתיקים של העיר בהשקעה כספית גבוהה ובעיצוב שמרגיש כמעט כמו גן אירועים, הפך מאז לאחד הספוטים המועדפים על אוהבי אוכל טוב וכשר (ולא רק) המחפשים חווית בילוי גבוהה. על המטבח כאן אמון השף בני מדר, שבנה תפריט אותו הוא מגדיר כפיוז׳ן ים תיכוני, המכיל מנות דגים ופסטות לצד מנות בשר יצירתיות. כשבעינינו אין שום ספק שמנות הדג, הנאות והמבושלות הן מגולות הכותרת כאן, אך גם תפריט הבשר בהחלט לא מאכזב לא באיכות חומרי הגלם ולא בנראות המנות. אמנם הקוקטיילים כאן הם מהיקרים ביותר שיצא לנו לדגום (בין 68 ל-72 שקלים לקוקטייל), אבל למרות המחיר המרתיע, הם מצליחים לספק את הסחורה, ולהוות פייט לא מבוטל לארסנל היין המרשים שמוצע כאן. ארסנל שבחודשים האחרונים גם הפך לחוויית יין מקצועית בהדרכת חוקר היין לירן ויינר, שמציע טעימת יין מודרכת לצד מנות שהותאמו במיוחד מתפריט המסעדה. חווית היין שמתאפשרת בהזמנה מראש בלבד, כוללת 3 מסלולים, שכל אחד מהם מייצג מגוון יינות ברמות מחירים משתנות.
לא מדובר כאן במסעדה ליום יום. אבל אם אתם מחפשים מקום מיוחד לחגוג בו אירוע משמעותי שמצדיק הוצאה שכזאת, או אם אתם יכולים להרשות לעצמם ערב דקדנטי ומלא תענוגות, החל מרמת השירות המהוקצע ונטול הרבב, האווירה, האוכל והמשקאות, ספרה ברחובות היא לגמרי מקום שהיינו מציעים לכם לשקול.
ספרה
המדע 18, פארק המדע, רחובות
ראשון-חמישי 18:30-23:30
כשר
View this post on Instagram
מו ומו
לרגע שקלנו להשמיט את מו ומו מהרשימה, כיוון שמדובר במקום ששמו נישא למרחקים כבר שנים רבות, ושרוב חובבי האוכל בארץ מכירים. אבל דווקא בגלל זה, לא יכולנו להשאיר אותו בחוץ. הסיפור של מו ומו מתחיל מאטליז משפחתי שהוקם כבר ב-1984, וכעשר שנים מאוחר יותר הצטרפה אליו גם מסעדה המגישה מנות נהדרות מקיצובי האטליז, ושנחשבת עד היום לאחת ממסעדות הבשרים המוכרות והאהובות בארץ. באופן מפתיע ומשמח, הצליחו מו ומו לאורך השנים ועם כל המהמורות שבדרך, לשמור על רמה גבוהה הן באטליז והן במסעדה, ואף דאגו להוסיף אפשרויות גם לצמחונים וטבעונים. אבל עדיין כוכב האירוע כאן, ללא צל של ספק, הוא הבשר, והכבוד שרוחשים לו מורגש בכל ביס משלל האפשרויות. לא מדובר בתפריט ענק, כי אם מדויק, המציע כמה מנות פתיחה, ונתחי בשר שונים ואיכותיים במספר צורות עשייה, ולצידם שלושה סוגים של תפוחי אדמה. אמנם שעות פעילות המסעדה הצטמצמו לאורך השנים, והיום ניתן להנות ממנה רק בשעות הערב, אבל לחובבי הבשר ובעלי הפינה החמה לנוסטלגיה, זה עדיין מקום נהדר לארוחת בשרים משובחת לצד כוס יין או בירה, וקצת כבד קצוץ נפלא לקינוח (למרות שיש גם קינוחים מתוקים בתפריט למתעקשים).
מו ומו
הרצל 177, רחובות
מסעדה: שני-חמישי 17:00-22:00, שישי 17:00-21:00
אטליז: שני-שלישי 8:30-15:00, רביעי-חמישי 8:30-18:00, שישי 8:00-13:00