פסטה | צילום: Getty Images

ישנה את כל מה שידעתם: זו הדרך המושלמת להכנת פסטה

מכינים את המנה האהובה בדיוק לפי ההוראות שעל החבילה? ובכן, כדאי שתתעלמו מהן • כך תכינו את הפסטה בדיוק כמו שאתם רוצים

פסטה היא אחד המאכלים הכי אהובים בעולם בכלל, והעובדה שקיימות לה שלל צורות עושות את האכילה שלה לכיפית במיוחד. עם זאת, חשוב שתדעו: אתם לא חייבים ללכת במדויק לפי הוראות ההכנה של הפסטה.

• מטורפים על סושי? פשוט אסור לכם להזמין את המנות האלה

• מחממים ביצה קשה במיקרוגל? זו הסיבה שכדאי לכם להפסיק – ומיד

• "טוחנים" ג'אנק פוד? זו הסיבה שגורמת לכם לבלוס ללא הפסקה

לאחר שבדק חמש שיטות שונות להכנת פסטה, אתר Kitchn החמיא לשיטת הכנת הפסטה של אלטון בראון, שלפיה צריך להתחיל את הבישול של המנה בהכנסת המוצר לסיר מלא במים קרים – ואז להרתיח אותם. זאת בניגוד לשיטה המקובלת כיום, שלפיה מרתיחים סיר מלא במים פושרים עם מעט מלח, ורק אז מוסיפים את הפסטה.

לפי בלוגר האוכל עז תלם, זמני הבישול על חבילת הפסטה מתחילים מהרגע שהמים רותחים, כלומר שלא משנה אם אתם מתחילים את הכנת המנה במים קרים או חמים - אתם צריכים "לפתוח שעון" מהרגע שהמים רותחים.

הכנת פסטה // צילום: איתיאל ציון


לפי מומחים ברשת הסופרמרקטים האמריקנית הגדולה Whole Food Market, זמני ההכנה של הפסטה הכתובים על החבילה המכילה אותה הם בגדר המלצה בלבד, ולא חובה. לדבריהם, מהירות הכנת הפסטה תלויה בכמה גורמים, אבל העיקר הוא שאתם צריכים לטעום אותה מפעם לפעם תוך כדי בישול עד שזו תהיה מוכנה לפי המידה הרצויה.

אגב, אם אתם רוצים לדעת אם הפסטה שלכם מוכנה לאכילה, אז דעו שזו לא צריכה להידבק לכם לשיניים בזמן הלעיסה שלה. אתם פשוט צריכים לבדוק בעצמכם מתי היא עשויה מספיק כדי לאכול אותה כפי שאתם אוהבים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...