מסע קולינרי שלם ברחוב אחד: השפית מאיה דרין חזרה מ-24 שעות טעימות בחיפה

היצע גדול. חיפה | צילום: מישל דוט קום

תחנת "מרכז השמונה" בחיפה, אשר מיקומה מזמין לאחד הטיולים הטעימים בעיר • פשוט לוקחים רכבת, ובאים רעבים

לרוב, תחנותיה של רכבת ישראל מרוחקות ממרכזי הערים והיישובים, ועל כן תכנונו של בילוי בין־עירוני המושתת על תחבורה ציבורית נותר לרוב מסורבל למדי. זאת למעט תחנת "מרכז השמונה" בחיפה, אשר מיקומה מזמין לאחד הטיולים הטעימים בעיר, דקות ספורות של טיול רגלי נעים מתחנת הרכבת לרחוב הנמל. ההיצע כה גדול ומפתה, עד כי נדרשות 24 שעות של שיטוט רעב כדי להספיק ולטעום את הכל.

בית הקפה והמאפייה "ברדה" הוא כבר מעוז חיפאי בפני עצמו החוגג חמש שנות קיום נהדרות. ההתחלה של ברדה היתה כה אזוטרית שקשה להאמין שדניאל, האופה האוטודידקט שאפה במחשכים ובמרתפים של מועדון לילה מקומי, הפך לבעלים של עסק משגשג ורב־זרועות. תמהיל של תשוקה, כריזמה ונחישות עשה את שלו, ולאחר שנזרקו ונגנזו קילוגרמים רבים של בצק - הגיעו בברדה למוצר מדויק, יציב ואהוב עד מאוד בקרב חובבי הז'אנר.

מוצר מדויק. ברדה, צילום: ללא

מלבד מגוון לחמי מחמצת, מאפי בוקר מפתים, כריכים משובחים ואווירה נהדרת, בברדה מציעים גם תפריט ערב מקומי וסופר־יצירתי בימים שלישי, רביעי וחמישי. התפריטים האינטואיטיביים מבוססים על מטבח מקומי ומשתנים מיום ליום. לא זאת בלבד, בערבי ראשון ושני בשבוע משנה המאפייה את פניה והופכת לפיצרייה. הנמל 6, חיפה.

מסעדת הרחוב התאילנדית "צ'אנג בה" מציעה חוויה אורבנית ומשוחררת. הישיבה אגבית ונעימה, ומהמטבח זורמות מנות מוכרות ואהובות מהמטבח התאילנדי, עשירות בחומרי גלם מקוריים ובתבלינים אותנטיים. בצהרי היום מציעים כאן תפריט עסקי משתלם מאוד.

אורבנית ומשוחררת. צ'אנג בה,

מכיוון שרחוב הנמל החיפאי מתהדר בציורי קיר ובאמנות רחוב, נעים לשבת על המדרכה, להתבונן בקיר המצויר שממול וליהנות ממנת פאד תאי קלאסית, מסלט יאם פלה, שמתאים כל כך לאקלים המקומי שלנו, או מכנפי עוף פריכות וחריפות. הנמל 23, חיפה.

בר היין הקטן והאינטימי "טרואר" מציג ספריית יין מרהיבה שניכר כי עבודת האוצרות בה נערכה בקפידה יתרה. יינות מקומיים, יינות מהעולם הקלאסי ומהעולם החדש מוצגים לאורכו של הקיר משל היו ספרי עיון.

רחוב הנמל, חיפה, צילום: הרצי שפירא

הפוקוס הוא על טעימה מגוונת של יינות, שאותה מנחה ובונה אורי אוחנה. זהו בר יין במאת האחוזים ועל כן האוכל אינו משמעותי כלל, ומומלץ לעבור כאן בדרך לארוחת הערב. הנמל 35, חיפה.

שף חמודי עוקלה חוזר לחיפה עם מסעדת "ראסיף 33", הממוקמת בצידו המרוצף של רחוב הנמל. שמה של המסעדה משקף את הזווית הקולינרית השואבת השראה מרציפי נמל חיפה. עוקלה, שנע בשנים האחרונות בין עכו וחיפה, יצר בראסיף את הפסיפס הקולינרי והרב־תרבותי של שתי הערים המעורבות. עוקלה כבר מזמן לא משקף רק את המטבח הערבי שעליו התחנך ושממנו התפתח, אלא נותן ביטוי משלו למטבח הישראלי החדש. אפשר לחוש את הזרימה העדינה של ידו הכישרונית, שנעה בין מסורת הגלילית לבין עדכניות מתבקשת.

ריקוד מקומי. ראסיף 33, צילום: ללא

דוגמה לשתי מנות המשקפות את הריקוד המקומי הזה הן טונה נייה - פריקה, עשבי בר קצוצים עם ויניגרט עגבניות צלויות בטאבון ודג קצוץ בעלי חסה - עם אריסה, בורגול, צ'יפס כרשה ונענע מיובשת. הנמל 33, חיפה.

אמרנו 24 שעות? אז צריך גם לישון. במרחק טיול קצר לכיוון המושבה הגרמנית ממוקם לו מלון "קולוני", השוכן במבנה טמפלרי שנבנה בשנת 1905. המלון הקטן והאינטימי מציע אסקפיזם מושלם ומכניס את האורח לבועה קוסמופוליטית שקטה וציורית.

עוד שתי המלצות קטנות אבל גדולות, שהמדור ירגיש עירום בלעדיהן: המסעדה היפנית "רוקו" (הנמל 10), שזוכה לשבחי הקהל והמבקרים, מגישה מדי ערב תפריט טעימות לעילא ולעילא. מדי שלישי בערב מוגש ברוקו תפריט רגיל לבחירה, שנותן הזדמנות בלתי מחייבות לחוות את אחת הכוכבות העולות בשמי חיפה.

הפיצרייה המקומית "נאופוליטן" (הנמל 37) נחשבת לאחת הטובות באזור. היא פתוחה רק בשעות הערב, כמו מסעדות "לוקס" (הנמל 13) ו"קרודו" (הנמל 15) הנהדרות של שף עלאא מוסא, שעליהן נכתב כבר רבות.

shishabat@israelhayom.co.il

Load more...