מהו הסכום הדמיוני ששולם עבור 3.5 דונם בתחנה המרכזית הישנה?

"אפי קפיטל נדל"ן" רכשה יחד ביחד עם "שובל נחשון" מישראל קנדה את פרויקט הרכבת במתחם התחנה המרכזית הישנה בעיר עבור לא פחות מ-486 מיליון שקלים • בשטח מאושרת תב"ע ל-137 יח"ד ואלפי מ"ר של שטחי מסחר, משרדים ובית מלון

חצי מיליארד שקלים עבור 3.5 דונם - לא הייתם לוקחים? בתמונה: מתחם התחנה המרכזית הישנה בת"א , צילום: קוקו

כל מי שהאמין בתחנה המרכזית בתל אביב, שיחק אותה ובגדול: 3.5 דונם בפרויקט הרכבת נמכרו לאחרונה בעלות של 486 מיליון שקלים. 

היזמית המאושרת היא "אפי קפיטל נדל"ן", שרוכשת ביחד עם "שובל נחשון" מישראל קנדה את פרויקט הרכבת במתחם התחנה המרכזית הישנה בתל אביב, בעלות כמעט בלתי נתפסת זו - ללא מע"מ.  מדובר על קרקע בגודל כ-3.5 דונם עם תב"ע בתוקף המאפשרת בנייה של 137 יחידות דיור, 22 אלף מ"ר של שטחי משרדים, 1,200 מ"ר למסחר ו-50 חדרי מלון. 

הקפיצה כבר התבטאה אצל חברה אחרת הבונה התחנה המרכזית הישנה - לוינשטיין הנדסה. בתקופת הדו"ח רשמה הקבוצה רווחי שערוך נכסי נדל"ן להשקעה ונדל"ן להשקעה בהקמה בסך של כ- 259 מיליוני שקלים (כולל חלק החברה בעלייה בשווי ההוגן של נכסי נדל"ן להשקעה בחברות מוחזקות המטופלות לפי שיטת השווי המאזני), מהם סך של כ-175 מיליוני שקלים נבעו מעליית ערך מתחם התחנה המרכזית הישנה בתל אביב.

אפי שקדי יו"ר ומנכ"ל "אפי קפיטל נדל"ן": "כניסה לעסקה משמעותית בלב אזורי הביקוש, בתל אביב, הייתה מטרה ששמנו לעצמנו לשנה הנוכחית. רכישת הקרקע מישראל קנדה כעת, היא מהלך ויעד אסטרטגי של החברה לשנים הקרובות בהרחבת פעילותנו הנדל״נית באזורים אלו. אני רואה חשיבות רבה בקידום פרויקטים המשלבים עירוב שימושים מורחב שכולל מסחר, משרדים, מגורים ומלונאות בסמיכות למערכות הסעה המונית. פוטנציאל ההשבחה בקרבה לרכבת קלה, רכבת כבדה ומטרו עתידי גבוה ואף עוזר בהצלחת השיווק והמכירות". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר