בין איתור קרקעות לבנייה רוויה והקמת מיזמי נדל"ן חדשניים, יוסי מזרחי מקפיד גם על שדרוג הטעמים במטבח הביתי. טעם מועדף – אסיאתי. כמו בעבודה, ככה גם בשעות הפנאי, מזרחי לא מרפה עד שהמתכון עומד בסטנדרטים המוקפדים שלו. הפעם המנה האהובה עליו - פאד פט.
"כשיום חמישי מגיע, אחרי שבוע מאתגר בבניית הארץ, אפשר להתפנות לדברים שממלאים גם את החלקים האחרים בנפש, בין היתר בישול", הוא אומר. "הרגע שאני מניח מחבת על הכיריים הוא רגע של תרפיה לנפש".
מזרחי הוא בעלים שותף בגשם החזקות, יחד עם שמגר ואקנין. מדובר בחברה לייזום נדל“ן למגורים, מסחר ותעסוקה.
במקביל לעיסוק התובעני והמאתגר, ביום יום הוא מקפיד על מסורת של אירוח קבועה של חברים ומשפחה כמעט בכל סוף שבוע. "מבחינתי משפחה וחברים הם ערך עליון, וכמו שאני דואג לשמר מבנים כשאני נכנס לפרויקט חדש, ככה אני מקפיד לשמור על האבן השואבת של החיים, המעגל הקרוב אליי, ואין משהו יותר מחמם ומחבר מאשר אוכל".
המטבח האסיאתי מאופיין ברכיבים מיוחדים ובריאים, והמרכיבים עצמם מהווים את עיקר התיבול. כיאה לארצות המזרח עם התרבות העשירה, ככה גם המנות מגרות את כל החושים. שילוב הטעמים הופך כל מפגש לחגיגה שנמשכת עד השעות הקטנות.
פאד פט היא מנת נתחי פילה של מוסר ים מטוגן ברוטב קארי אדום וחלב קוקוס.
מרכיבים:
קארי אדום
חלב קוקוס
שעועית תאילנדית
צ'ילי
עלי כפיר ליים
בזיליקום תאילנדי
1 כף בזליקום יבש
רוצים להישאר מעודכנים כל הזמן? הירשמו עכשיו לניוזלטר של נדל"ן היום
מדברים נדל"ן עם עופר פטרסבורג. האזינו לפודקאסט החדש >>
אופן ההכנה:
מטגנים את הדג בשמן עמוק בטמפרטורה חמה למשך 8 עד 10 דקות (מחצית מהזמן לכל צד), עד דרגת וול דן. מוציאים את הדג, מנגבים מהשמן ומניחים בצד.
בווק נפרד על להבה נמוכה מוסיפים את מחית הקארי האדום ופותחים אותה עם מעט חלב קוקוס (כ- 100 מ"ל). מוסיפים כפית וחצי סוכר וקורט מלח, מערבבים, טועמים ומשלימים תיבול.
יוצקים את הרוטב על הדג המטוגן. מעליו מזלפים שכבה נוספת של שתי כפיות מחלב הקוקוס שנותר. לסיום, קוצצים את עלי הקאפיר ליים לשערות דקות ומפזרים מעל.
מגישים לצד אורז לבן.
