
מה חשוב באמת, ומה סתם דאווין


אוכלים עם העיניים

מצטרף לטרנד: פופ אפ המשלוחים של אדוני
חם בחוץ: מתכונים לארוחת גורמה לקיץ מפירות וירקותקדימה, אוכל!


סלט בורגול ועשבים
מרכיבים ל-2 מנות:- 30 גרם בורגול דק
- 1 קולורבי
- 2 מלפפונים
- 1 בצל לבן קטן
- 1 תפוח עץ ירוק
- 1 לימון
- 1 גבעול סלרי אמריקני
- צרור נענע קטן
- צרור פטרוזיליה קטן
- צרור שמיר קטן
- 4 כפות זמן זית
- 30 גרם שקדים
- 40 גרם משמשים מיובשים
- 20 גרם צימוקי אוכמניות
- את הבורגול שוטפים ומשרים כ-20 דקות בקערה מלאה מי ברז.
- את השקדים קולים רבע שעה בתנור שחומם ל-150 מעלות. כשמתקררים קוצצים אותם גס על מנת שיישארו פריכים. אפשר גם לקלות במחבת יבשה, להיזהר שלא יישרפו.
- קולפים וחותכים את הקולורבי ל"ברונוואז" - קוביות קטנטנות - ומעבירים לקערה גדולה.
- אם המלפפונים מימיים, יש להוציא את המרכז שלהם ולחתוך לקוביות בגודל זהה לקולורבי. גם את הסלרי חותכים לקוביות זהות. מעבירים לקערה.
- את המשמשים המיובשים קוצצים לאותו הגודל ומוסיפים. את צימוקי האוכמניות מוסיפים כמו שהם. גם את השקדים מוסיפים.
- את עשבי התיבול מפרידים לעלים עד כמה שניתן, שוטפים בקערה עם מים קרים ומייבשים היטב. קוצצים גס ומוסיפים לקערה.
- שוטפים את הלימון היטב ומייבשים. את הקליפה שלו מגרדים במגרדת עדינה לתוך הקערה, ואת המיץ סוחטים במסחטה.
- מסננים את הבורגול היטב במסננת דקה ומוסיפים.
- ברגע האחרון לפני ההגשה – חותכים את תפוח העץ ל"ז'וליינים", גפרורים/מקלות דקים. מוסיפים לקערה יחד עם מיץ הלימון, שמן הזית ומלח. מערבבים הכל, מתקנים תיבול ומגישים.