מצטרף לטרנד: פופ אפ משלוחים של אדוני

השף מאיר אדוני משיק פופ אפ משלוחים מסקרן למשך חודש בלבד: "זו נישה שלמה שנפתחה בעוצמה גבוהה" • על התפריט: "קיצי, קליל ובעיקר פרשי"

לראשונה בתחום המשלוחים: השף מאיר אדוני // צילום: איתיאל ציון // לראשונה בתחום המשלוחים: השף מאיר אדוני

את מעט הדברים הטובים שעשתה הקורונה לעולם הקולינריה בארץ ובעולם אפשר למנות על יד אחת. אחד מהם הוא שדרוג נרחב לעולם המשלוחים וכניסתם של שפים בכירים לעולם שעד לא מזמן הורכב ברובו מרשתות או מסעדות מזון מהיר, איכותיות יותר ופחות.

ימים ספורים לאחר שפופ אפ מוצלח של השף יוסי שטרית הגיע לסיומו, היום (רביעי) יוצא לדרך פופ אפ חדש ומסקרן לא פחות, עליו אמון השף מאיר אדוני, שעבורו מדובר בפעם הראשונה שהוא נכנס לתחום, אפילו אם מדובר בחודש בלבד. שוחחנו עם השף רגע לפני שהפרויקט יוצא לדרך.

מה גרם לך לצאת לדרך דווקא עכשיו?

זה לא אני, כולנו ממציאים את עצמנו מחדש. מעולם לא עסקתי במשלוחים למרות שזה היה נורא מתבקש. לאורך כל הקריירה הקולינרית זה לא היה משהו שהוא זר לי. יש לא מעט עסקים שמשלבים את זה יחד עם המסעדות, אני אף פעם לא עשיתי קונספט של אוכל שהוא מותאם לזה למעט "דוניא" לתקופה קצרה.

היום יותר מתמיד, לצערי, יש לא מעט אנשים שמדירים רגלם ממסעדות ומעדיפים להזמין הביתה, אז יש פה נישה שלמה שנפתחה בעוצמה הרבה יותר גדולה ממה שהייתה קיימת עד היום ובתור שף אתה כן צריך להיות חלק ממנה אם היא המגמה בשוק. הציעו לי והסכמתי דווקא כי זה פופ אפ. על משהו קבוע הייתי צריך לחשוב יותר לעומק. 

בהכנות // צילום: ירין בניש
בהכנות // צילום: ירין בניש

על מה מבוסס התפריט?

אני מבשל תמיד את האוכל שלי, יצרתי פה סל אקלקטי שמשקף את המנות הקיימות שלי או מנות דגל ממסעדות קודמות - רק בגרסה המותאמת למשלוח. בין המנות קרפצ'וי חציל עם בייגל ירושלמי, סשימי סלמון קייצי וסלט סלק נא. רבות מהמנות העיקריות עברו שינוי קל והוכנסו לתוך לחמים. הקציצות של סבתא מסעודה ז"ל נכנסו לתוך חלה, וניתן להזמין גם סנדוייץ' פרנה עם שפונדרה.

בשורה התחתונה, מדובר בשורה התחתונה בתפריט קיצי קליל- פרש, פיין קז'ואל. הכל נארז באותו רגע ותוך חצי שעה גג מגיע לבית הסועד. 

זה משהו שיכול להפוך לקבוע?

אני אף פעם לא אומר לא לדברים שקשורים לקולינריה בלי לבדוק לפני. אם המוצר יוצא כמו שאני רוצה אין סיבה שזה לא ימשיך אם אכן תהיה לזה היענות גדולה. 

ומה לגבי תוכניות לעתיד?

אני עושה המון סדנאות זום בימים אלו. במקביל נכנסתי כשותף בכמה חברות פוד-טק ואנחנו מפתחים ביחד מוצרים חדשים בתעשיית המזון. הכל סביב הבריאות ותחליפי הבשר. נכנסתי שותף ב'סיקורה' חברת האצות הישראלית ואנחנו מפתחים ביחד מוצרים. בנוסף אני שותף גם באינובו פרו, חברה המפיקה חלבון ועמילן מגרגיר החומוס.  

בעוד חודש אני משיק בקייב מסעדה שאני עובד עליה כבר שלוש שנים והתחושה מטורפת. השקתי קייטרינג כשר בשם "דבש" בלונדון ואנחנו מוכרים כבר אירועים לנובמבר - דצמבר בתקווה שאנגליה תחזור למצב שבאמת תוכל להתקיים. ויש כמובן עוד דברים על הפרק מסביב לעולם שאני עדיין לא יכול לומר כי זה לא נחתם סופית. אין לי רגע דל. 

פופ אפ משלוחים מאיר אדוני

החל מהיום, 19/8/20, למשך חודש.

הזמנות ניתן לבצע דרך אפליקציית וולט לתל אביב, רמת גן וגבעתיים ודרך אתר או אפליקציית תן ביס לתל אביב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר