חגיגה יפנית: יום הסושי הבינלאומי

היום הוא יום חגם של חובבי הדגים והמסעדות האסיאתיות, ומסעדות ישראל נערכות בהתאם עם שלל מבצעים

סושי של פקין, צילום: מיי סושיאל

היום (חמישי) יחול יום הסושי הבינלאומי, וכיאה לישראלים חובבי הדגים והאסיאתי שאנחנו, נמצא שפע מבצעים והטבות לאלו שיבחרו להזמין משלוחים או לשבת ולהנות במסעדה. ריכזנו עבורכם את המיטב. 

יאקימונו

יאקימונו, מחלוצות המטבח היפני בארץ, מציעה ללקוחותיה , לחגוג עימה, עם תפריט ייחודי ויוקרתי אשר נבנה במיוחד לערב זה, ולחוש חוויה יפנית אמיתית ואותנטית . התפריט יוצע בשני סניפי יאקימונו : סניף הדגל ברוטשילד והמסעדה הכשרה הממוקמת במלון הילטון תל אביב, מבחר קוקטיילים יפניים וארוחה יפנית מלאה וחגיגית לזוג הכוללת בחירה של מים מינרלים או מוגזים וכד סאקה קר או חם. 

כאופציה נוספת, יוכלו לקוחות יאקימונו  לבחור את אחד מתפריטי הטעימות הקיימים בסניפים השונים. כמו כן באתר הבית תוכלו למצוא מילון מונחים יפניים. מחיר ארוחת יום הסושי הבינלאומי בסניף ברוטשילד: 489 שקלים לזוג, ובסניף במלון הילטון 480 שקלים לזוג.

יאקימונו // צילום: מיטל סלומון
יאקימונו // צילום: מיטל סלומון

קיטו קאטו

היפנית של השף יאמה סאן בדיזנגוף מציעה ספיישל רול ריינבואו ליום החגיגי במחיר של 69  שקלים. בנוסף, יוגשו לסועדים טעימות סאקה ללא תשלום לצד אווירה יפנית חגיגים במקום.

דיזנגוף 64 תל אביב

סושי של קיטו קאטו // צילום: יחצ
סושי של קיטו קאטו // צילום: יחצ

סיטארה

המסעדה היוקרתית מהסי אנד סאן מציעה ארוחת טעימות עשירה של סושי ודגים נאים לצד טעימות סאקה מרחבי יפן. מחיר הארוחה ליחיד הוא 190 שקלים ולארוחה זוגית מפנקת 380 שקלים. הארוחה תכלול, בין השאר: 

מרק מיסו, סלט שורשים, טאטאקי סלמון, ימיאמו: ספייסי טונה אבוקדו ומלפפון במעטפת סלמון צרוב טריאקי מיונז יפני, בוטנים ושבבי בטטה קריסיפים, מוסר ספיישל: שרימפס בטמפורה ואבוקדו, במעטפת מוסר נא צ׳ילי ורוטב פונזו, דרגון סלמון , סאקה לימון, גונקן ספיישל טארה , ניגרי ועוד.

להזמנות: 036996633, סי אנד סאן תל אביב

סושי של הסיטארה // צילום: יהונתן בן חיים
סושי של הסיטארה // צילום: יהונתן בן חיים

קמאקורה

המסעדה היפנית ממלון אינדיגו ברמת גן משיקה תפריט ספיישל מיוחד המבוסס כולו על סושי בשרי המהווה שילוב בין הסושי המסורתי לבשרים מובחרים בשיטות צלייה שונות. כמו כן יוגש תפריט סאקה מסורתי מהאוסף הפרטי של המסעדה ברמות מחיר שונות.

בין המנות שבתפריט הספיישל: רול סושי: אהירו- כבד אווז צלוי על גחלי אלון יפניים, אספרגוס ועירית עטוף באבוקדו, סויה מתוקה, אגוזי לוז (84 שקלים); ניקו- אבוקדו, מלפפון, עירית ובטטה סגולה עטוף בדנוור קאט צרוב בסויה מתוקה וקריספי כרישה (46 שקלים); טוקיו יוקטן- סלמון, בר ים, מלפפון ועירית. במעטפת טונה, סלסת שישיטו בגריל, איולי חלפניו ושבבי טמפורה (58 שקלים); בייבי זוקיני בטמפורה, רוקולה, אבוקדו וקנפיו עטופים בסינטה צרובה בקרם ספייסי מיסו, עלי שיסו ושבבי טמפורה (64 שקלים); טרטר פילה , מחית שיטאקה , פטריות שינוקי מוקפצות ברוטב טריאקי יוזו וטוגורשי (68 שקלים).

אהליהב 5 רמת גן

סושי שייטל // צילום: אפיק גבאי
סושי שייטל // צילום: אפיק גבאי

ג'פאניקה

רשת ג'פניקה יוצאת בפעילות דיגיטלית לרגל יום הסושי הבינלאומי שיצוין ביום חמישי ה- 18.6. במסגרת הפעילות הגולשים מוזמנים לשתף תמונות עם מנות סושי בעמוד האינסטגרם japanikaisrael @ בתיוג japanitag#  כאשר זוכה אחד יזכה  בספיישל רול על שמו שיופיע בתפריט במשך חודש בכל סניפי הרשת.

כמו כן, לכבוד חודש הגאווה תשיק הרשת ספיישל מיוחד ובו שלוש מנות מיוחדות שימכרו בישיבה ובמשלוח. בכל רכישה של אחת המנות יתרמו 10% לטובת ארגון "איגי".

פיני רול של ג'פאניקה // צילום: גליה אבירם
פיני רול של ג'פאניקה // צילום: גליה אבירם

פקין

האסיאתית הוותיקה משיקה תפריט סושי חדש ומגוון ביום הסושי הבינלאומי לרגל ציון "20 שנות סושי" במקום. התפריט החדש מגוון מאוד וכולל חומרי גלם איכותיים וטריים עם מגוון סוגי סשימי, סוגי מאקי ואינסייט אאוט, תמרי סושי, סנדוויצ'ים וקומבינציות. המחירים נעים בין 26 שקלים לרול מאקי ועד 124 שקלים לקומבינציה הגדולה ביותר. 

משה סנה 54 תל אביב

הסושי של פקין // צילום: מיי סושיאל
הסושי של פקין // צילום: מיי סושיאל

פריים שף & סושי בר

הרשת תציין את חגיגות יום ציון המאכל היפני, עם תפריט קומבינציות קולינארי מפתה. מי שיזמין את אחת ממנות הקומבינציות, במסעדה או במשלוח, יקבל במתנה בקבוק רוטב פונזו יפני. 

ראול ולנברג 2, תל אביב / הראשונים 2, ראשון לציון

הקומבינציות של הפריים // צילום: אנטולי מיכאלו
הקומבינציות של הפריים // צילום: אנטולי מיכאלו

מיסו

האסיאתית הטבעונית מרמת גן מציעה מבצע ייחודי ביום הסושי הבינלאומי בלבד ובו ימכר רול שני בשקל אחד בלבד על כל הרולים שבתפריט, כולל ספיישלים וללא יוצא מן הכלל. 

ז'בוטינסקי 62, רמת גן

הסושי הטבעוני של מיסו // צילום: דרור ורשבסקי
הסושי הטבעוני של מיסו // צילום: דרור ורשבסקי

מינה טומיי

ביום חמישי 18.6.20 יחגגו  במסעדות מינה טומיי את יום הסושי הבינלאומי. לכבוד האירוע, יכין השף טרוור סול ספיישלים של סושי ודגים נאים בכמה וריאציות . הספיישלים יהיו בתפריט לאורך כל סוף השבוע. כל המנות ימכרו ב 48 ₪. בין המנות שיוגשו: סטים רול- סלמון מאודה ברוטב מתוק פיקנטי, אבוקדו, בצל קריספי וגרידת לימון; ספיישל סשימי-סלנובה, חמציץ וטוביקו עטופים בסשימי טונה אדומה ברוטב יוזו וסויה; פאפאדם טונה- טונה אדומה, מנגו פיקל, יוגורט דבש, סלנובה, כוסברה, נענע וצ'ילי טרי.

תל אביב הארבעה 17

חיפה רח' פלימן 8, מרכז קסטרא

קריון קריית ביאליק רח' דרך עכו 192 קרית ביאליק

מינה טומיי // צילום: יחצ
מינה טומיי // צילום: יחצ

פאפאסאן

האסיאתית של השף משה בדישי (לשעבר מינה טומיי), התאוששה מהקורונה, נפתחה מחדש, ומשיקה כעת עסקיות צהריים משתלמות מהשעה 12:00 ועד השעה 17:00. תפריט עסקיות הצהריים המשתלם יוגש במסעדה בימים א׳-ה׳ בין השעות 12:00 – 17:00, ויציע עסקיות צהריים בשלוש רמות מחיר: 59 / 69 / 79 שקלים, בהתאם למנה העיקרית אותה תזמינו.

בין המנות נמצא מיסו סלמון במרינדת מיסו הדרים, צ'יקן טיקה, תאי תאי פיש, קומבינציית סושי גודזילה ועוד היצע מגוון של מנות בשלל מחירים וטעמים. 

הר גאו עוף, פאפאסן //צילום: אנטולי מיכאלו
הר גאו עוף, פאפאסן //צילום: אנטולי מיכאלו

כצנלסון 59, גבעתיים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר