X

🥚 יותר מחביתה: 18 מאכלים עשירים יותר בחלבון מביצה

הביצה אולי מלכת ארוחת הבוקר, אבל יש מי שעוקפים אותה בסיבוב •🥩🍳 בין טופו לטונה – מה שווה לכם לשלב בתפריט כדי להרגיש שבעים, חזקים ובריאים?

חלבון בשלושה צבעים. סלמון עשיר באומגה 3, טופו עם כל חומצות האמינו, וחומוס מפנק בסיבים – מנה שמוכיחה שבריאות וטעם לא חייבים להתנגש. צילום: מידג'רני

חלבון הוא הרבה יותר מאבני הבניין של השרירים – הוא משפיע על כל תא בגופכם. הוא שומר על מערכת החיסון, תומך בבריאות העצמות, מווסת הורמונים ואפילו תורם לתחושת שובע. אבל אם עד עכשיו סמכתם רק על ביצה קשה בבוקר כדי לקבל את המנה היומית, תחשבו שוב. יש שלל מאכלים, חלקם מפתיעים, שמכילים יותר חלבון מביצה אחת – ושווה לשלב אותם בתזונה היומית.

📌 ביצה גדולה מכילה כ-6.3 גרם חלבון – שזה 13% מהצריכה היומית המומלצת (DV) לאדם ממוצע. אבל יש מי שגונבים לה את הבמה.


🍗 חזה עוף: פשוט, אפקטיבי, מלא ערכים

מנה של 85 גרם (כשליש חזה עוף) מבושל מכילה כ-23.8 גרם חלבון. זו חלבון מלא – כלומר כזה שמספק את כל חומצות האמינו החיוניות. בנוסף, חזה עוף עשיר בויטמיני B, סלניום וכולין – החיוניים בין היתר לפוריות, זיכרון ותפקוד השרירים.

עם כ-31 גרם חלבון לכל 100 גרם, חזה עוף הוא אחד מהמקורות הנפוצים והעשירים ביותר לחלבון, צילום: pixabay

🧀 גבינת קוטג' דלה בשומן: פי שניים חלבון מביצה

בחצי כוס קוטג' 1-2% שומן יש כ-12.9 גרם חלבון. זו גם דרך טובה לספק לגוף סידן, סלניום וויטמיני B. רק שימו לב לתכולת הנתרן – כדאי לבחור מותגים עם פחות מלח.

מאכל צנוע שמתחבא בו הרבה יותר ממה שנראה לעין. פרוסה עם קוטג', צילום: Getty Images

🫘 חומוס מבושל: תוספת חמה ובריאה

כוס חומוס מבושל תורמת כ-14.5 גרם חלבון, יחד עם סיבים תזונתיים, ברזל, מנגן וחומצה פולית. השילוב הזה מסייע לעיכול תקין, רמות סוכר מאוזנות ובריאות הלב.

צלחת אחת – שני מקורות חלבון. תבשיל עוף וחומוס שמתבשל לאט, מזין מהר ומשאיר טעם של עוד, צילום: אסף קרלה

🥜 חמאת שקדים: ממרח חכם עם יתרונות ללב

שתי כפות חמאת שקדים מכילות 6.7 גרם חלבון, לצד שומנים חד-בלתי רוויים, ויטמין E ומגנזיום. היא מסייעת באיזון כולסטרול ותומכת בתפקוד תקין של מערכת העצבים.

פחות דיבורים, יותר מריחה. חמאת שקדים שמרימה לכם את הבוקר, הצלחת – והמדדים,

🥩 בקר רזה: לא רק חלבון – גם ברזל ואבץ

מנה של 85 גרם בשר בקר רזה תורמת 23 גרם חלבון, לצד מינרלים החשובים לחיזוק מערכת החיסון ולהתמודדות עם דלקות.

נתח בקר רזה, עסיסי ומדויק – בלי שומן מיותר, עם ערכים שעובדים בשבילכם, צילום: pixabay

🐟 טונה: מהירה, נוחה ומזינה

טונה משומרת במים (85 גרם) מספקת כ-21.7 גרם חלבון, עם בונוס חשוב של אומגה 3, ויטמין D וסלניום. לנשים בגיל הפוריות מומלץ לאכול עד שתי קופסאות בשבוע (Chunk Light).

סשימי טונה – שילוב מנצח של אומגה 3, ויטמינים וחלבון איכותי, צילום: pixabay

🍖 חזה הודו: חלבון רזה מהמשפחה

מנה של 85 גרם בשר הודו מבושל תכיל כ-20.1 גרם חלבון, עם מינימום שומן רווי. בנוסף, תמצאו שם אבץ, סלניום וויטמיני B חשובים.

חזה הודו רך, רזה ועוצמתי – הבחירה החכמה למי שרוצה כוח בלי שומן מיותר, צילום: צילום: חזה הודו

🌱 אדממה: סופר-פוד טבעוני

כוס אדממה מבושלת מספקת 18.4 גרם חלבון מלא – אחד מהבודדים בעולם הצומח. זו גם דרך מצוינת לקבל סיבים, ברזל וסידן.

עוף, ברוקולי, גזר, אדממה, אספרגוס. ארוחת חלבונים בריאה, צילום: @Freepik

🐟 סלמון: לא רק חלבון – גם ויטמין D

סלמון אטלנטי מבושל (85 גרם) מספק 16.8 גרם חלבון, בתוספת אומגה 3, ברזל, ויטמין A ו-D.

חלבון בביס קטיפתי – טעם של גורמה, ערך של ספורטאי. מוס סלמון, צילום: המחשה - אידאוגרם

🌾 קינואה: דגן שהוא גם חלבון מלא

כוס קינואה מבושלת תורמת 8.1 גרם חלבון, יחד עם סיבים תזונתיים, ברזל ונוגדי חמצון כמו קוורצטין – תוסף אנטי-דלקתי טבעי.

סלט קינואה עם פטה, צנון, שמיר, מלפפון ונענע


🌰 שקדים: נשנוש קטן, ערך גדול

ב־23 שקדים (כ־28 גרם) תמצאו 6 גרם חלבון, ויטמין E, סיבים ושומנים חיוניים. נוח לקחת לכל מקום.

סופר פוד אמיתי. שקדים, צילום: Getty Images

🌿 עדשים: מתאימות לכל תפריט בריא

כוס עדשים מבושלות מכילה 17.9 גרם חלבון ויותר ממחצית מהצריכה היומית המומלצת של סיבים. הן גם מקור מעולה לחומצה פולית, מגנזיום וברזל.

מכילות כמות מרשימה של ברזל. עדשים, צילום: מידג'רני

🍥 טופו: גמיש, מזין וטבעוני

שלוש אונקיות של טופו קשה (כ-85 גרם) מספקות 9 גרם חלבון מלא, יחד עם סידן, ברזל וויטמין A. מתאים לבישול, טיגון, או אפילו שייקים.

מקושקשת טופו עם ירקות, צילום: מידג'רני

🍶 יוגורט יווני: חטיף מושלם לשעות הביניים

יוגורט יווני בטעם וניל (5.3 אונקיות) מכיל 13 גרם חלבון. בזכות הסינון הכפול, הוא מרוכז יותר ביובש ובערכים תזונתיים.

בוקר טוב, ולא במקרה. יוגורט יווני עם נגיעת דבש – שילוב שפשוט עושה את היום.


🌯 שעועית שחורה: תוספת חכמה לכל צלחת

כוס שעועית שחורה מבושלת מספקת 15 גרם חלבון, לצד סיבים ומגוון נוגדי חמצון שתומכים באיזון הדלקת בגוף.

הכוח שבקטניות. שעועית שחורה – תשובה טבעית לחלבון איכותי ולחיים עם פחות דלקות ויותר אנרגיה, צילום: freepik

🧀 גבינת פרמזן: גם טעם, גם חלבון

ב־28 גרם פרמזן תמצאו 8.5 גרם חלבון. החלב הגבינתי הקשיח מכיל פחות לקטוז ולכן קל יותר לעיכול.

בין ביס לביס – תגלו שיש פה יותר מחלבון. כשהמאפים פוגשים פרמזן ועגבניות, נוצר קסם שאי אפשר להפסיק לטעום, צילום: איתיאל ציון

🎃 זרעי דלעת: חטיף קטן עם בוסט רציני

במנה של 28 גרם תמצאו 8.5 גרם חלבון, יחד עם טריפטופאן – חומצת אמינו שמקדמת שינה טובה ומצב רוח יציב.

גרעין אחד, שלל יתרונות. טעימים, פריכים, וחכמים תזונתית – בדיוק כמו שהנשנוש הבא שלכם צריך להיות. זרעי דלעת, צילום: GettyImages

🦐 חסילונים: הרבה חלבון, מעט קלוריות

ב־85 גרם שרימפס מבושל תקבלו כ־25 גרם חלבון בפחות מ־80 קלוריות – פי ארבעה מביצה! מדובר גם במקור חשוב לויטמין B12 וסלניום.

קטנים על הצלחת, גדולים בחלבון. חסילונים מתובלים על פולנטה רכה – כשהגוף מקבל מה שהוא צריך, והחיך מה שהוא אוהב, צילום: Getty Images

💡 כמה חלבון באמת צריך?

ההמלצה הכללית: 0.8 גרם חלבון לכל קילוגרם גוף. אבל אם אתם מתאמנים, בני 60+, או בתקופות שיקום – תצטרכו יותר.
לפי המרכז הלאומי לבריאות NIH, ספורטאים זקוקים ל־1.2–2 גרם חלבון לכל ק"ג, ואנשים מבוגרים מומלצים להגיע ל־1–1.2 גרם.


שילוב נכון של מקורות חלבון – מהחי ומהצומח – יתרום לא רק לבניית שרירים, אלא גם לבריאות הכללית, לרמות האנרגיה ולתחושת שובע לאורך זמן.

המאמר נכתב בסיוע כלי ai ונערך על ידי עורכת המדור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר