אוכל הוא אחד התענוגות הגדולים בחיים – אבל הוא גם מגיע עם מיתוסים משונים שגורמים לנו להרים גבה. דרשנו מקלוד להפריך כמה מהאגדות האורבניות הכי נפוצות על האוכל שלנו, על בסיס מחקרים שנבדקו והפריכו אותם לחלוטין.
מיתוס 1: גזר משפר את הראייה
פעם אמרו לנו שגזר בריא לעיניים – וכהוכחה, שאלו: "ראית פעם ארנב (או שפן, שלעתים קרובות אנשים מבלבלים עם ארנב) עם משקפיים?”. כמה חבל שבמציאות זה הרבה יותר מורכב: מחקר מ-2011 ב-Journal of Nutrition מראה שגזר עשיר בוויטמין A, שחשוב לבריאות העיניים ומסייע במניעת עיוורון לילה – אבל הוא לא משפר את הראייה, רק מציל אותה מהידרדרות. אומרים שהמיתוס הזה התחיל במלחמת העולם השנייה כתעמולה בריטית להסתיר טכנולוגיית רדאר – די מגניב, אבל לא עוזר לכם לראות בחושך!
מיתוס 2: שוקולד גורם לאקנה
כל פעם שאתם אוכלים שוקולד, מישהו מזהיר שתתעוררו עם פצעונים? תירגעו – המדע לצידכם. מחקר מ-2017 ב-Journal of the American Academy of Dermatology לא מצא קשר ישיר בין שוקולד לפצעונים. מה שכן משפיע הוא תזונה עתירת סוכר ושומן, שמפריעה להורמונים. לכן, כדאי לאכול שוקולד מריר איכותי – הוא אפילו מכיל נוגדי חמצון, לפי מחקר מ-Nature. רק אל תגזימו איתו, ועם יתר המתוקים.
מיתוס 3: מסטיק נשאר בקיבה שבע שנים
מי המציא את זה?! כולנו נרעדנו כששמענו שמסטיק שבלענו יישאר בבטן לנצח. מחקר מ-1998 ב-New England Journal of Medicine מוכיח שמסטיק עובר דרך מערכת העיכול תוך יום-יומיים, כמו כל אוכל אחר. הוא לא נדבק לקירות הקיבה, למרות שסבתא נשבעה שכן. אבל בואו נודה – עדיין מפחיד לבלוע אחד.
מיתוס 4: אכילת תפוח שומרת על גוף בריא
במדינות דוברות אנגלית נהוג לומר: "an apple a day keeps the doctor away". זה נשמע כמו חרוז מטופש מאוד – אבל דווקא יש בו גרעין של אמת. מחקר מ-2015 ב-JAMA Internal Medicine הראה שתפוחים עשירים בסיבים וויטמין C, תורמים לבריאות הלב ומונעים דלקות. אבל הם לא תרופת קסם – תזונה מאוזנת ופעילות גופנית חשובים יותר מכל מאכל ספציפי. ובכל זאת, תפוח זה טעים, אז למה לא להאמין קצת בסלוגן הילדותי?
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו