התיירת הברזילאית וחובבת הטיולים ג'וליאנה מרינס, בת 26, נמצאה מתה בתוך הלוע של הר הגעש הפעיל רינג'אני באינדונזיה לאחר שנפלה בזמן טיול עם חברים. משפחתה אישרה את מותה ברשתות החברתיות: "בצער רב אנו מודיעים שהיא לא שרדה".
מרינס הייתה חלק מקבוצה של שישה תיירים, כולל שני מדריכים מקומיים, בטיול להר רינג'אני שהחל ב-21 ביוני בתנאי מזג אוויר גרועים. היא נפלה ממצוק לאורך השביל ליד לוע הר הגעש במהלך טיול מאתגר. לאחר שנפלה כ-600 מטרים לתוך הר הגעש, החלו מבצעי חיפוש והצלה אך נתקלו בקשיים חמורים בשל תנאי מזג אוויר קשים, שטח מאתגר וראות מוגבלת, שהקשו על השימוש ברחפנים וכלי איתור. למרות אתגרים אלה, צוות החילוץ האינדונזי מצא את גופתה של מרינס ליד הלוע לאחר שהייתה לכודה כמעט ארבעה ימים. הם השתמשו ברחפן תרמי כדי לאתר אותה באזור קשה לגישה.
מבצע החילוץ כלל כ-50 אנשים אך נתקל בקשיים חמורים בשל תנאי מזג אוויר קשים, שטח מאתגר וראות מוגבלת, למרות הפריסה של כוחות צבא נוספים, צוותי טיפוס הרים ומסוקים.
מרינס הייתה פרסומאית ורקדנית מניטרוי, ברזיל, שהייתה חובבת טיולים וספורט אתגרי. היא שיתפה את הרפתקאותיה ברשתות החברתיות, כולל תמונות מחופים, הרים, שיעורי יוגה, טיולי אופנוע ושגרות ריקוד על מוט, ומשכה אלפי עוקבים, דיווח La Nación.
היא החלה מסע תרמילאות סולו בדרום-מזרח אסיה בתחילת השנה, וביקרה בפיליפינים, וייטנאם ותאילנד לפני שהגיעה לאינדונזיה, כפי שנראה בפוסטים האחרונים שלה באינסטגרם, על פי El Colombiano.
הר רינג'אני, המתנשא לגובה של 3,726 מטרים והוא הפסגה השנייה בגובהה באינדונזיה, הוא יעד פופולרי למטיילים. עם זאת, מספר תיירים, כולל זרים, מתו בתאונות בזמן טיול שם בשנים האחרונות, על פי Exclsior. בחודש שעבר, תייר מלזי גם נפל ממצוק בהר, ובשנת 2022, אדם פורטוגזי מת לאחר שנפל ממצוק בפסגת הר הגעש, דיווח Vecernje Novosti.
בשנת 2018, מאות מטיילים והמדריכים שלהם נותרו זמנית מבודדים בגלל מפולות בהר רינג'אני לאחר רעידת אדמה, כאשר לפחות 17 אנשים איבדו את חייהם באי לומבוק במהלך אותה רעידת אדמה, כולל אחד על הר הגעש, על פי El Colombiano.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו