מכשירי הפוקו של שיאומי מיתגו את עצמם - החל מהראשון בסדרה, ה-Pocophone F1 שיצא ב-2018 – כמכשירים חזקים המספקים תמורה מלאה במחיר הוגן. ה-F1 הגיח משום מקום והפתיע בגדול, ה-Poco F2 Pro מעט אכזב (בעיקר הודות למחירו שכבר לא היה כה נמוך) ועכשיו הגיע ה-Poco F3. לקחנו אותו לבדיקה כדי לדעת היכן הוא ניצב ביחס לאחיו הבוגרים.
העיצוב של ה-Poco F3 הוא נקי וסולידי, בלי כיתוב בולט מדיי של שם המכשיר בגב המכשיר והמסגרת דקה ונעימה למגע. המסך וגב המכשיר מצופים ב-Gorilla Glass 5 כך שמי שיחליט לוותר על השימוש בכיסוי הפלסטיק שמצורף לערכה לא ייחשב למטורף מוחלט. עוד בנושא "הגנה" על המכשיר - עמידות בפני מים ואבק בתקן IP67 אינה בנמצא אלא IP53 בלבד.
מה זה אומר? שאם המכשיר חטף שפריץ של מים או טפטוף גשם הוא ימשיך לעבוד. גם מעט אבק לא יפריע לו. אבל לא תוכלו להיכנס איתו למים כמו בתקן IP67.
ה-Poco F3 זמין בצבע לבן, שחור או "כחול ים". משקלו 196 גרם ובהחלט מרגישים אותו בתוך הכיס (וגם ביד). גודל המסך הוא 6.67 אינץ' מסוג AMOLED, ברזולוציית HD (1080 על 2400, ובדחיסות פיקסלים של 395ppi) וקצב רענון של 120Hz - כולם עוזרים לספק איכות תמונה חדה , רציפה וחלקה - דבר שבא לידי ביטוי לטובה בעיקר במשחקים או בצפייה בסרטונים באיכות גבוהה.
ממשק וכפתורים
ה-Poco F3 מבוסס מערכת הפעלה אנדרואיד 11 וממשק MIUI12 ייעודי עבור הפוקו שעובד חלק. הוא נקי וקרוב מאוד לגרסאות הונילה שבמכשירי הפיקסל של גוגל.
בעוד נתוני החומרה של המכשיר מפנקים, דבר אחד שעיצבן אותנו מאוד היה דווקא עניין של תוכנה. וזו לא הפעם הראשונה שנתקלנו בזה במכשיר של שיאומי: כאשר סיימתם התקנה של יישומון ב-Google Play, בזמן סריקת האבטחה של גוגל יוצגו לכם פרסומות. החלטה חצופה ומעצבנת של שיאומי. אם כבר מציגים לנו פרסומות בתוך המכשיר לפחות שישלמו לנו על זה.
כפתור הכיבוי והדלקה ממוקם מתחת למקשי הווליום ומשמש גם לסריקת אצבע. התרגלנו לסורק על גבי המסך אבל ב-Poco 3 הוא מאוד נוח לאחיזה ועובד בצורה מאוד יעילה כך שמהר מאוד שכחנו. שני הרמקולים של המכשיר מספקים שמע סטריאופוני באיכות ראויה מאוד, אם כי הרמקול העליון מעט חלש יותר מהתחתון. בניגוד לחלק מהמכשירים האחרונים של שיאומי כאן לא תמצאו שקע אוזניות "ישן" של 3.5 מ"מ אלא רק כניסת USB-C.
ביצועים
המעבד ב-Poco F3 הוא Snapdragon 870 של קוואלקום (שמונה ליבות בתדר עבודה מירבי של 3.2 GHz), שעובד בצורה סופר מהירה, ללא תקיעות ובצורה חלקה מאוד. עם זאת, הגרסה שאנו בחנו
הייתה של 8 גיגה-בייט של זיכרון RAM (ונפח אחסון של 256 גיגה-בייט) אך קיימת גרסה "רזה" יותר של 6 גיגה-בייט RAM (לצד 128 גיגה-בייט של נפח אחסון) שאולי תהיה איטית יותר. המקום היחידי שהרגשנו שאנחנו "ממתינים" מעט היה בפתיחה של המצלמה או בחזרה לממשק הצילום אחרי שסיימנו לצלם סרטון ארוך.
המעבד של קוואלקום תומך בדור חמישי ויחד עם חיבוריות Wi-Fi 6 יבטיחו לכם מהירות גלישה ביתית וסלולרית מהירה מאוד. הסוללה שבמכשיר היא בהספק של 4,520 mAh. נכון שראינו מכשירים עם סוללות של מעל 5,000 mAh (למשל ה-Poco X3 Pro שמצויד בסוללה של 5,160 mAh) אבל ז של ה-Poco F3 מספקת יום עבודה בקלות יחסית וזה עם מסך בקצב רענון של עד 120Hz, כך שמדובר בסוללה מספקת.
מצלמה
התרגלנו בשנה האחרונה למערך מרובע של מצלמות אך לא תמיד יותר מצלמות משמעותן תמונות איכותיות יותר (לא פעם אנחנו ביקרנו כאן את מצלמת המאקרו או את חיישן עומק, שהיו העדשה הרביעית המצלמות של כמה מכשירים).
המצלמה הראשית כאן היא עדשה רחבה ברזולוציה של 48 מגה-פיקסל ומפתח צמצם של f/1.8. המצלמה השנייה בעלת עדשת Ultrawide (בזווית רחבה של 119 מעלות) ברזולוציה של 8 מגה-פיקסל ומפתח צמצם של f/2.2. המצלמה השלישית היא עדשת מאקרו עם חיישן של 5 מגה-פיקסל ומפתח צמצם של f/2.4 שמספקת תמונות לא רעות בכלל. הפעם האחרונה שהתלהבנו מעדשת מאקרו הייתה גם ב-Mi 10T Pro של שיאומי.
ה-Poco F3 מספק תמונות איכותיות בתאורת יום. התמונות יצאו חדות, בהירות והצבעים הם מדוייקים ללא פיצוי אור שמבהיר מדיי את התמונה. כשזה מגיע לצילומי פנים או צילומי לילה - כדי לקבל תמונה טובה שאינה נמרחת יש לשמור על יציבות. זה מתחבר למה שהזכרנו קודם לגבי כך שהמצלמה מעט איטית אבל בסך הכל מדובר במצלמה טובה, בטח כשמתחשבים בתג המחיר של המכשיר.
מצלמת הסלפי מצוידת בעדשה ברזולוציה של 20 מגה-פיקסל ומפתח צמצם של f/2.5 ומספקת תמונות באיכות טובה מאוד. היא מהירה, הצבעים טבעיים ונשארים נאמנים למקור גם בחשיפה מרובה לאור.
צילום הוידיאו מעט מאכזב מבחינת ההיצע. אנחנו לא צריכים בכל מצלמה אפשרות צילום ב-8K אבל אם כבר 4K במהירות 30fps היינו שמחים למעט יותר חלקות ויציבות בתמונה. מרגיש שמייצב תמונה איכותי יותר היה משפר את איכות הוידיאו. צילום ב-1080p מאפשר לעלות מקצב של 30 fps ל-960 fps וכאן נראה שהתוצאה טובה יותר, וגם חוסכת במקום בדיסק.
השורה התחתונה
כמו לא מעט מכשירי ביניים, ה-Poco F3, לא יביא אתכם לשפשף את העיניים בתדהמה, במיוחד אם נשווה אותו למכשירים המתקדמים של סמסונג או אפל, אבל הוא כן מספק את הסחורה, ויותר מכך, בכל קטגוריה שתבחרו.
מסך AMOLED עם קצב ריענון של 120Hz (נתונים שהפכו לסטנדרט במכשירי פרימיום), מעבד עוצמתי, רמקול סטריאופוני, ציפוי זכוכית קדמי ואחורי של Gorilla Glass 5 - כולם מרשימים מאוד במכשיר ביניים. בל נשכח שמחיר מכשירי הפרימיום של סמסונג ואפל הוא פי 2.5 ממנו לכל הפחות.
המחיר של ה-Poco F3 בארץ תחת היבואן הרשמי המילטון כולל שנתיים אחריות ועומד על 1,749 ש"ח לגרסת ה-128 גיגה-בייט נפח אחסון ו-6 גיגה-בייט של זיכרון RAM.
הגרסה של 256 ו-8 גיגה-בייט בהתאמה היא 1,899 ש"ח. בעליאקספרס ודומיו תוכלו למצוא את הגרסה ה"רזה יותר בכ-1,125 ש"ח ואת הגרסה המפנקת בכ-1,300 ש"ח. קחו בחשבון שאלו מחירים ללא אחריות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו