נבחרת פרגוואי השתמשה בכל האמצעים כדי לעצור את צרפת הלילה (בין שבת לראשון). עבירות מכוערות, הקנטות וכל מה שיכול להוציא את הכוכבים משלוותם. השופט האוזבקי אילגיז טנטאשב התעלם מהכול ומאזן הצהובים עמד על שלושה ל"טריקולור" לעומת אפס (!) ל"גוארני" וגם בפנדל ה-VAR נאלץ להתערב.
לפי "אופטה" זה המשחק הראשון של פרגוואי במסגרת גביע העולם שבו היא לא סופגת אפילו צהוב אחד, מאז ששיחקה נגד ניגריה ב-1998. בשביל הסימטריה נציין כי גם בטורניר ההוא נפגשו שתי הנבחרות, אז בשמינית הגמר, וצרפת ניצחה בזכות שער זהב - והמשיכה עד לזכייה בגביע המוזהב.
הביקורות הגיעו מכל מקום ואפילו מכוכבי נבחרת צרפת בכדורסל. איבן פורנייה שחקן אולימפיאקוס צייץ: "הם אפילו לא מתאמצים להעמיד פנים שהם לא חלאות המין האנושי", וניקולה באטום שחקן ה-NBA ציין: "יש לי הרבה יותר כבוד לכף ורדה אחרי שראיתי את המשחק הזה".
נשרף אצל התקשורת
גם כדורגלן אסטון וילה מהפרמייר ליג, מאטי קאש, צייץ: "השופט צריך לבחון את ההופעה שלו, מזעזע". בכלי תקשורת שונים באירופה אף קראו לפיפ"א להתערב ולפעול, כפי שעשתה במקרה של השופט הנורבגי אספן אספאס, שקיבל החלטות שנויות במחלוקת במשחק בין פורטוגל לקרואטיה.
ב"לאקיפ" העניקו לטנטאשב את הציון 1 - הגרוע ביותר האפשרי - וכתבו: "הוא לגמרי נכשל". העיתונאי קולין מילר מ"האתלטיק" זעם: "השופט לא התעניין בחוקי המשחק, לא התעניין ברווחת השחקנים, והוא מופיע ברשימות של פיפ"א כבר 13 שנה! במזל צרפת נמנעה מפציעות חמורות".
כדורגלן העבר ג'ודי מוריס תקף: "השופט הזה לא אמור לשפוט שוב במונדיאל, הופעה מבישה". העיתונאי ג'יימס פירס מ"האתלטיק" משוכנע שהוא יושעה לתקופה ארוכה: "בטח הזמין לעצמו חופשה ממושכת, זה היה מגוחך", והעיתונאי מארק פוגאץ' כתב: "השופט הזה נורא, עבירות בוטות ללא עונש".
התגובה של הצרפתים
שחקני צרפת עצמם לא התרגשו מפרגוואי וקיליאן אמבפה הכריז בסיום: "הם חשבו שנבוא בטוקסידו, הראינו להם שאם הם רוצים לשחק מלוכלך - גם אנחנו יכולים". אמבפה עצמו תועד מתעלם בסיום מהשוער אורלנדו חיל שניגש ללחוץ את ידו, ובמקום זאת הוא המשיך לחגוג כאילו האחרון לא היה שם.
גם סגנון המשחק ההגנתי של פרגוואי ספג ביקורות. לפי ESPN השחקנים מדרום אמריקה השלימו רק 54% מהמסירות שלהם במשחק, רמת הדיוק הנמוכה ביותר במשחק נוק אאוט במונדיאל מזה 60 שנה. העיתונאי נביל ג'ליט מ"פראנס פוטבול" הכריז: "זה כל מה שאני שונא בכדורגל, ואין צורך להסביר שיש דרכים שונות לשחק".

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)
