שר החוץ הפקיסטני, אישק דר, אמר אתמול (שישי) שארצות הברית ופקיסטן "קרובות מאוד" להסכם סחר שעשוי להגיע תוך ימים, אך הערות מצד ארה"ב לאחר שדר נפגש עם מזכיר המדינה מרקו רוביו לא הזכירו לוח זמנים מדויק. כך לפי סוכנות הידיעות האמריקנית רויטרס.
רגעי התקיפה ההודית בשטחה של פקיסטן
דר מסר כי הוא מעריך את תפקידם של הנשיא האמריקני דונלד טראמפ ורוביו "בהפחתת המתחים בין פקיסטן והודו" על ידי עזרה בהגעה להפסקת האש, שהושגה ב-10 במאי לאחר הסלמה צבאית קטלנית שהרגה עשרות. נציין כי הודו חולקת על הטענות כי הפסקת האש נבעה מהתערבות אמריקנית.
"אני חושב שאנחנו קרובים מאוד להגיע לעסקה עם ארה"ב. הצוותים שלנו היו כאן בוושינגטון, נפגשו, קיימו פגישות וירטואליות וועדה קיבלה מינוי מראש הממשלה", אמר דר בדיון בוושינגטון. "זה לא יקח חודשים, אפילו לא שבועות. הייתי אומר שאנחנו קרובים, במרחק ימים ספורים", הוסיף השר הפקיסטני.
תחת הנשיא האמריקני, וושינגטון ניסתה לנהל הסכמי סחר עם מדינות רבות אחרי שאיימה עליהן במכסים על מה שטראמפ כינה "יחסי סחר לא הוגנים".
משרד החוץ האמריקני ומשרד החוץ הפקיסטני, בהצהרות נפרדות לאחר פגישת רוביו עם דר, מסרושהשניים הדגישו בדיונם את החשיבות של הרחבת הסחר והקשרים במינרלים קריטיים ובכרייה. עם זאת, פוסט של רוביו ב-X (לשעבר טוויטר) לאחר הפגישה והצהרת משרד החוץ האמריקני לא הזכירו לוח זמנים לחתימה על הסכם הסחר.
כאמור, טראמפ לקח קרדיט על הפסקת האש בין הודו לפקיסטן שהכריז עליה ברשתות החברתיות ב-10 במאי, לאחר שוושינגטון קיימה שיחות עם שני הצדדים. עם זאת, הודו חולקת על הטענות של טראמפ שהפסקת האש נבעה מהתערבותו ומאיומי הסחר שלו. עמדת הודו היא שניו דלהי ואיסלמאבאד "חייבות לפתור בעיות ישירות ללא מעורבות חיצונית".
הרקע להסלמה החל בפיגוע חמושים ב-22 באפריל בקשמיר הנתונה לשליטת הודו, שם נרצחו 26 גברים. האירוע הצית לחימה כבדה בין השכנות. הודו תקפה את פקיסטן ב-7 במאי והשתיים החליפו מהלומות במשך שלושה ימים. עשרות נהרגו בעימותים, עד להכרזת הפסקת האש.
זירת הפיגוע בקשמיר
ההסכם הפוטנציאלי בין פקיסטן לארה"ב עשוי להוות חלק ממדיניות הסחר החדשה של טראמפ באזור, במיוחד לנוכח החשיבות הגוברת של מינרלים קריטיים ברכושי הטכנולוגיה העולמית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו