הוול סטריט ג'ורנל האמריקני מדווח הבוקר (חמישי) כי חמאס הסכים להישארות כוחות צה"ל ברצועה בזמן הפסקת האש והעביר רשימת חטופים שבידיו.
"חמאס נכנע לשתיים מדרישות המפתח של ישראל להסכם הפסקת אש בעזה", כך דיווחו מפי מתווכים ערביים - מה שמעלה תקוות בעניין הסכם שעשוי להביא לשחרור חלק מהחטופים תוך ימים, למרות קריסתם החוזרת של המשאים ומתנים הקודמים.
חמאס מסרו למתווכים לראשונה כי יסכימו להסכם שיאפשר לכוחות ישראליים להישאר בעזה באופן זמני כשהלחימה תיפסק. חמאס גם העביר רשימת חטופים, ביניהם אזרחים אמריקאים, אותם ישחרר במסגרת הסכם הפסקת האש - מהלך שלא עשה ארגון הטרור מאז ההפוגה הראשונה בשנה שעברה.
במשרד ראש הממשלה לא הגיבו לדיווח, ומכחישים כי קיבלו שמות של חטופים שעתידים להשתחרר. עם זאת, שר הביטחון ישראל כ"ץ אמר השבוע בשיחה עם שר ההגנה של ארצות הברית, לויד אוסטין, שיש כעת סיכוי גם להגיע לעסקה חדשה לשחרור כל החטופים.
התוכנית החדשה, שהוצעה על ידי קהיר ונתמכת על ידי ארה"ב, מבקשת להתבסס על התנופה שנוצרה מהפסקת האש בלבנון שהושגה בנובמבר, אשר נשמרה באופן כללי - זאת על אף שישראל וחיזבאללה האשימו זו את זו בהפרות.
על פי הדיווחים, ההתקדמות לקראת הסכם מגיעה לאחר שמשלחת מצרית ביקרה בישראל בסוף נובמבר ולאחר שהנשיא הנבחר דונלד טראמפ אמר ברשת Truth Social מוקדם יותר החודש כי יהיה "מחיר כבד" במזרח התיכון אם החטופים לא ישוחררו לפני כניסתו לתפקיד בינואר.
במסגרת ההצעה האחרונה, ישראל וחמאס שוקלים תקופת הפסקת אש של 60 יום שתכלול שחרור של עד 30 חטופים המוחזקים בעזה, כולל אזרחים אמריקאים, לפי המתווכים. בתמורה, ישראל תשחרר אסירים פלשתינים ותאפשר הזרמת סיוע הומניטרי רחב יותר לעזה, כן דווח.
המשא ומתן צבר תאוצה השבוע עם ביקור משלחת ישראלית בקהיר ביום שלישי האחרון, ימים לאחר שבכירי חמאס היו בבירה המצרית. היועץ לביטחון לאומי של הבית הלבן, ג'ייק סאליבן ינחת היום בישראל ויפגש עם נתניהו, רון דרמר, גדעון סער וישראל כ"ץ. בהמשך יסע למצרים וקטאר השבוע כדי לדחוף להסכם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו