"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
שפעת העופות חוזרת? הגילויים המטרידים - והאזהרה לציבור
הנגיף זוהה בתרנגולים בקיבוץ מגל ובבאר טוביה • משרד החקלאות הטיל סגר על כל הלולים בטווח של עד 10 ק"מ • הציבור נדרש לשמור על ערנות, ולצרוך ביצים ובשר עוף רק לאחר בישולם
שפעת העופות (ארכיון)| צילום: אייל מרגולין - ג'יני

שפעת העופות חוזרת? הגילויים המטרידים - והאזהרה לציבור

הנגיף זוהה בתרנגולים בקיבוץ מגל ובבאר טוביה • משרד החקלאות הטיל סגר על כל הלולים בטווח של עד 10 ק"מ • הציבור נדרש לשמור על ערנות, ולצרוך ביצים ובשר עוף רק לאחר בישולם

,עודכן
0השמעה

שפעת העופות חוזרת? משרד החקלאות ופיתוח הכפר חשף היום (רביעי) שני מוקדים חדשים של תחלואהבנגיף.בקיבוץ מגל המשתייך למועצה האזורית מנשה, וכן במושב באר טוביה, אותרו תרנגולים החולים בשפעת העופות מזן H5N1. במגל נמצאו כ-25 אלף תרנגולי הודו לפיטום עם הנגיף בשלושה מבנים, ובבאר טוביה זוהה מוקד נוסף עם כ-25 אלף תרנגולי רבייה עם הנגיף בשלושה מבנים.

שפעת עופות מזן H5N1 התגלתה בקיבוץ מגל בכ-25,000 תרנגולי הודו, ובמושב באר טוביה בכ-25,000 תרנגולי רבייה. המשקים ושאר הלולים בטווח של עד 10 ק״מ נמצאים בהסגר.
המשרד סיים את הטיפול במוקדי שפעת העופות הקודמים שהתגלו. במשרד מדגישים שיש לצרוך עוף בשר וביצים ממקומות מוסדרים ולאחר בישול.

— משרד החקלאות ופיתוח הכפר (@AgricultureGov)January 3, 2023

על מנת למנוע את התפשטות המחלה, משרד החקלאות פועל בהתאם לנוהלי העבודה הקבועים הנוגעים לטיפול בשפעת עופות. כמו כן, משרד החקלאות עדכן בנושא את משרד הבריאות ואת רשות הטבע והגנים, ונמצא עימם בקשר בכל הנוגע להגברת הערנות בדבר העברת המחלה באמצעות עופות בר.

פועלים בהתאם לנהלים להדברת המחלה. שפעת העופות (ארכיון),צילום: אייל מרגולין - ג׳יני
משרד הבריאות מעורב בפרטים. לול תרנגולות (ארכיון),

נדרשת בקרה

משרד החקלאות שב ומדגיש כי ניתן להמשיך לצרוך בשר עוף וביצים, אך כי יש להקפיד לרכוש ביצים אך ורק בנקודות מכירה ושיווק מסודרות.הביצים חייבות להיות מסומנות וארוזות בקרטון או בניילון מכל צד. כמו כן, במשרד החקלאות מחדדים כי יש לצרוך ביצים ובשר עוף רק לאחר שבושלו, נאפו או טוגנו היטב.

יש לרכוש רק בנקודות מכירה ושיווק מסודרות. ביצים (אילוסטרציה),צילום: אורן בן חקון

נוסף על כך, משרד החקלאות קורא למגדלי ציפורי נוי, עופות חצר ותרנגולי חופש להחזיק את העופות בתוך מבנים ולמנוע שוטטותם בשטח פתוח, ובכך להקטין את סכנת ההידבקות מעופות בר. משרד החקלאות סיים את הטיפולבמוקדי שפעת העופות הקודמים, שהתגלו בחודש האחרון בקיבוץ שלוחות,במושב בית חירות, במושב בית הלוי, במושב כפר מונש, בקיבוץ משמר השרון ובקיבוץ חצור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו