בשיתוף השף הלבן
לכבוד העונה הקרה שבה אנו מתעטפים במעילים, צעיפים, גרביים חמים וכרבוליות נעימות, הכנו לכם רשימת מתכונים שיעזרו לכם להתחמם היטב ולצלוח את הקור שבחוץ עם בטן מלאה ושמחה בלב.
תבשיל קדרה חורפי
אי אפשר לדבר על חורף מבלי להתייחס אל תבשילי הקדרה. תבשילים שמכילים ירקות ובשר אשר מתבשלים במשך שעות, סופחים לתוכם את כל הטעמים שיש לכל מרכיב בסיר להציע והופכים לתבשיל רך, נימוח ומאוד טעים שבהחלט מחמם היטב בחורף. אם חשקה נפשעם בתבשיל שכזה השתמשו בסיר שאפשר להניח בו את המרכיבים בשכבות אחת על גבי השנייה וכזה שניתן להכניסו לתנור לזמן ממושך ובטמפרטורה גבוהה. תוכלו לחתוך את הבשר שבחרתם לקוביות או להניח אותו כחתיכות שלמות, יש מי שאוהב בשר עם הרבה שומן ויש מי שמעדיף נתחים נקיים יותר. נהוג להכניס אל תבשילי קדרה ירקות שורש כמו בטטה, גזר, לפת, בצלים כמובן וגם תפוחי אדמה. ודאו שאתם מתבלים את התבשיל עם עשבי תיבול כמו תימין אשר יעניקו לו טעם וניחוח עדין. כמו כן יש מי שוהב להוסיף יין אדום לתבשילים ולהעשיר את טעמי המנה ויש מי שמעדיף דווקא ליצור ציר ירקות מעט חמצמץ בשילוב מיץ לימון טרי. לא משנה איך תבחרו להכין את הקדרה שלכם, בסיום ההכנה מובטחת לכם מנה חמה, מזינה וטעימה שתחמם אתכם היטב.
פיצה חורפית
פיצה היא אומנם אוניברסלית ובהחלט אפשר לאכול אותה לאורך כל השנה ובכל עונה, אבל לנו יש מתכון לפיצה חורפית שהוא פשוט מושלם ליום סגרירי במיוחד. לאחר שהתפחתם את בצק הפיצה שלכם והוא נח לו בצד, אתם יכולים לעבור אל רוטב העגבניות. הסוד ברוטב הזה הוא משך הבישול הממושך שלו אשר הופך את העגבניות כמעט לריבה נימוחה בטעמים מתקתקים מתובלים היטב, שרק נשאר למרוח על בצק הפיצה המשובח שלכם. כעת אתם יכולים לפזר עליה בנדיבות מוצרלה וגבינה צהובה מגוררת וליצור שכבה עבה של גבינה, ועליה הוסיפו חתיכות של בטטה ופרוסות של ארטישוק. פזרו עוד גבינת פטה מפוררת והכניסו לתנור. כשהפיצה שלכם יוצאת החוצה עטרו אותה בעלי רוקט, מעל הכל זלפו בעדינות רוטב איולי ביתי והתענגו על ביס!
פשטידות חמות ומחממות
עוד מאכל מחמם במיוחד הוא פשטידה. המאפה הנפלא הזה שמכיל בתוכו ירקות או גבינות וגם בשר או פסטה בהחלט יכול לחמם אתכם היטב. פשטידה אהובה במיוחד לימות החורף היא פשטידת ברוקולי עם גבינות. השילוב של הפרחים הירוקים בטעם הייחודי, משתלבים באופן מושלם עם גבינות כמו קוטג’, בולגרית, גבינה לבנה וכמובן שמעל הכול חייבים להוסיף גבינה צהובה, מוצרלה או פרמז’ן כדי לקבל שכבה עליונה קראנצ’ית וטעימה במיוחד. עוד פשטידות של חורף שהן מאוד מומלצות הן פשטידת בטטה, פשטידת פטריות וגם פשטידת בצלים. את הפשטידות הללו תוכלו להגיש לצד סלט עלים ירוק מרענן אשר ישלים את המנה באופן הרמוני.
מרק חם וטעים
המאכל הלאומי של החורף הוא מרק. בין אם תבשלו מרקי ירקות, בין אם תבשלו מרקים על טהרת השמנת ובין אם תבשלו מרקי בשר עשירים ומלאים בכל טוב. מרק מהביל שמתבשל על הגז וריחו הנעים מתפשט בכל הבית, כזה שמיד בתום ההכנה אתם מוזגים ישר לצלחת ומתפנקים עם מלא שקדי מרק. או מרק מנחם בעל טעמים מתקתקים שכל מה שבא לכם הוא לטבול בתוכו באגט טרי ופריך או בכלל מרק עשיר בקטניות, בשר ואטריות כמו מרק חרירה נהדר.
בשיתוף השף הלבן


