סיפורו של הפאב המצליח שצמח לאחד המטבחים הכי מיוחדים בירושלים

Bar & Kitchen BK נולד כתוצאה מהתרחבות של פאב החבית הירושלמי המפורסם. מדובר באחד המטבחים הבודדים הלא כשרים בירושלים שמציע המבורגרים, בשרים ומנות סושי מיוחדות, כאשר סוד הקסם טמון בטריות ובאיכות. ראיון עם האיש מאחורי המטבח.

ג'ימי אלאעמא צילום יח"צ

בשיתוף Bar & Kitchen BK

ג’ימי אלאעמא הוא האיש שאחראי על הקמת המטבח המסקרן מאחורי פאב החבית. על האוכל הטעים במקום הזה שמעתי מזמן מחבריי המקומיים וכחובבת המבורגרים החלטתי לבוא רעבה לראיון ופשוט לטעם – והאמת? מזמן לא אכלתי המבורגר כזה מיוחד.

“בתור השף של המקום אתה גם מבשל או שזה הטבחים עושים ואתה רק מכוון?”“אני עושה הכול, מכין הכול מאפס. אני טוחן את הבשר בעצמי, מכין רטבים במקום וכך לגבי שאר המנות. הכול אצלנו טרי וההקפדה שלי על איכות היא כמו שלא ראית בשום מקום אחר.”

הכול התחיל מפאב החבית

Bar & Kitchen BK הוא בעצם המטבח האחורי של פאב החבית (הלל 33, ירושלים). הבר הוקם בשנת 2012 וג’ימי אלאעמא התחיל בו בתור עובד פשוט ומאוחר יותר נכנס כשותף עם אלכס וולובניק, הבעלים, פתח את המטבח החיצוני והשאר היסטוריה.

“להרחיב בר למטבח זו החלטה מעניינת. מה עמד מאחוריה?”

“בדרך כלל בברים אין אוכל טוב ולכן נוצרה סטיגמה בארץ שבברים כאן לא מספקים אוכל כמו באירופה, שם למשל אפשר ליהנות מסטייק מעולה בבר. רצינו לשנות את זה ולהביא ללקוחות שלנו

מנות יוצאות דופן ובעיקר בשרים באיכות טובה.”

“ולמה בחרת לפתוח מטבח בשיתוף עם אלכס ובר החבית?”

“אני ואלכס כבר 8 שנים עובדים יחד. אני שף ועבדתי בהרבה מטבחים אז אני מגיע עם הניסיון שלי ואלכס הוא איש עסקים ירושלמי ולו יש את הניסיון העסקי.”

“8 שנים זה בהחלט לא מעט.”

“אני זוכר שבתור ילד, אחרי סיום בית הספר, מצאתי אצלו עבודה אז אחרי שעברו השנים ושנינו רצינו להתפתח זה היה טבעי שנהפוך לשותפים. הרגשנו גם שיש לנו מוצר מאוד איכותי ביד שמסוגל להתחרות בשוק.”

צילום יחצ

.

אווירה ירושלמית ואוכל מדהים

המטבח של Bar & Kitchen BK החיצוני פונה, באמצעות חלון שירות, גם לרחוב וגם לפאב, כך שאתם לא מחויבים לשבת במקום הבילוי בשביל ליהנות מהתפריט העשיר שכולל לא רק בשרים, אלא גם עמדת סושי מאוד מעניינת.

“ספר לי על התפריט.”

“הוא בנוי משמונה סוגי המבורגרים ובכל אחד מהם יש שלוש תוספות שונות והן פשוט מושלמות. יש גם בשרים לא כשרים, כולל בייקון, אותם מכינים במקום, ויש סושי שגם הוא מוכן במקום. כל מנה שיוצאת מורכבת מרכיבים מאוד טריים ואיכותיים. המטבח מוקפד ברמה מאוד גבוהה.”

“מה ההמבורגרים הכי מומלצים?”

“יש המבורגר עם גבינת צ’דר, ביצה ובייקון, מאוד אמריקאי, ולכן הוא גם נקרא BIG APPLE. יש המבורגר בשם אסקובר אותו אנחנו מכינים מנתח קצבים, עם ברביקיו וצ’ימיצ’ורי, סטייל ארגנטינאי כזה, ויש את נוטרדאם העסיסי שהוא בסגנון צרפתי ומגיע עם גבינה כחולה.”

ג’ימי אלאעמא צילום יח”צ

.

“והזכרת גם סושי. איזה רולים מיוחדים אתם מציעים?”

“כן, סושי מאוד איכותי, מדגים טריים כמובן והרטבים שלנו גם מוכנים במקום. יש את רולDON’T WORRY שמגיע עם שרימפס וסלמון, והוא עטוף בבטטה קריספית, ויש רול שנקרא WHITE RUSSIAN והוא מכיל סלמון מעושן מוכן במקום, אספרגוס, עירית וטוביקו. יש גם רולים עם שרימפסים ובייקון.”

“יש מנות לטבעונים וצמחונים?”

“כמובן, גם הם ייהנו אצלנו. אנחנו עובדים עםREDFINEMEAT  אז כל ההמבורגרים הטבעוניים שלנו מגיעים משם.”מתכננים להתרחב- אבל לא כמו שחשבתם

Bar & Kitchen BK פתוח כל יום מארבע אחר הצהריים ועד 3 לפנות בוקר ואפילו יש HAPPY HOUR משש עד שמונה וחצי בכל יום, כולל סוף השבוע. בעתיד הקרוב אולי אפילו תוכלו למצוא את המנות המיוחדות  שלהם במקומות נוספים.

“אתם לא רוצים להפוך לרשת?”

“האמת שלא כי ברשת מאבדים את האיכות ואי אפשר לשלוט במה שקורה.”

“ויש חלומות אחרים לגבי התרחבות?”

“השאיפה היא להתרחב לפוד טראקס ברחבי הארץ כי בפוד טראק עובדים עם אדם איכותי שהוא לרוב שף על רמה והכול נשאר תחת שליטת החברה, בלי זכיינות ובלי האצלת סמכויות רחוקה מדי. לי חשוב שחומרי הגלם יגיעו ממני.”

לפרטים נוספים על Bar & Kitchen BK וכל ההמבורגרים הטעימים ביותר בארץ, לחצו כאן.

***הכתבה נערכה על ידי עדן יצחק Eden-Ink

בשיתוף Bar & Kitchen BK

כדאי להכיר