ספיזי בעדות מרתקת של תלמיד: ״לא חשבתי לרגע שזה מה שיקרה אחרי שארשם לקורס״

יכול להיות ששמעת על זה או שראית פרסום ברשתות או בטלויזיה על חברת ספיזי שמציעה קורס לאנגלית מדוברת שמתיימר ללמד ישראלים לדבר אנגלית תוך 42 יום. איך אומרים באנגלית, זה נשמע ״Too good to be true", וכנראה שכשמשהו נשמע ״טוב מדי מכדי להיות אמיתי״, אנחנו כצרכנים צריכים לחשוב פעמיים לפני שאנחנו עושים את הצעד ומתחייבים באמצעות כרטיס האשראי שלנו

דניאל בנשי באחת מהרצאותיו בעולם כחודשיים לאחר שפיתח את שיטת ספיזי (צולם ברומא, איטליה)

בשיתוף ספיזי

הגיעה אלינו למערכת פניה של תלמיד של ספיזי, בחור בשם ישראל, בן 56 מכפר חב״ד, איש נחמד מאוד ונעים הליכות. ישראל התחיל לספר לי איך הוא התגורר בארצות הברית מספר שנים ולמרות זאת לא דיבר אנגלית שוטפת.
הייתי המום כששמעתי את זה וחשבתי לעצמי איך מישהו שגר מספר שנים במדינה שמדברת רק אנגלית לא למד שם לדבר?!
ואז ישראל סיפר לי.. שהוא פשוט גר בשכונה יהודית בברוקלין בסביבה שבה רוב האנשים דיברו עברית ולכן כמעט ולא תירגל את השפה האנגלית במשך שהותו שם.

אי אפשר שלא להצטער בשבילו, ובשביל אחרים שלא מנצלים הזדמנויות מהסוג הזה, הרי אתם כבר שם, במדינה זרה דוברת אנגלית, זה בדיוק הזמן לנצל את השנים האלה בשביל להגשים את החלום, וללמוד לדבר אנגלית שוטפת בביטחון מלא.
אז פאוזה קטנה בסיפור של ישראל, כדי לתת לקוראים טיפ קטן ממני – תמיד כשאתם נמצאים בחו״ל תדברו רק באנגלית גם אם לפעמים זה קשה ואתם נתקעים, ככל שתתאמנו ותתרגלו יותר כך האנגלית שלכם תשתפר פלאים.

אחרי שאני וישראל דיברנו קצת והוא סיפר לי את סיפור חייו, ושהוא הצליח לבסוף ללמוד אנגלית כאן בישראל בגיל 56, הצעתי לו שנחליף את השיחה שלנו לאנגלית.
לא ידעתי כל כך איך הוא יגיב אבל להפתעתי, הוא פשוט ענה ״No problem״ בביטחון מלא, מבלי לחשוב פעמיים.
ממש הופתעתי לגלות איך הוא מדבר, הצלחנו לנהל שיחה שלמה של יותר מ30 דקות אך ורק באנגלית.
והדבר שהוא חזר ואמר זה כמה חשובה ההתדמה ושגם בגיל 56 הוא לא וויתר על החלום של אנגלית שוטפת והיום הוא יכול להמשיך לטייל בעולם בידיעה שלא משנה איפה הוא יהיה הוא תמיד יוכל להסתדר בזכות האנגלית שלו.

הייתי סקרן מאוד להבין מה הביא את ישראל להצלחה הזו, והופתעתי לגלות שבסך הכל ישראל לקח על עצמו להתמיד בתוכנית לימוד דיגיטלית לאנגלית מדוברת. האמת שזה תמיד מדהים אותי לראות איך אנשים יכולים לשנות לעצמם את החיים דרך מודעה קטנה בפייסבוק שקפצה לו, וגרמה לו לקבל החלטה לשפר את חייו.
זה מרגש אותי איך בעידן של היום אפשר לעזור לכל כך הרבה אנשים, בנינו, החלום הוא לא לדבר אנגלית שוטפת, זה רק כלי בדרך לחלום. החלום יכול לנוע החל מ״לטייל בעולם״, ״להרגיש ביטחון ליצור קשרים וחברויות עם דוברי אנגלית״ ועד ״לצאת לקריירה בינלאומית״, ללמוד לדבר אנגלית זה רק כלי העזר שלקח את ישראל לעבר החלום שלו.

דניאל בנשי יחד עם ישראל במתחם 770 של חב״ד , פרטים על התמונה בתחתית הכתבה

.

אם הגעתם עד לשורות אלו, אתם בטח שואלים את עצמכם מה המוצר שישראל הצליח בזכותו לדבר אנגלית?
אז אני אסביר לך ממש בקצרה כי יצרתי קשר עם בעלי המוצר ובסוף הכתבה מחכה לך הפתעה קטנה ממני שתיתן לך התנסות קצרה במוצר.
המוצר הוא בעצם פיתוח יחודי של שיטה מהפכנית שנקראת שיטת ספיזי (באנגלית Speasy, שזה כמובן שילוב של המילים Speak ו Easy). השיטה מבוססת על הדרך שבה נכון למוח שלנו ללמוד שפה. השיטה נוסדה על ידי דניאל בנשי בשנת 2016, ומאז הושחזה ושופרה עוד ועוד על ידי צוות נרחב של מורים ישראלים ואמריקאים, ועבדה עבור אלפי ישראלים שממש כמו ישראל, ניסו בעבר ללמוד אנגלית בכל מיני דרכים – אבל הקורס של ספיזי היה קורס האנגלית המדוברת האחרון שהם היו צריכים, מכיוון שהביא אותם למטרה שלהם.

הסיבה שהשיטה עובדת היא כיוון שמפתח השיטה חקר ובדק בראש ובראשונה איך תינוק לומד את שפת האם שלו, הרי כולנו למדנו את שפת האם שלנו בלי להתאמץ. מחקרים מראים שתינוק יכול ללמוד מספר רב של שפות במהלך שנות חייו הראשונות, וזאת בתנאי שהוא נחשף אל השפות השונות בצורה נכונה דרך שלושת החושים המרכזיים שמשפיעים על חיווט הנוירונים (תאי מוח) במוח – חוש הראייה, שמיעה, ומישוש (שמתחלק גם למישוש של חפצים וגם לרגש / תחושה שנוצרת בעקבות מילים מסויימות).

כאשר תינוק לומד בצורה הזו לוקח לו בין שנה לשנתיים להגיע לתוצאה של הבנה מלאה של השפה, ולרוב עוד מספר חודשים עד להגעה לדיבור שוטף.

אך חשוב לזכור שמרבית הילדים מגיעים למצב של דיבור שוטף מבלי שהם למדו אפילו חוק דיקדוק אחד בשפת האם שלהם.

אצל מבוגרים, רוב מוסדות הלימוד מסבכים את העניין ומתחילים דווקא מאותם חוקי דקדוק מתישים, המלווים בשינון אינסופי של אוצר מילים וללא שום עבודה בעזרת ״החוזקות הטבעיות של המוח״.

זה בדיוק מה שעשו אחרת בשיטה של ספיזי, לקחו את מה שעובד עבור תינוקות, והתאימו את זה למבוגרים דוברי עברית, התוצאה היא שתלמיד שעושה את התוכנית לפי הספר – מגיע לתוצאות פי 10 יותר מהר מתוצאה של תינוק (שאצלו שרירי הדיבור עדיין לא מפותחים), כך שאם לתינוק יקח בממוצע 420 ימים להבין ולדבר שפה – למבוגר שלומד בשיטת ספיזי יקח 42 ימים בלבד. עבור הרבה אנשים זה נשמע כמו חלום, אך בשביל ישראל, ותלמידים רבים של ספיזי – זו כבר מציאות חייהם.

מחברת ספיזי מסרו להעביר לקוראים שלא מדובר ב״גלולת פלא״, ושמי שמצפה שהוא רק יירשם לתוכנית, לא יעשה כלום וידע אנגלית שוטפת בתום 42 יום – עדיף שלא יירשם. החברה מוסרת לציבור שההצלחה של השיטה בדוקה ומוכחת, אך נדרש מהתלמיד ליישם ולבצע את שיטת הלימוד במלואה על מנת להגיע לתוצאות.

והחברה מצידה מציעה אחריות יישום מלאה עבור 100% מהכסף, כך שאם התלמיד אכן מבצע את הנדרש – אין לו שום סיכון, או שידבר אנגלית שוטפת בתום ה42 ימים, או שפשוט יגיד שזה לא עבד לו ויקבל החזר כספי מלא.

לסיכום שיחתי עם ישראל, הייתי סקרן להבין מה היה שונה אצלו בין הפעם שבה הוא גר בארה״ב ולא הצליח לרכוש את השפה האנגלית, לבין עכשיו שנרשם לתוכנית דיגיטלית ותוך 42 יום הגיע לשליטה מלאה בשיחה באנגלית. ישראל אומר שהשוני המרכזי הוא המיינדסט שאיתו הוא הגיע, הוא נרשם לתוכנית במטרה להגשים את החלום שלו אחת ולתמיד והוא התכוון מראש להתמיד בה עד הסוף.

בנוסף ישראל העלה את המקצועיות של ספיזי כחברה, את רמת השיעורים ״בגובה העיניים״ לדבריו, את התרגולים המעניינים והחווייתיים, ואת העבודה המשותפת עם המנטורים והתלמידים האחרים שנמצאים בתוך הקהילה של ספיזי, ״כל אלו יצרו עבורי את המעטפת הנכונה להגיע למטרה״.

בסוף הקורס, שוחח ישראל עם מייסד השיטה דניאל בנשי, ואפילו הזמין אותו לכפר חב״ד למתחם 770 לביקור, הנה תמונה שקיבלתי מישראל (שביקש שלא לגלות את פניו לציבור הרחב).

כפי שהבטחתי, קיבלתי מהחברה הדרכה ייחודית עבור הקוראים שלנו – בלחיצה על הכפתור תוכלו לקבל אותה במתנה.

לקבלת ההדרכה לחץ כאן: ללמוד אנגלית מהבית בשיטת ספיזי – הדרכה על השיטה


דניאל בנשי בראיון על סיפורו האישי והמקצועי לצוות צילום מדנמרק

.

בשיתוף ספיזי

כדאי להכיר