בשיתוף Meat time
רגע לפני חג פורים, השניים נתנו לנו מתכון מגרה במיוחד לאוזן המן-עראיס.
תתענגו על כל ביס
לבצק:
420 גרם קמח (3 כוסות קמח)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
12 גרם אבקת אפייה
120 מ”ל שמן (חצי כוס)
120 מ”ל מים (חצי כוס)
למילוי :
500 גרם בשר בקר
100 גרם שומן כבש
100 גרם פטרוזליה/כוסברה לפי טעם אישי
100 גרם סלרי
5 גרם פפריקה
5 גרם כורכום
20 גרם מלח
3 גרם פלפל שחור גרוס

.
אופן ההכנה:
1.בקערה של המיקסר מערבבים את כל המרכיבים היבשים.
2.מתחילים ללוש ותוך כדי ערבוב מוסיפים את כל המרכיבים הרטובים, עד לקבלת בצק אחיד.
3.מעבירים למנוחה של שעה במקרר.
4.בזמן הזה נכין את המילוי.
5.מתחילים בבשר עם השומן על אש נמוכה, עד שיוצאים כל הנוזלים (בערך כ-20 דקות),
6.לאחר מכן מוסיפים סלרי ותבלינים ממשיכים לבשל עם מכסה סגור עוד כ-10 דקות.
7.לקראת סוף הבישול נוסיף את הפטרוזיליה ונכבה את האש, נסגור את הסיר וניתן לבשר להתקרר עד שיגיע לטמפרטורת החדר, על מנת שניתן יהיה לעבוד איתו.
8.נוציא את הבצק מהמקרר ונרדד על משטח מקומח כדי ליצור צורת עיגול.
9.נוסיף את המילוי שלנו ונסגור לצורת אוזן המן,
10. אופים כ-15 דקות על חום 170
בתיאבון
המתכון באדיבות ׳מיט טיים׳ גלעד שטרן ודוד אליהו‘ חיים ונושמים בשר הרבה מאוד שנים, לפני כארבע שנים הקימו את meat time (“מיט טיים“) וחרטו על דגלם להגיש לקהל את התשוקה לבשר בכל מנה שיוצאת מהמטבח שלהם. בזכות הידע הקולינרי של גלעד ודוד, קהל הלקוחות המזמין אותם לאירועים פרטיים ועסקיים וזוכה לחוויות בשרים איכותית ברמות הגבוהות ביותר בישראל. השניים מציעים שירות מקצועי, עם ניסיון בכל סוגי האירועים ויעניקו אירועים מרגשים עם הרבה טעם טוב. מארוחה זוגית, דרך אירועי חברה ועד לאירועים משפחתיים דוגמת בריתות וחתונות.
בשיתוף Meat time