המלכה של המטבח: סכין שף מקצועית אמיתית

עבור אנשים רבים המטבח הוא המקום הבטוח. יש בשלנים מקצועיים שעברו קורסים שונים ויכולים להכין כל מנה קלה או מורכבת, ולכן הם מרגישים נוח כל כך במטבח שלהם

צילום יחצ

בשיתוף היקארי

אבל בלי קשר לשפים של מסעדות יש פשוט אנשים שאוהבים לבשל. בשבילם המטבח הוא מקום מקור של מרגוע והנאה והזדמנות להפגין את קישורים. וכדי לטגן, לבשל או לאפות חשוב להצטייד בכלים חשובים, כאשר הכלי החשוב ביותר הוא סכין שף. סכיני שף מקצועיות הופכות את העבודה לקלה הרבה יותר, כי אין חומר גלם שלא צריך לחתוך במהלך ההכנות.

מדוע כדאי לקנות סכין שף מקצועית?

וכעת נשאלת השאלה הגדולה: מדוע מומלץ לקנות סכין שף מקצועית ולא להסתפק בסכין “רגילה” וזולה? ובכן, ישנן כמה סיבות שבגינן כדאי להשקיע בסכין מקצועית:

  • משתמשים בה לאורך זמן – הסכין היא כל המטבח שנמצא רבות בשימוש. כדי להכין תפוחי אדמה בתנור, סלט או עוף בקארי, יש צורך לחתוך ולעצב את צורתם של חומרי הגלם, ולשם כך חשוב להשתמש בסכין שף איכותית. כי רק באמצעות סכין כזו ניתן להגיע לחיתוך מדויק של המזונות.
  • מתאימה לעבודה אינטנסיבית – זה לא סוד שעבודה במטבח היא מורכבת ולא פעם מאתגרת. יש צורך להתמודד עם חיתוך רב ומהיר של מזונות, וזאת לצד האדים החמים העולים מכל כיוון, השמן הרותח והתנור שעומד מוכן תמיד כדי להכין את כל מה שצריך. בתוך כל ההמולה הזו, אתם זקוקים לסכין הנכונה שאפשר להשתמש בה כדי להכין כל דבר. הסכין מגיעה עם ידית נוחה לאחיזה, ואפשר לעבוד איתה במשך שעות מבלי להתעייף.
  • תורמת לטעם המזון – לא כולם מודעים לכך, אבל אופן החיתוך של המזון משפיע על טעמו. לשם כך, מומלץ לערוך ניסוי קטן: בקערה אחת הכינו סלט ירקות וחתכו אותו בסכין זולה ובלתי מקצועית. בקערה שנייה חתכו את הסלט בעזרת סכין שף מקצועית. תבלו את שני הסלטים לפי הטעם, וכעת טעמו אותם. איזה סלט טעים יותר? הרוב יגידו שהסלט שנחתך בעזרת סכין השף שגרמה לחיתוך מדויק וכך השפיעה על הטעמם של הירקות.
  • השקעה לטווח ארוך – סכין השף, בניגוד לסכין רגילה, דורשת מעט יותר השקעה כספית וגם בחירה מדוקדקת יותר. אם בחרתם את הסכין הנכונה, היא תשמש אתכם לטווח ארוך. כך שבסופו של דבר השקעה זו תשתלם לכם. כי במקום לרכוש סכין זולה פעם אחר פעם, אתם משקיעים פעם אחת בסכין איכותית, והיא מלווה אתכם לאורך זמן.
  • טוב להתחיל איתה – סכין השף האיכותית מתאימה לאנשים שעושים כעת את הצעדים הראשונים שלהם במטבח. לא כל אחד נולד לעולם המטבח, ויש אנשים שלומדים כמה שנים טובות עד שהם מתקבלים לעבודה במטבח יוקרתי או הופכים לבעלים של מסעדה. לאורך כל התקופה הזו, יש סכין שף נאמנה אחת שמלווה את השפים המתחילים.

מתי כדאי לרכוש סכין חדשה?

אז איך יודעים שהגיע הזמן להתחדש בסכין שף מקצועית? ובכן, עליכם לשים לב לסימני העייפות של הסכין הישנה שלכם. לדוגמה, אם אתם מוצאים את עצמכם “נלחמים” בסכין כדי לחתוך ירקות, עוף או כל חומר גלם אחר, סביר להניח שאתם צריכים להחליף את הסכין. במקרה זה מומלץ לנסות ולהציל את הסכין באמצעות אבן שנועדה להשחזה, אך אם גם זה לא עוזר, כדאי לשקול לרכוש סכין חדשה. מעבר לכך, אם עדיין לא קניתם סכין שף מקצועית ואתם נאלצים להיפטר מסכינים זולות ובלתי איכותיות בכל חודש, כדאי לשקול לבצע רכישה של סכין איכותית ומותאמת למטבח.

בשיתוף היקארי

כדאי להכיר