"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אחרי 17 שנה: ישראל שחררה את "קברניט הקארין A"

בכיר פת"ח פואד שובכי היה אחראי למימון פעילות ספינת הנשק "קארין A", והורשע בשורת עבירות טרור • הוא שוחרר למעבר תרקומיא מדרום לחברון: "האסירים מובילים המהפכה" • שב"ס: "האסיר סיים לרצות את עונשו המלא"

, עודכן
0השמעה
כלי נשק ומשגרי רקטות בנמל אילת שנמצאו על סיפונה של האונייה "קארין A", צילום: משה מילנר / לע"מ

אחרי 17 שנה בכלא בישראל: השתחרר ממאסר פואד שובכי, בכיר פת"ח שהיה אחראי למימון פעילות ספינת הנשק "קארין A" שנתפסה בשנת 2002, והורשע בשורת עבירות טרור. מדוברות השב"ס נמסר כי האסיר סיים לרצות את עונשו המלא כפי שנגזר על ידי בית המשפט.

שובכי שוחרר למעבר תרקומיא מדרום לחברון. קרובים ובני משפחה המתינו לו באזור והכינו לו קבלת פנים. עם שחרורו, קרא שובכי לשחרור כל האסירים הפלשתינים ואמר: "האסירים הקריבו את חייהם למען הסוגייה הפלשתינית ויש הכרח דחוף למצוא להם פתרון מיידי. הם מובילים את המהפכה המתמשכת בתוך בתי הכלא של הכיבוש".

בכיר הפת"ח ששוחרר, צילום: רשתות ערביות

שובכי (83) הוא ותיק האסירים הפלשתינים ויליד העיר עזה. הוא היה מבכירי מערך הכספים של הרשות הפלשתינית ומנגנוני הביטחון שלה בתקופת יאסר ערפאת. הוא נעצר בשנת 2006 בפעולה ישראלית בכלא יריחו ונשפט בישראל ל-20 שנות מאסר בגין מעורבותו בפרשת ספינת הנשק. בפי הפלשתינים הוא מכונה "קברניט הקארין A".

לוחמי חיל הים הישראלי פשטו על הספינה בינואר 2002 בים האדום. לאחר ההשתלטות עליה נמצאו בה עשרות טונות של נשק, שעשו את דרכם מנמל באיראן ויועדו לפי החשד להגיע לרצועת עזה.

בהכנת הידיעה השתתף איציק סבן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר