"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מאמן הכושר אכל 10,000 קלוריות ביום - ומת בגיל 30
משפיען ומאמן כושר רוסי בשם דמיטרי נואנזין תיעד את עליית המשקל שלו ברשתות, כחלק מאתגר קיצוני שנועד להראות לעוקביו איך ניתן להוריד במהירות במשקל • מומחי בריאות מזהירים מפני נזקי "מרתוני אכילה" ברשת
מאמן הכושר יצר אתגר קיצוני - שגרם למותו. צילום: GettyImages

מאמן הכושר אכל 10,000 קלוריות ביום - ומת בגיל 30

משפיען ומאמן כושר רוסי בשם דמיטרי נואנזין תיעד את עליית המשקל שלו ברשתות, כחלק מאתגר קיצוני שנועד להראות לעוקביו איך ניתן להוריד במהירות במשקל • מומחי בריאות מזהירים מפני נזקי "מרתוני אכילה" ברשת

סוכנויות הידיעות
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

דמיטרי נואנזין,מאמן כושרומשפיען רוסי בן 30, מת בשנתו לאחר שבועות שבהם צרך עד 10,000 קלוריות ביום במסגרת אתגר קיצוני שנועד לקדם את תוכנית ההרזיה שפיתח. הוא תכנן לעלות לפחות 25 עד 28 קילוגרמים באמצעות אכילת מזון עתיר שומן, סוכר ומלח, ואז להדגים כיצד ניתן להוריד את המשקל במהירות יחד עם עוקביו.

נואנזין, בוגר בית הספר האולימפי באורנבורג ואוניברסיטת הכושר הלאומית בסנט פטרסבורג ברוסיה, הציג לעוקביו תיעוד יומי של תפריטו: מאפים ועוגה לארוחת בוקר, כ-800 גרם כיסונים ברוטב מיונז בצהריים, ובערב המבורגר ושתי פיצות קטנות. בין הארוחות הוא אכל צ’יפס. ב-18 בנובמבר פרסם שהגיע למשקל של כ-105 קילוגרמים, אחרי עלייה של יותר מ-13 קילוגרמים בחודש אחד, ודיווח כי הוא חש לא בנוח אך המשיך באתגר.

לפי הדיווחים, יום לפני מותו ביטל את כל אימוני הלקוחות, אמר לחבריו שהוא מרגיש לא טוב וכי בכוונתו ללכת לרופא. הוא מת בשנתו, ועל פי כלי תקשורת מקומיים סיבת המוות הייתה דום לב.

מומחי בריאות סיפרו לאתר NDTV כי אכילה יומיומית של 10,000 קלוריות ממזון מהיר עלולה לגרום לעלייה חדה ברמות הסוכר, זינוק בכולסטרול, עלייה בלחץ הדם ומאמץ קיצוני על הלב. ואני קרישנה, תזונאית קלינית מובילה בבית החולים SPARSH בבנגלור, אמרה כי "בתנאים כאלה הלב נאלץ לעבוד קשה יותר", והזהירה מפני דופק לא סדיר, התייבשות, מצוקה בקיבה, שינויים חדים באינסולין ואף סכנה לדלקת בלבלב. התזונאית פריטי טיאגי הוסיפה כי במקרה של עומס קיצוני של שומן ומלח "הגוף עלול לקרוס באופן פתאומי".

על פי האתר האמריקני People, נואנזין הבטיח לעוקביו פרסים כספיים למי שיגיע ליעדי ההרזיה של תוכניתו, והציג את הניסוי כדרך להוכיח כי "כל אחד יכול לרדת במשקל, לא משנה מאיפה מתחילים". לאחר מותו, הפך האתגר לאזהרה.

ברשתות החברתיות ברוסיה פרסמו גולשים הודעות אבל. "דימה, זה נורא שעזבת כל כך מוקדם... אדם יוצא דופן", כתב אחד מהם. "אני בהלם. למה אלוהים לוקח את הטובים ביותר?", תהתה אחרת.

הפרשה מצטרפת למקרה נוסף שהוזכר בסאן הבריטי: מותו של מפתח הגוף הבלארוסי איליה "גולם" יפימצ'וק בן ה-36, שצרך כ-16,500 קלוריות ביום ונפטר מדום לב בספטמבר האחרון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...