"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ההרגל הלילי שמעלה משמעותית את הסיכון למחלות לב

מחקר ענק שעקב אחרי כמעט 89 אלף משתתפים מגלה: חשיפה לאור בזמן השינה מעלה באופן משמעותי את הסיכון לאי ספיקת לב ולהפרעות קצב • למה זה קורה, ואילו הרגלים קטנים יכולים לשמור על הלב שלכם בלילה?

,עודכן
0השמעה
עצם החשיפה לאור בלילה היא גורם סיכון חזק למחלות לב. צילום: מידג'רני

כולנו יודעים שכדאי להתרחק מהמסכים לפני השינה כדי להגיע למנוחה טובה יותר, אבל מחקר חדש מצביע על כך שמדובר לא רקבשינה איכותיתיותר, אלא גם בהגנה על בריאות הלב.

המחקר, שנערך באוניברסיטת פלינדרס ופורסם ב־JAMA Network Open, בחן כיצד חשיפה לאור משפיעה על הלב באמצעות נתונים כמעט מ־89 אלף משתתפים מבריטניה. כדי להגיע לממצאים, החוקרים ניתחו נתונים רפואיים של אותם המשתתפים לאורך 9.5 שנים, כאשר כולם חבשו חיישני אור על פרק היד במשך שבוע בכל שנה.

בטוקיו גילו מה הורס לכם את השינה| אנווטו

הם גילו שאנשים שנחשפו לרמות גבוהות יותר של אור בלילה נמצאו בסיכון מוגבר לפתח מגוון מחלות לב. כך למשל, הסיכון לאי־ספיקת לב עלה ב־45% עד 56%, והסיכון לפרפור פרוזדורים, אחת מהפרעות הקצב השכיחות, עלה ב־28% עד 32%. מקור האור עצמו לא נבדק, אלא רק עוצמתו כפי שנמדדה בחיישנים.

הקשר נשאר גם אחרי התחשבות באורח חיים

החוקרים מצאו שהקשר בין חשיפה לאור בלילה לבריאות הלב נותר משמעותי גם לאחר שנטלו בחשבון גורמים כמו גיל, תזונה, גנטיקה, פעילות גופנית, הרגלי שינה ורמת הכנסה.

"זהו המחקר רחב ההיקף הראשון שמראה כי עצם החשיפה לאור בלילה היא גורם סיכון עצמאי וחזק למחלות לב", אומר דניאל וינדרד, המחבר הראשי ועמית מחקר במרכז לחקר השינה של אוניברסיטת פלינדרס.

חשיפה לאור בלילה עלולה לשבש את השעון הביולוגי של הגוף,צילום: istockphoto

לדבריו, חשיפה לאור בלילה עלולה לשבש את השעון הביולוגי של הגוף, מה שעלול להיות בעל השלכות משמעותיות על הבריאות. "כשאנחנו מפריעים לשעון הצירקדי שלנו שוב ושוב באמצעות אור חזק בזמן שבו אמור להיות חושך, אנחנו מעלים את הסיכון להתפתחות בעיות לב מסוכנות", הוא מסביר.

אז מה אפשר לעשות כדי להפחית את החשיפה לאור בזמן השינה?

  • שימוש בוילונות האפלה (Blackout) בחדר השינה
  • החלשת תאורה בשעות הלילה
  • הימנעות ממסכים וטלפונים סמוך לשעת השינה

צעדים פשוטים אלה עשויים להפחית את החשיפה לאור בלילה - ובהתאם, גם את הסיכון הבריאותי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר