הפרק אחי טוב בחתונמי: מור שובר את שיא גינס ב"חתונה ממבט ראשון" (קשת 12). אם הייתם שותים כוסית קטנה בכל פעם שמור אמר "אחי" בפרק האחרון ששודר אתמול (שלישי) יש סיכוי טוב שהייתם מתעוררים היום בבית החולים עם שטיפת קיבה.
בסצנה שתיכנס כנראה להיסטוריה של הטלוויזיה הישראלית ותהפוך לוויראלית, מור ושקד יצאו לעשן סיגריה ולשוחח על הקשיים המורכבים בזוגיות של מור עם חיה, אבל כל מה שהצופים יכלו לשמוע היה מכת "אחי" בלתי פוסקת.
"אחי, קשה לי איתה, אחי. אני מנסה, אחי, אבל זה פשוט, אחי, לא הולך, אחי" - זה בערך התמליל המדויק של מור שלא הצליח להשלים משפט בלי לתבל אותו ב"אחי" לפחות פעמיים (אנחנו ספרנו לפחות 30 "אחים" לפני שהסחרחורת הכריעה אותנו...). שקד לעומתו הפגין איפוק מרשים והסתפק רק בכמה עשרות "אחי" - ביצוע שהיה מרשים בכל תוכנית אחרת אבל נראה כמעט מאופק לצד המופע הוירטואוזי של מור.
"חשבתי שהמצלמה תתקלקל מרוב 'אחי'", כתבה גולשת על השיחה שכצפוי הפכה לויראלית עוד בטרם הגיע הפרק לסיומו והשתלטה על השיח שדן בפרק ברשת. "השכנים שלי דפקו בדלת כי חשבו שאני רואה מרתון של 'האח הגדול' ולא 'חתונה ממבט ראשון", הוסיפה גולשת אחרת.
השאלה האמיתית כעת היא האם מור באמת רואה את שקד כאח? אם כן, האם אנחנו עדים למשפחה חדשה שנולדת מול המצלמות והאם חתונה ממבט ראשון" הופכת ל"אימוץ ממבט ראשון" או לסיירת גיבוש ליחידה מובחרת? בתוך כל מבול ה"אחי", האמת היא שמור באמת ניסה לחלוק את הקשיים האמיתיים שלו עם חיה. רק חבל שהמסר הלך לאיבוד מאחורי מחסום לשוני ש"אחי" לא היה מצליח לפרוץ.
כללי המשחק של הגבר הישראלי
המילה "אחי" הפכה למרכיב מהותי בשיח הגברי הישראלי, המגלם שני תפקידים חברתיים מרכזיים: ראשית, היא יוצרת מעטפת של שייכות וקרבה מיידית בין הדוברים, המייתרת את הצורך בבניית יחסי אמון ממושכים ומאפשרת "דילוג" מהיר אל מעבר למחסומים חברתיים. בפנייה פשוטה זו, גברים ישראלים מסמנים זה לזה את הכרתם ההדדית כחלק מאותה קהילה, מעין "אנחנו באותו צד".
שנית, המילה משמשת כסמן מובהק של הזהות הגברית הישראלית המודרנית – פחות פורמלית, יותר ישירה ואותנטית – ומאפשרת יצירת רשת חברתית גברית החוצה מעמדות, גילים ומוצא עדתי. השימוש ב"אחי" מהווה מעין קוד תרבותי המעיד על היכרות עם כללי המשחק החברתיים הגבריים בישראל, ומשמש ככרטיס כניסה לאינטראקציות חברתיות אפקטיביות בין גברים.
בינתיים, משרד החינוך שוקל להכניס את הפרק לתוכנית הלימודים כדוגמה מושלמת לאיך לא לנהל שיחה משמעותית ואילו רשות השידור מתלבטת אם להוסיף את המילה "אחי" לרשימת המילים האסורות או מוגבלות לשידור לצד קללות ותכנים לא ראויים. כפי שאומרים בעולם הריאליטי: "אחי, זה היה אחי של פרק, אחי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו