כולנו מכירים את זה. אנחנו בלופ. משהו במציאות שלנו לא משתנה. אנחנו מנסים להתקבל לעבודה חדשה, להרוויח יותר כסף, למצוא זוגיות. אבל נראה שהדברים לא משתנים. וכשאנחנו מסתכלים אחורה, זה כבר הרבה זמן ככה. למען האמת זה רק נהיה יותר גרוע. הימים עוברים, השבועות, השנים.. ומשהו לא קורה.
ואז אנחנו חושבים – "אם כל הזמן הזה לא הצלחתי למצוא את מה שרציתי וביקשתי, למה שעכשיו זה יקרה? ניסיתי כל כך הרבה, ובכל כך הרבה דרכים! זה כנראה לא מגיע לי, לא בגורל שלי וזה פשוט לא יקרה לעולם".
אבל האמת היא, שע"פ כוח המשיכה הפועל ביקום הדברים לא עובדים ככה. אף אחד לא מונע מאתנו משהו רק בגלל שהרבה זמן זה לא קרה, או בגלל שהמצב שלנו ממש גרוע ואנחנו כבר מקרה אבוד. למעשה כוח המשיכה לא מגיב למציאות החיים הנוכחית שלנו בכלל! הוא כן מגיב לאיך שאנחנו מרגישים לגביי מציאות החיים הנוכחית שלנו.
מה הכוונה? לרגשות ולמחשבות שלנו יש כוח עצום, ובהתאם למה שאנחנו חושבים ומרגישים עכשיו – מציאות החיים שלנו תתגלם בפנינו. ככה שאם נמשיך לחשוב אותן מחשבות ולהרגיש אותן רגשות, נחשו איזה תוצאה נקבל?
מה זה אומר בעצם? אם למשל אני לא מוצאת דירה, ואני מרגישה מתוסכלת מזה שאני לא מוצאת דירה – היקום מגיב בדיוק לזה, לתסכול שלי, והוא מביא לי עוד מאותו דבר. אף אחד לא עושה לי בכוונה, אני פשוט מקבלת פידבק לגביי איך שאני מרגישה. אני מרגישה תסכול? המציאות תמשיך להביא לי עוד סיבות להרגיש תסכול. מכיוון שזה האות שאני שולחת ליקום. אני מרגישה ייאוש? יגיעו עוד ועוד סיבות להרגיש ככה. מה שאנחנו שולחים החוצה - זה מה שמגיע לנו חזרה.
אז איך יוצאים מהלופ? פשוט מתחילים להרגיש אחרת. ממש ככה. אז במקום להתמקד בדירה שאני לא מצליחה למצוא - אני בוחרת רגע לחשוב מה יכול לעזור לי להרגיש טוב? מה גורם לי להרגיש טוב כשאני חושבת עליו? מה יכול להקל על תחושת התסכול שלי ולקרב אותי למה שאני כן רוצה לחוות? אולי אני מרגישה הודיה על המשפחה היקרה שלי או חברה טובה שתמיד כיף לי לדבר איתה, אולי אני מתרגשת מהזדמנות חדשה שהגיעה בעבודה, אני יכולה להיזכר בפרק שתמיד מצחיק אותי בסיינפלד או בכלב שלי שתמיד עושה לי לחייך?
כל דבר שיגרום לנו להרגיש טוב יותר, יקרב אותנו למה שאנחנו רוצים להגשים בחיים. למה? מכיוון שע"פ כוח המשיכה, הדברים שאנחנו מושכים אלינו מגיעים בהתאם לאיך שאנחנו מרגישים (ולא למה שקיים כרגע). וככל שנתמקד ונגדיל את התחושה של מה שאנחנו כן רוצים להרגיש, לחשוב ולהיות - נקבל עוד ועוד סיבות להרגיש ככה.
אז על מה אתם יכולים לחשוב היום כדי להגשים את המחר שאתם רוצים?
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו