היינו סקפטיים לגבי צ'יזבורגר כשר. ואז הגיע הביס הראשון

הרעיון של צ'יזבורגר עם תחליפי גבינה תמיד נראה לנו מיותר, אבל הסניף הכשר הראשון של צ'נטרו גרם לנו לבדוק מחדש את העמדה • נסענו לצומת חדרה, טעמנו המבורגר ששוחה ברוטב "שמנת" פטריות, סמאש עם "צ'דר" וגם כריך עוף אחד מצוין, וחזרנו מופתעים

צ'נטרו הכשרה | צילום: גיל אבירם

הקונספט של "צ'יזבורגר" כשר תמיד צרם לנו. או שאוכלים המבורגר עם גבינה, או שלא אוכלים עם המבורגר עם גבינה. צלחתו של כל אדם היא ממלכתו ובחירתו היא כמובן זכותו, אבל למה להתחכם?

תחליפים מן הצומח, אף שיזכירו במראם ובמרקמם את המרכיבים החלביים שהם מתיימרים לדמות, לעולם לא יזכירו בטעמם את הדבר האמיתי. ברוב המקרים, כפי שאנחנו נוהגים ללהג בפני אלה שעוד מוכנים להקשיב לנו, "יש לדברים האלה טעם של רוטב אלף האיים או מיונז מוצק". מיותר, אם כן.

עם זאת, שיחה שערכנו לאחרונה עם פודי נלהב חובש כיפה לרגל פתיחת הסניף הכשר הראשון של רשת צ'נטרו הצפונית והבלתי כשרה בעליל – צ'יזבורגרים אמיתיים ומושחתים הם הרי גולת הכותרת שלה – סיפקה לנו פרספקטיבה שונה.

"היית אוכל צ'יזבורגר כשר? כלומר עם תחליף גבינה?" תהינו.

"כן, למה לא?" השיב האדון.

"אולי מפני שזה לא צ'יזבורגר אמיתי, אתה יודע. ובכלל, אין פה סוג של התרסה, בקטע של 'אסור לי לאכול בשר וחלב ביחד, אז אעשה בכאילו'?" התעקשנו.

"אני מבין למה אתה חושב ככה, אבל לא", הוא הבהיר ברוגע. "קודם כל, אין לי מושג איזה טעם יש לצ'יזבורגר אמיתי וגם לא יהיה לי. אז אם נותנים לי אפשרות לנסות משהו כשר שמתיימר להזכיר אותו מבלי לעבור על החוקים, אני מוכן לנסות בשביל הסקרנות".

המבורגר צ'אנטרו על מצע רוטב צ'דר | צילום: גיל אבירם

עד דובאי הם הגיעו

חמושים בתובנות הללו, הצפנו לצומת חדרה, שם ממוקם סניף צ'נטרו החדש והכשר. מדובר במסעדה החמישית של הרשת המתרחבת, שנפתחה אחרי סניפים  בחדרה, בכפר קרע, בביר אל-מכסור ושימו לב לזה: גם בסניף מושקע בדובאי שהושק לפני כחצי שנה באמירות.

בניגוד למסעדות האחרות, צ'נטרו חדרה הכשר הוא סניף אקספרס קטן. ההזמנות בו מתבצעות דרך מכונה או בדלפק, והוא אינו מעסיק מלצרים. גם התפריט מצומצם ביחס למסעדות האחרות. רוב מקומות הישיבה בחוץ, קרוב לצומת הסואן, כך שאם נקלעתם למזג אוויר סוער ייתכן שתהיו בבעיה. מכיוון שהווייז עשה לנו כמה רונדלים בסביבה, הרמנו ידיים וחנינו בנחת בתוך חדרה עצמה, במרחק הליכה של כעשר דקות.

בדיעבד הבנו שמתחם קווטארו שבו ממוקם הסניף מספק שעתיים חנייה חינם לבאים מכביש 4, ותלוי בשעות היום אפשר גם לעצור בתחנת הדלק הצמודה להבא.

כשר, אבל... טעים!

נתקדם ברשותכם לצ'יזבורגרים הכשרים, המוגדרים כגרסאות / פרשנויות עם תחליפי גבינה לכמה ממנות הרשת הבולטות. התבייתנו תחילה על הצ'נטרו בורגר (84 שקלים, כולל צ'יפס) – מנת הדגל המושחתת של הרשת. מדובר בקציצת 200 גרם בלחמנייה עם ירקות, צ'דר טבעונית ואיולי הבית, שליטרלי שוחה – וזה השוס פה – בגיגית של רוטב שמנת פטריות טבעוני (יש אופציה לרוטב צ'דר, אך הומלץ לנו על השמנת). הכריך חצוי לשניים והוא אפילו מגיע עם זוג כפפות למניעת התלכלכות.

צ'אנטרו בורגר. פייר, מפתיע | צילום: דורון פרידמן

דווקא טעים. כן, גם אנחנו הופתענו. אומנם לא הרגשנו טעם של שמנת על מלא, אלא יותר בכיוון של רוטב פטריות סמיך, אבל זה שלא ציפינו להרגיש. ה"צ'דר" הצהובה והמותכת נמתחה בין הביסים ובהחלט הזכירה במרקמה גרילד צ'יז. הבשר עצמו, אף ששחה ברוטבים, היה איכותי וטרי, ונציין שלפני ההזמנה בדלפק נשאלנו לגבי מידת העשייה שלו. בחרנו מדיום-וול וזה מה שקיבלנו. הצ'יפס היה סטנדרטי.

מנה נוספת שניסינו היתה הסמאש בורגר (71 שקלים כולל צ'יפס), המתהדרת בצמד קציצות 100 גרם מעוכות על הפלנ'צה עם צד'ר טבעונית, בצל מטוגן ואיולי הבית. במקרה הזה הבשר קיבל כמתבקש מעטה חרוך וקריספי, והצ'דר כמובן היתה זהה למנה הקודמת. לא באמת טעם של גבינה, אבל המרקם הצ'יזי מורגש בהחלט. הכריך היה טוב למדי ופחות מלכלך מקודמו, זה בטוח.

סמאש בורגר. המרקם הצ'יזי מורגש בהחלט | צילום: דורון פרידמן

צ'יקן מתפצפץ

צ'נטרו הכשרה לא מציעה רק מנות מתחכמות עם תחליפי גבינה ורוטב שמנת. תמצאו בה גם בורגר "קלאסי"– רק בשר וירקות (150, 200 ו-300 גרם – 61, 70, 86 שקלים כולל צ'יפס). ניסינו גם אותו והוא התגלה כחביב על גבול השגרתי. לא משהו להגיע במיוחד בשבילו (אלא אם כן אתם גם ככה באזור), אף שלא נרשמו תלונות יוצאות דופן.

מנגד, כריך הקריספי צ'יקן (54 שקלים) הוכיח את עצמו לא פחות ממעולה. ציפוי העוף הכיל פצפוצי אורז שהעצימו את אפקט הפריכות, ואליו התווסף מערום נדיב של קולסלאו קרמי ורוטב איולי פסטו מצוין. חובה לנסות.

קריספי צ'יקן. לא פחות ממעולה |

מתברר שגם הנאגטס (49 שקלים) של צ'נטרו מבוססים על ציפוי פצפוצי האורז הזה, אבל אותם לא טעמנו. כן טעמנו את מנת הכנפיים ברוטב צ'ילי-דבש סמיך ומעוטרות שומשום שהיתה טובה מאוד, שונה מהרגיל וחוסלה במקביל להמבורגרים.  

הניסוי יוצא הדופן של צ'נטרו, אם כן, התברר כמוצלח למדי. על אף החששות המוקדמים שלנו, הצ'יזבורגרים הכשרים של סניף האקספרס החדש סיפקו את הסחורה, ולגמרי יכולים להוות אלטרנטיבה ראויה ומסקרנת לקהל שמקפיד להפריד בין חלב ובשר.

מנת הכנפיים. שונה מהרגיל |

ההמבורגר הרגיל אומנם לא שבר שיאים, אם כי כריך העוף התגלה כשיחוק וסוג של גנב את ההצגה. נכון, רוטב "שמנת-"פטריות" תמיד יישאר – תכלס – רוטב פטריות, אבל במקרה של צ'נטרו אין תלונות.

צ'נטרו הכשרה, הרברט סמואל 1, מתחם קוואטרו, חדרה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...