במילה אחת, הצגה. ערב חמישי, אם המושבות, אספתי את ארבעת הרוכבים ודהרנו למסעדת פיטמאסטר הכשרה בפתח תקווה. הבטיחו לנו הצגה של בשרים וזה בדיוק מה שקיבלנו.
נכנסנו למסעדה בחלל פתוח, כיסאות נוחים מאוד, מזגן חזק ומטבח שהוא גם במת גלדיאטורים עבור הפיטמאסטר, שהוא בעצם מומחה בשרים שמנחה את כל הערב ומזמין באופן רנדומלי את הסועדים על מנת לקחת חלק בהכנת הארוחה.
בפתיחת הארוחה הוצאו סלטים מרעננים לשולחן, קיבלנו אזהרות רבות במהלך הערב שלא להתמלא כי יש לא פחות משבע מנות שיגיעו במהלך הארוחה (בנוסף לסלטים, קינוחים, בירות, סודות ויין שזרמו לשולחן ללא הפסקה).
כל הערב נוגנה מוזיקה קצבית וכיפית שהופסקה מעת לעת לצלצול הפעמון שמעיד על הסבר קצר והכנת המנה הבאה אל מול עיני הסועדים המוקסמים. היו שני מקצים לארוחה, תהיו סבלניים, נספר לכם הכל. במקצה הראשון הוגשו: סנייה על מצע חציל עם סלסלה קלוייה, אורז אשפלאו עם אווז וטלה, אסאדו לצד תפוח אדמה ושווארמה מנתחי הבית.
הסנייה הייתה מדהימה, מעין קבב עסיסי שטובע בטחינה עם סלסת עגבניות מרעננת וקרם חציל ממכר. האשפאלו היה הטוב ביותר שאכלתי, שדרוג למנה הקלאסית עם בשר שעבר עישון של שעות ארוכות יותר מהעישון של החברים הסטלנים שלי מהתיכון. האסאדו היה רך והחליק מהעצם, בדיוק מה שאנחנו רוצים מאסאדו. השווארמה מנתחי הבית הייתה יותר טוב מכל שווארמיה שאפשר למצוא, מעין גירסה איכותית וטעימה בטירוף לאוכל הרחוב הפופולרי.
בשלב זה הפיטמאסטר הוציא את הסועדים להפסקה שהיינו זקוקים לה כל כך, מבחינתי ומבחינת הרוכבים שבאו איתי, אפשר היה לקרוא ליואל מוישה סלומון, לייבש ביצה וללכת הביתה. באמת שכבר היינו שבעים ונחרדנו לגלות שאנחנו רק בחצי הדרך. טוב נו.
יצאנו למקצה השני בו הוגשו: חזה אווז עם ריבת בצל וסלט עשבים חמצמץ, פילה על קרם קולורבי בתוספת ריבת פלפלים, סינטה על קרם בטטה ואיולי כמהין. החזה אווז היה עסיסי ומושלם, נתח מלא בטעמים עם תיבול מתקתק שמשאיר אתכם עם טעם של עוד, יותר מסוף העונה השלישית של פאודה (ליאור רז, תלהק אותי כאבו פנקייק בבקשה). הפילה בקר היה רך ומדהים, עם ריבת פלפלים שמחמיאה לנתח יותר ממה שאני מוכן להחמיא לליאור רז בשביל שילהק אותי לעונה הרביעית של פאודה. הסינטה הייתה נהדרת, כמו כל דבר שאכלנו בארוחה הזאת, באמת שהכל היה נפלא טעים, אפילו הסלט.
היה גם קינוח, עוגת שמרים כלשהי ומקרון, לא לשם כך התכנסנו, והיינו קצת מעורפלים, אבל זה היה טעים וסגר פינה, אז לא נתלונן. הקינוח הוא לא גולת הכותרת. גולת הכותרת היא שעבור 250 שקלים לסועד אתם מקבלים את ההצגה הכי טובה בעיר, שלא לומר בארץ.
זו הייתה חגיגה של בשרים איכותיים בטירוף, מנחה מבדר שמשתף אותכם בכל החוויה ואפילו מכין ביחד אתכם את המנות שהיו לא פחות ממושלמות וטעימות כל כך שיגרמו לכם לאכול שבע מנות. בפועל הארוחה היא כפי יכולתך, כי אני לא מכיר בן אדם אחד שיכול לאכול יותר מהכמות שהוגשה שם.
כמסעדת בשרים פיט מאסטר היא מהמובילות בארץ, אבל לא המובילה שבינהן, הבשר היה נהדר, עשוי מדהים ומאוד טעים, אבל יש עוד כמה מסעדות שנותנות לה פייט ראוי. אך כחוויה, כהצגה, כבילוי עם חברים, או כדייט לא שיגרתי, אני ממליץ בחום של מטבח פתוח עם שלוש מעשנות, ללכת לפיטמאסטר.
החוויה היא לא פחות ממושלמת, לעזאזל, אם היו הצגות כאלה בקאמרי כנראה שהייתי מבקר בתאטרון. ולסכם במשפט אחד? זה מצדיק להגיע לפתח תקווה, פתח תקווה!
ברקת 4, פתח תקווה
