פפרדלה ארטישוק ירושלמי // צילום: לירון אלמוג // פפרדלה ארטישוק ירושלמי

צאו מהשוק: 3 מתכונים עם ארטישוק ירושלמי

סלט ארטישוק צלוי ותפוחי עץ, פסטה עם השורש הנפלא, וגם מרק בטטה וארטישוק ירושלמי

ארטישוק ירושלמי הוא לא ארטישוק, ולגמרי לא ירושלמי. ארטישוק ירושלמי הוא פקעת עונתית טעימה מאין כמוה. קליפתו מחוספסת וצורתו משונה, אבל ההיכרות איתו שווה כל רגע של התעסקות. באחת הפעמים בהן נתקלתי בארטישוק ירושלמי טרי, כזה שקליפתו ורדרדה מעוטרת פסים של חום ומרקמו קשיח החלטתי שלא לקלפו. סיבנתי היטב, אף קירצפתי את הארטישוקים, שטפתי במים לרוב, פרסתי לפרוסות דקות וצליתי בשמן זית בתנור. ככה עם הקליפה. התוצאה הניבה טעם ארומתי במיוחד, ומאז אני משתדלת לשרבט מתכונים שלא דורשים את קילופו המייגע.

עד כמה שארטישוק ירושלמי צלוי הוא מעדן, אי אפשר שלא להתעכב על גירסתו המבושלת. קשת הטעמים שמוסיף ארטישוק ירושלמי למרק ולתבשיל כל כך נפלאה, עד כי מצדיקה את עבודת הקילוף הקפדנית. 

פפרדלה עם ארטישוק ירושלמי צלוירשימת חומרים ל-4 מנות:אופן ההכנה:

סלט ארטישוק ירושלמי צלוי, תפוחי עץ חמצמצים וקולורבי

רשימת חומרים ל-4 מנות:

8 יח' ארטישוק ירושלמי

1/4 כוס שמן זית

2 ענפי טימין

מלח אטלנטי גס לפי הטעם

1 תפוח עץ גראנד סמית (ירוק)

1 קולורבי

6 גבעולי בצל ירוק חתוכים לאצבעות 

2 כוסות נבטי חמנייה

1/4 כוס שמן זית

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את הארטישוק הירושלמי, לא מקלפים וחותכים לפרוסות דקות.

2. מסדרים על תבנית אפייה ,מתבלים ב1/4 כוס שמן זית,  טימין ומלח אטלנטי.

3. צולים בחום בינוני (180 מעלות) כ20 דקות, עד שארטישוק הירושלמי מתרכך ומצננים.

4. חותכים קולורבי ותפוח לפרוסות דקות ומערבבים לקערת ערבוב.

5. מוסיפים את הארטישוק הצלוי עם שמן הזית שנשאר בתבנית האפייה לקערת הערבוב.

6. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים בעדינות ומגישים.

מרק בטטה, ארטישוק ירושלמי ועדשים כתומות

רשימת חומרים ל-4 מנות:

2 כפות שמן זית

1 בצל קלוף ופרוס

1 גזר קלוף ופרוס

3 שיני שום מעוכות

1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות

3 יח' ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות

2 כוסות עדשים כתומות שטופות היטב

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני, מחממים שמן זית, מזהיבים את הבצל, הגזר והשום.

2. מוסיפים בטטה וארטישוק ירושלמי ומערבבים היטב.

3. מוסיפים את העדשים, מכסים במים עד גובה שלוש אצבעות מעל גובה המרכיבים.

4. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

5. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על להבה נמכוה במשך כ-45 דקות עד שכל הרכיבים מתרככים.

6. טוחנים למרק קטיפתי, מתקנים תיבול ומגישים.

נפתח לכם התיאבון? עוד המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל! 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...