הכנת המופלטה המסורתית שמורה כקודש הקודשים לסבאת מימי, כמובן. מדי שנה מתייצבת הסבתא הגאה במרכז המטבח ומזהיבה מופלטות דקיקות ל-16 נכדיה, עליהן יגלוש זרזיף דבש ענברי וחמאה רכה תתמוסס ותהפוך כל ביס לעונג צרוף. עד שיגיע המועד המיוחל, אפשר להשתעשע במטבח עם ממתקי מימונה פשוטים וקלים להכנה, שהם גם כשרים לפסח. עוגיות מקצפת רכות ומתוקות ומרציפנים תוצרת בית שהם פינוק אמתי.
צילום: משה בן שמחון
עוגיות מקצפת שקדים וקוקוס
רשימת חומרים ל-20 עוגיות:
2 חלבונים
1 כוס אבקת סוכר
1 כוס שקדים טחונים
1 כוס קוקוס טחון
חופן חמוציות
אופן ההכנה:
מקציפים חלבונים לקצף נוקשה.
מקפלים בעדינות את אבקת הסוכר לקצף.
מקפלים בעדינות שקדים וקוקוס.
בעזרת שתי כפיות או שק זילוף ללא פיה, מערימים תלוליות בתוך מנג׳טים (עטרות נייר) המיועדים לאפייה, במרכז כל תלולית משבצים כמה חמוציות.
אופים בתנור בחום נמוך (160 מעלות) כ-15 דקות
מרציפן ביתי
רשימת חומרים לכ-30 ממתקים:
200 גרם שקדים מולבנים
4 כפות סירופ רוזטה
1 כף אבקת סוכר
אם אין סירופ רוזטה:
100 גרם אבקת סוכר
2 כפות מים
אם רוצים אפשר להוסיף:
כמה טיפות מי ורדים
מעט גרידת לימון
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון טוחנים במהירות ובעוצמה את השקדים עם אבקת הסוכר והרוזטה עד שמתקבל מרציפן רך במרקם של פלסטלינה. אם אין סירופ רוזטה טוחנים עם אבקת סוכר ומים.
2. מגלגלים על משטח עבודה נקי לנקניק רול וצר וחותכים בעזרת סכין לממתקים קטנים.