מהירקן לשולחן

השיגרה כבר מעבר לפינה, הסתיו רומז על בואו ופירות העונה מתדפקים על דלתנו • פתחנו בפניהם את הבית ואת המטבח

מאפה תאנים שמנמנות מעוטר בגבינת עיזים // צילומים וסטיילינג: לירון אלמוג // מאפה תאנים שמנמנות מעוטר בגבינת עיזים // צילומים וסטיילינג: לירון אלמוג

עכשיו כשלאוויר יש ריח שונה והעור מצטמרר מעט לעת ערב שיורד מוקדם יותר, אפשר להכריז על בוא הסתיו. ואחת העונות החביבות עלי באה לידי ביטוי אצל ציון הירקן. כאן מסודרים ארגזים מלאים בשפעת הארץ ובתנובתה. תאנים שמנמנות המתבקעות מרוב עסיס והן מתוקות ונפלאות. רימונים מלכותיים עונדים כתר לראשם האדום, תוכם אבני חן. וגם ענפי תמרים כבדים ומלאי פרי צהוב שמכולם מרגיש לי ארצישראלי במיוחד. אני בוחרת את היפים והמתוקים ביותר ויוצאת אל המטבח, מחפשת להאדיר את טעמם ולשלב עימם ניחוחות מתובלים. והנה על שולחן בין חג לחול ארוחת פירות סתיו לתפארת.

מאפה תאנים שמנמנות מעוטר בגבינת עיזים מעקצצת ובגבעולי בצל ירוק ענוגים, אלה על ממרח פסטו ירוק עז ובצק עלים פריך. סלט של סגולים ורימונים והמון עלים, ומחבת רוחשת שבה נצלים נתחי עוף, תמרים ומיני שורשים.

מאפה תאנים, פסטו קשיו וגבינת עיזים

החומרים ל־6 מנות:

לפסטו:

√ 1 צרור פטרוזיליה מופרד לעלים

√ 1/2 צרור בזיליקום מופרד לעלים

√ 1 ו־1/2 כוסות קשיו קלוי

√ ¼ כוס שבבי בצל יבשים 

√ 1/3-1/2 כוס שמן זית, לפי הצורך

√ 1 שן שום גדולה

√ מלח לפי הטעם

√ פלפל שחור גרוס לפי הטעם

למאפה:

√ ½ יריעת בצק עלים מרודד (200 גרם)

√ 12 יח' תאנים בשלות פרוסות

√ 6 טבעות גבינת עיזים

√ 6 יח' בצל ירוק, החלק הלבן והירוק 

√ מעט שמן זית

√ מעט דבש

אופן ההכנה:

טוחנים את כל מרכיבי הפסטו לממרח סמיך ומתובל.

פורסים את בצק העלים על תבנית אפייה מרופדת בנייר, מורחים שכבה נדיבה של פסטו, מפזרים פרוסות תאנים, גבינת עיזים ובצל ירוק.

מטפטפים שמן זית ודבש. מתבלים במעט מלח גס ובפלפל שחור גרוס.

אופים בחום גבוה, 220 מעלות, בשליש התחתון של התנור במשך כ־15 דקות.

סלט רימונים סגול

החומרים ל־4 מנות:

√ 2 צרורות רוקט טרי ונקי מגבעולים

√ 1 צרור כוסברה מופרד לעלים

√ 1 כוס גרגירי רימון

√ 1 בצל סגול פרוס דק או קצוץ דק

√ 2 סלקים קטנים קלופים ופרוסים דק דק

√ 2 יח' אנדיב סגול מופרדות לעלים

√ ½ כוס אוכמניות מיובשות או חמוציות מיובשות

לרוטב:

√ 3/4 כוס שמן זית

√ 1/4 כוס חומץ פטל (או חומץ שרי, או חומץ מתקתק אחר)

√ 1/2 לימון סחוט

√ 2 כפיות דבש

√ 2 כפיות חרדל חלק

√ מלח לפי הטעם

√ פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב. מערבבים את כל מרכיבי הסלט.

מתבלים בעדינות ברוטב, מערבבים ומגישים.

מחבת עוף עם תמרים, דלורית וסלרי

החומרים ל־4 מנות:

√ 8 שוקיים

√ 1 דלורית בינונית קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות

√ 2 ראשי סלרי קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

√ 1 צרור גבעולי סלרי (שומרים כמה עלים לקישוט)

√ 1 כרשה פרוסה

√ 8 שיני שום שלמות קלופות

√ 8 יח' תמר מג'הול מגולען וקרוע

√ 8 יח' תמר לח טרי ומאוד בשל (כדאי להקפיא תמרים צהובים ולהפשירם כדי לקבל תמרים לחים וטריים)

√ 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר

√ 2 כפות סילאן טבעי

√ 6 כפות שמן זית

√ 2 כפיות פפריקה בשמן

√ מלח לפי הטעם

√ פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים שמן זית במחבת רחבת שוליים היכולה להיכנס לתנור ומשחימים שוקיים וירקות (דלורית, סלרי, גבעולי סלרי, כרשה ושום).

מוסיפים תמרים, ג'ינג'ר, סילאן ותבלינים ומערבבים יחדיו.

מוסיפים 1/2 כוס מים, מכסים ומעבירים לתנור בחום בינוני, 

180 מעלות, למשך כ־30 דקות.

מסירים את הכיסוי, מעלים את חום התנור ל־220 מעלות ומשחימים במשך כ־10 דקות.

מעטרים בעלי סלרי טריים ומגישים

maya.darin.tlv@gmail.com

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר