השעה 11:00 בבוקר ואני שולח למלאכי הודעה. אנחנו כותבים את טור הבכורה שלנו לאתר "ישראל היום", אבל המומחה עדיין לא הגיע. אני רואה שהוא "נראה לאחרונה" ב-3:17 לפנות בוקר ומבין שהפיינט השני שלי לטור זה, עבד אתמול בפאב עד שעה מאוחרת ועלול לדפוק ברז.
עוד במדור האוכל:
פתרון טעים ומשתלם לאנשי המשרדים המחפשים גיוון קולינרי בשעת הצהריים
איך שוקולד השחר נולד? כך נוסדו 3 מהעסקים המשפחתיים הוותיקים בישראל
המלצה: ג'ויה בסינמטק ת"א מציעה תפריט קיץ יצירתי ואף מנות טבעוניות
המזזללה מציגה תפריט טבעוני: השפים פיצחו את האתגר הקשה
זיעה קרה החלה לטייל באיים שעל ראשי. מלאכי, כמו כל חובב בירה, מכיר בחשיבותו של חדר חשוך עם כרית ומזרן. אבל אז - דפיקה בדלת. מלאכי, מצדיק את כינויו "המלאך", נעמד על מפתן ביתי עם כמה בקבוקי בירה בלתי מזוהים בידיו ופרצוף רציני. "טוב מה? לא שותים משהו?".
שכנים, אבל זרים
שנינו היגרנו לאחרונה מירושלים לתל אביב, שקיבלה אותנו בחום. ספציפית היום - חום של 40 מעלות. היה ברור שהבירה שנטעם תהיה חייבת להיות צוננת ומרעננת במיוחד. על מדף חנות המשקאות מלאכי ראה לאגרים מגרמניה, מצ'כיה ומדנמרק, אבל איזה אינטרס יש להם להגיע אלינו בחום כזה?
קפריסין? כן! זה מה שמלאכי הביא איתו מחנות המשקאות של השכן. האי השכן. זה ששותה בירה באקלים דומה מאוד לשלנו. "הבאתי לנו זוג קיאו", הוא מכריז בחגיגיות, "בירת לאגר קפריסאית". אני מתבונן בבקבוק הזכוכית בעל הגוון החום הכהה, עם הכיתוב KEO. למרות שהיא פחות מוכרת בארץ (אנחנו לא הכרנו אותה לפני) המבשלה של KEO בלימסול פעילה כבר משנת 1951.
מלאכי מזג את הבירה את הבירה לכוסות והתרשמנו מצבע זהבהב שתואם את תווית הבקבוק. שאלתי אותו איך אומרים לחיים בקפריסין? סביר להניח "יאסו" או "שרפה" (לחיים בטורקית).
מתיקות בלי דאגות
לגימה ראשונה: קלילה ומרעננת. הזיעה באיים מתחילה להתפוגג. מסוג בירות הלאגר הקלילות שמזכירות בדרך כלל את הסגנון האמריקני (Lite Beer) שבהן קיים איזון עדין בטעמי הלתת והשמרים, לצד מתיקות מעודנת שמגיעה מתירס שבו נהוג להשתמש. גם במקרה שלנו הורגשה אותה מתיקות ומבט קצר בתווית הבקבוק מראה כי אכן גם פה משתמשים בתירס. אך זו מתיקות שכמעט ולא מורגשת.
לגימה שלישי ורביעית: טעמי הבירה נפתחים בגרון יותר מאשר בחלל הפה ונשארים שם לזמן קצר, מה שפוגע בהמשכיות וגורם לך לשכוח שאתה שותה בירה. קצת כמו טיול מאורגן לקפריסין: חופשה קצרה ללא דאגות שאינה משאירה חותם, לטוב ולרע.
לגימה שביעית ושמינית: הבירה שלא הייתה מוגזת מדי מלכתחילה שומרת על קו אחיד וממשיכה לתת תחושה של נוכחות ארומטית.
לגימות אחרונות: אם הבירה הייתה תיירת קפריסאית בישראל, היינו מזמינים אותה לפתוח איתנו שולחן של טאפסים ים תיכוניים. זו בירה שאפשר לשתות בכמויות. בזמן שחובבי אתגרים בבירה (טעמים חזקים, אחוז אלכוהול גבוה) עלולים למצוא אותה קלה מדי (4.5% אלכוהול), השאר יוכלו ליהנות מבירה נגישה וידידותית שמתאימה לים או להתרעננות באמצע יום עמוס.
השורה התחתונה: קצת כמו נבחרת הכדורגל של קפריסין - אולי אתה לא מכיר ואפילו קצת מזלזל בהתחלה, אבל אז היא באה ומוציאה תיקו אצלך בבית. אפילו קרובה לניצחון.
בירה KEO – תעודת זהות
ארץ הייצור: קפריסין
סוג הבירה: לאגר
שיעור האלכוהול: 4.5%
מחיר: 9 שקלים ל-330 מ"ל בחנויות המשקאות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
