באחד מערבי השבוע הנעימים טיילתי ברחובות העיר במצב רוח הרפתקני במיוחד, מחפשת ומבקשת לחדש ולהתחדש. נחושה, התיישבתי זקופה על הבר הסואן של מסעדת המזללה וביקשתי מהברמן החייכן שיפתיע אותי. כשהושיט לי את התפריט הירוק והטבעוני החדש של המסעדה, הזדעזעו כל אמות הסיפים.
עוד במדור האוכל:סקירת יינות של יקב ויתקין, מחלוצי הזרם הים־תיכוני בייננות המקומית
מיקי שמו עם 3 מאפי גבינה מלוחים שמתאימים לכל אירוע
הילה אלפרט בדקה: כך מגדלים (ומבשלים!) עופות אורגניים
מאיה דרין ניסתה את "נאם" הפופולרית - ועוד תשוב
אני?! תפריט טבעוני?! מי שמחפשת הפתעות, לא יכולה להיות מופתעת שכאלה מזדמנות לפתחה. החזקתי את עצמי חזק פן אתחרט, וצללתי עמוק אל תוך קרם החמציצים הירוק המלווה את קאטייף החומוס ומשם הלאה. זללתי מגדל מקסיקני בנוי לתלפיות ובו נקטרינות צלויות, סלסת עגבניות מעושנות, פלפלים צבעוניים צלויים, קרם אבוקדו, בצל ירוק, כוסברה, בוטנים, טורטיות קריספיות, יוגורט יוזו, ויניגרט דבש וצ'ילי ואיולי צ'ילי מעושן (81 שקלים). נהניתי גם מבאן אדמת אסיה עם דלורית צלוייה בחלב קוקוס, דבש תמרים, חומץ אורז, ממרח בוטנים וקארי וחמוצים אסייתיים (79 שקלים).
לקראת קינוח יצאתי חזרה אל הרחוב לנשום את נעימותו לקרבי. חוככת בדעתי האם להמשיך הלאה עם האתגר או אולי לוותר לעצמי... לבסוף, נאמנה לרוח הטבעונית ששרתה עליי, קינחתי בקרפצ'יו אננס בליווי פנקוטת חלב קוקוס, מנגו, קוקוס, סורבה פינקולדה, טוויל אורז וכוסברה (45 שקלים).
עם לגימת תה היסמין הראשונה כבר החלטתי ששף שיודע לבשל, שקצות אצבעותיו מהלכות קסם, ידע להיטיב גם עם התפריט הטבעוני והמאתגר. שבעה וטובת לב סימנתי וי וחייכתי לעצמי.
לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו למדור האוכל שלנו
החלום של אדוני: מסעדה טבעונית בתל אביב
שף קבוצת כתית מאיר אדוני יחד עם שף המזללה אסף שטרן, יצרו תפריט שלם הכולל מנות, משקאות וקינוחים. התפריט הטבעוני יוגש בנוסף לתפריט הרגיל, בערב ובצהריים.
שף אדוני מסיפר על התפריט החדש: "טבעונות היום היא דרך חיים של עשרות מליוני אנשים בעולם. כאחד שיש לו את הצורך לגעת בכל הקהלים האפשריים באמצעות התשוקה הגדולה של חייו, האוכל, אני חוקר, מנסה, מפתח, יותר ויותר בשנים האחרונות בתחום המנות הטבעוניות כולל ארוחת טעימות מוקפדת ווירטואוזית בכתית, ועשרות מנות שמוגשות באופן קבוע בתפריטי המסעדות שלי. החלום הבא שלי הוא מסעדה טבעונית בתל אביב".
"יצירת קולינריה טבעונית הינה אתגר מרתק עבורי ולא מכשול. ההתפתחות הקולינרית בישראל של העשור האחרון - יחד עם העובדה שעשרות חקלאים מקומיים החלו לגדל שלל ירקות ופירות שלא היו קיימים בעבר, ויבוא באופן כמעט אבסולוטי של כל חומרי הגלם הקיימים בעולם - יצרו יכולות לקיים מטבח טבעוני, אקלקטי, יצירתי ומרגש, שאינו נופל משום סגנון בישול אחר, אם לא יותר מזה", הוסיף.

מנות ודוגמאות מתוך התפריט הטבעוני שיוגש במזללה:
סלט שורשים
סלקים צבעוניים ולפתות צלויים בבצק מלח וגפת יין, קרם סלק ומסטיקה, קרמבל לתת, לדר קריספי של פטל אדום, אבק שוש ועשבים חרדליים
77 שקלים
קאטייף
גרגרי חומוס, לשון חתול, מרק חמציץ בר, כרובית אפוייה במדורה, סומק, שמן זית
75 שקלים
מסבחה הר ברכה
תבשיל עגבניות גריל, חצילים קלויים, גרגרי חומוס, עלי סלק, במיה, כרוב ממולא מעושן, שמן עמבה
79 שקלים
קובה סולת
במילוי כרישה, ירוקים ושקדים, מרק חמוסטה של סלרי, קישוא בלאדי, תרד, גרגרי חומוס, לימונים כבושים
79 שקלים
המבורגר פטריות וחלב שקדים
לחמניית בורגר, איולי ציפוטלה, בצלים בגריל, סלק במדורה, חמוצים, חסה ותפוציפס מעושן
83 שקלים
עוד מוצעים מגוון לחמים טבעוניים, וכמובן גם קינוחים כמו:
מרק אקזוטי
הדרים, פסיפלורה, חלב קוקוס, פירות אדומים, טפיוקה, סורבה מנגו, טוויל אננס
קסטת שוקולד מריר
אבק חמאת בוטנים, סורבה קוקוס, בננות בקרמל, שקדים מסוכרים
אדוני טבעוני במזללה
Mizlala, רחוב נחלת בנימין 57, תל אביב, טלפון:03-5665505
צילומים: מאיר אדוני
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו