כך תכינו את המקושקשת המושלמת

טיפים למקושקשת מושלמת | צילום: גטי אימג'ס

מה אם נגיד לכם שאתם יכולים לשדרג את ארוחת הערב בוקר הבנאלית שלכם ולהפוך אותה לשלמות? • אספנו עבורכם שני טיפים ממומחים - כל הפרטים בפנים

ביצים, על שלל צורותיהן, נפוצות כמעט בכל מטבח בישראל. בין אם כביצה קשה, חביתה, מקושקשת, או סלט ביצים. עם זאת, נדמה שהגרסה האהובה ביותר על הישראלים היא המקושקשת, שמבושלת על בסיס כמעט יום יומי ואם להודות באמת, לצד ירקות וקצת גבינות, די מדובר בארוחת ערב מושלמת.

עם זאת, בהנחה שהאגו השפי שלכם מאפשר לכם, תמיד אפשר לשפר ולהפוך את הארוחה לטעימה יותר. אתר ה"דיילי סטאר" הבריטי פרסם שני טריקים שהפכו לוויראלים די במהרה ואמורים לשדרג לכם את המנה פלאים.

השיטה הראשונה נשמעת פשוטה אך תשדרג את הטעם בצורה קיצונית – להוסיף שמן זית ומלח גס אחרי הכנת המקושקשת. השיטה הנ"ל פורסמה לראשונה באתר “the kitchen” והעומדים מאחוריה מסבירים שבהנחה ומדובר בשמן זית איכותי ובמלח ים מובחר, הם אמורים להעשיר את המרקם עם השומניות שלהם.

השיטה השנייה מעניינת לא פחות ומגיעה אלינו היישר ממוחו של השף האוסטרלי – צרפתי מנו פילדל. "הסיבה שכולם מתקשים עם הכנת המקושקשת היא שימוש באש חזקה מדי", הוא מספר. "מה שצריך לעשות בפועל הוא להכניס מעט חמאה לפני הכנסת הביצים, לחכות שתימס מעט ותבעבע ואז להכניס את הביצים ולבשלן על אש בינונית".

"לאחר מכן", הוא מוסיף, "צריך להוציא את הביצים כשהמקושקשת לא מוכנה לגמרי, כלומר, שחלק מהחלקים עוד 'רטובים'. אין מה להיבהל, מדובר בחלקים שיתקשו אחרי ההוצאה מהאש אם תמשיכו לבחוש את הביצים ותתבלנו בהתאם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...