אחרי שלושה ימים של מצה עם שוקולד שמרגישה כמו לאכול קרש עם ממרח ומצה בריי שזה בעצם חביתה עם ייסורי מצפון, הגיע הזמן לעשות צדק קולינרי. תכירו את המצמיסו.
לוקחים את המצה, אותה יצירת אומנות קשיחה ששורדת אלפי שנים במדבר, ומטביעים אותה באמבטיית אספרסו מפנקת. פתאום, המצה הקשוחה שלנו עוברת ריכוך רגשי. היא כבר לא רוצה לשבור לכם את השיניים, היא רק רוצה שתאהבו אותה.
מצרכים:
- חבילת מצות
- קערה עמוקה עם אספרסו איכותי או קפה חזק מאוד
- גבינת מסקרפונה
- שמנת מתוקה ואבקת סוכר
- אבקת קקאו
אופן ההכנה:
- לוקחים את המצה ומטביעים אותה באמבטיית האספרסו המפנקת. זה השלב שבו המצה הקשוחה שלנו מפסיקה לרצות לשבור לכם את השיניים ומתחילה להתרכך.
- בתבנית יפה, עורמים שכבה של מצות מושקות, ומעליהן הרים של קרם מסקרפונה.
- חוזרים על הפעולה פעם נוספת. בשלב הזה, המצה כבר שכחה שהיא בכלל בצק שלא הספיק לתפוח.
- מפזרים מעל שכבה נדיבה של אבקת קקאו. המטרה, שאף אחד לא ינחש שמתחת מסתתר המאכל הלאומי של דור המדבר.
- מכניסים למקרר ללילה שלם. המצה סופגת את כל הלחות, הופכת לרכה, נימוחה וכמעט עוגתית.
אז במקום להיאבק בעוד עוגיית יין יבשה שמרגישה כמו זיכרון רחוק מיציאת מצרים, תנו למצה שלכם מייקאובר איטלקי. הטירמיסו מצה הוא ההוכחה שגם בתוך 18 דקות של אפייה אפשר לדחוף המון שיק, ושאפילו לחם עוני יכול להרגיש כמו מיליון דולר אם רק משקים אותו מספיק באספרסו ומפנקים אותו במסקרפונה.

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)