"אתמול בערב היית שונה": כך תחזירו סופגניה לחיים

נשארה לכם סופגניה מהחגיגות של אתמול - אבל הבוקר היא כבר איבדה מהקסם? לא צריך לזרוק! למימי נאמן שייך יש כמה טריקים פשוטים שיחזירו אותה להיות רכה, חמימה ונימוחה ממש כמו חדשה

להחזיר את הטריות לסופגנייה - בשנייה. צילום: יהשוע יוסף

כולנו מכירים את זה - נשארה סופגניה אחת מהחגיגות של אתמול, אבל הבוקר היא כבר איבדה מהקסם: קצת יבשה, הציפוי התקשח, והריבה פחות קורצת.

החדשות הטובות? לא צריך לזרוק! כמה טריקים פשוטים, והיא תחזור להיות רכה, חמימה ונימוחה ממש כמו חדשה.

16 המתכונים הכי טובים לחנוכה

מימי נאמן שייך מתכונאית ומבעלי רשת מאפה נאמן עם כמה טיפים להחזרת החיים לסופגניה:

כן, הן יכולות להיראות שוב ככה. הסופגניות של מאפה נאמן, צילום: גיל אבירם

מיקרו זאת לא מילה גסה

חממו את הסופגניה כ-10-15 שניות בלבד במיקרוגל (לא יותר!).
החום מחזיר לבצק את הרכות, ממיס קלות את המילוי ומעניק ריח טרי של אפייה.
טיפ קטן: כסו אותה במגבת נייר כדי לשמור על הלחות.

תנור מחזיר את הקריספיות

אם אתם מעדיפים את המרקם המקורי יותר - חממו בתנור שחומם מראש ל־150 מעלות למשך 3-5 דקות. החום היבש יחזיר מעט פריכות מבחוץ וישמור על רכות מבפנים.

אל תייבשו אותה! הימנעו מחימום ממושך או מטמפרטורה גבוהה זה רק “יצלה” אותה ויהפוך אותה לקשה. עדיף לחמם זמן קצר, לבדוק, ולחמם שוב כמה שניות אם צריך.

מריחה קטנה של ריבה לפני הגשה חוזרת תעשה פלאים,

הברקה קטנה לפני ההגשה

רוצים להחזיר לסופגניה את המראה שאבד לה? מרחו בעדינות שכבה דקה של ריבה, גנאש, או אפילו מעט חמאה מומסת. זה יעניק ברק ורעננות וגם טעם שמסתיר כל יובש קל.

סופגניה מהמקרר? לא נורא

הוציאו את הסופגנייה מהקירור לפחות חצי שעה לפני ההגשה, כדי שתגיע לטמפרטורת החדר ורק אז חממו. המעבר החד ממקרר למיקרוגל עלול לגרום לבצק להתקשות.

ולבסוף, גם אם הסופגניה קצת איבדה מהשלמות שלה, כוס קפה חם, שוקו או תה מתוק לצדה יעשו את הקסם. הטעם? עדיין חג.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר