פאי פקאן. צילום: ליאת נעמי שירית

יש על מה להודות: זה בדיוק הזמן לפאי פקאן

מכל ההזיות שחג ההודיה מביא עמו - אני הכי מתחברת לפאי פקאן • קבלו את הגרסה שלי, שחוסכת לכם שלב מרגיז במיוחד

טנקס גיבינג או בעברית צחה, חג ההודיה, הוא חג אזרחי אמריקאי, שבו מתיישבים שהגיעו מאירופה לאמריקה, מודים על השפע. על הצלחת גידולים, יבול ושגשוג ההתיישבות. אם תרצו ט"ו בשבט על סטרואידים.

ללא אפייה עיוורת, צילום: ליאת נעמי שירית

היום הזה נחגג בקרב המשפחה עם תרנגול הודו גדול, מנות לא מוסברות דוגמת מחית בטטה עם מרשמלו אינפנטילית, שהילדים שלי מעולפים עליה, ועוד מנות כאלה ואחרות, שלא בהכרח מעידות על אנינות החיך האמריקאי. פאי פקאן הוא יוצא הדופן, עם פאי פקאן אין לי בעיה.

לינקולן הפך את חג ההודיה לחג לאומי ב-1863 ובחר את יום חמישי האחרון בנובמבר לכזה. ב-2025 חג ההודיה עוסק בארוחת גדולות, סיילים צועקים, פוטבול בטלוויזיה והרבה הרבה זמן משפחה. יש מצעדים ואירועים קהילתיים וכל החג הזה נסוב סביב זמן שבטיות והכרת תודה. אז שבו בנחת, שחררו כפתור במכנסיים ותתכוננו להיות אתם.

פאי פקאן,

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • חשוב להקפיד על עיבוד מינימלי של הבצק, רק עד שהוא אחיד. לא יותר. אנחנו לא רוצים לפתח מדי את רשת הגלוטן, עיבוד יתר עלול לפגוע במרקם הפריך.
  • השתמשו בבצק כבסיס לפאיים אחרים. הוא פשוט, זריז ומעולה.

 

פאי פקאן ללא אפיה עיוורת

חומרים לקלתית:

  • 1 ורבע כוסות קמח
  • 1 וחצי כפיות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 115 גרם חמאה קרה מאד חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס מים קרים מאד
  • 2 כפות חומץ

חומרים למילוי:

  • 2 כוסות חצאי פקאן
  • 3 ביצים
  • 1 כוס רוטב מייפל
  • 2 כפות חמאה מומסת
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כף ויסקי בורבון (אופציה)
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. מערבבים מים עם חומץ ומניחים בצד.
  2. במעבד מזון שמים את הקמח, המלח והסוכר ומערבבים מעט. מוסיפים את קוביות החמאה ובעזרת פולסים טוחנים את התערובת עד למרקם חולי (הקפידו לא לטחון מדי).
  3. בזמן שמעבד המזון עדין עובד, מוסיפים שתי כפות מתערובת המים-חומץ. ממשיכים לערבב בפולסים עד שנוצר בצק. אם יש צורך והבצק מרגיש לכם יבש והוא לא מתאחה, מוסיפים עוד כף או שתיים מתערובת המים.
  4. מוציאים את הבצק מהמעבד למשטח מקומח קלות, עם הידיים אוספים אותו לצורת כדור. משטחים את הכדור לדיסקית ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים את הבצק למקרר לפחות לשעה ורצוי למשך לילה (את הבצק אפשר להכין עד שלושה ימים מראש).
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר למשטח מקומח קלות. מרדדים את הדיסקית לעיגול גדול בגודל של 33 ס"מ בערך. מעבירים את הבצק לתבנית פאי בגודל של 22 ס"מ כשהשוליים של הבצק יוצאים החוצה. גוזרים את השוליים כך שיישאר עודף של 3-4 ס"מ בצק מסביב לתבנית.
  6. מקפלים בעדינות את השוליים ומצמידים את שולי הבצק לשולי התבנית. מהדקים עם מזלג את שולי הבצק (ראו תמונה). מכניסים את התבנית למקרר לחצי שעה לפחות.
  7. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. מניחים את הפקאנים בתבנית ומכניסים לתנור לקלייה קצרה של 5-6 דקות. מוציאים את הפקאנים ומניחים להם להתקרר.
  8. בקערה בינונית טורפים את הביצים עד שהן מגיעות לצבע צהוב בהיר. מוסיפים את המייפל, החמאה, תמצית הווניל, המלח ובורבון. טורפים הכל יחד. מסדרים את האגוזים בתחתית הפאי ושופכים את בלילת הביצים לתוך הפאי.
  9. מכניסים לתנור למשך 40-50 דקות או עד שהבצק זהוב והמילוי תפח (הוא הולך לצנוח בהמשך). מוציאים את הפאי מהתנור ונותנים לו להתקרר לפחות שעה.
  10. מגישים לצד גלידת וניל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...